Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημέρωση Στ. Γκίκα για τις προσλήψεις στους Δήμους

Στέφανος Γκίκας
04 Nov 2022 / 16:42

Συνάντηση εργασίας με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδια για τα ζητήματα του Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημοσίου Τομέα, Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνάντηση εργασίας με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, αρμόδια για τα ζητήματα του Ανθρώπινου Δυναμικού του Δημοσίου Τομέα, Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη, είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας Στέφανος Γκίκας.
 
Κύριο θέμα συζήτησης απετέλεσε η στελέχωση των Δήμων της Π.Ε. Κέρκυρας με τις προκηρύξεις που θα πραγματοποιηθούν το 2023 για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού.
 
Η κα Χαραλαμπογιάννη ενημέρωσε το Βουλευτή ότι για το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας εγκρίθηκε ήδη η πρόσληψη 7 τακτικών υπαλλήλων και συγκεκριμένα: 2 ΠΕ Διοικητικού, 1 ΠΕ Οικονομικού – Λογιστικού, 2 ΥΕ Εργατών Καθαριότητας, 1 ΔΕ Ηλεκτρολόγων, 1 ΔΕ Οδηγού Απορριμματοφόρου.
 
Για το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έχουν εγκριθεί συνολικά 12 προσλήψεις: 1 Δικηγόρου με έμμισθη εντολή και πάγια αντιμισθία, 1 ΠΕ Αρχιτεκτόνων, 1 ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, 1 ΤΕ Τεχνολόγων Πολιτικών Μηχανικών, 1 ΠΕ Οικονομικού – Λογιστικού, 1 ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού και 6 ΥΕ Εργατών.
 
Σε ότι αφορά στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας, η Γενική Γραμματέας σημείωσε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία έγκρισης του τακτικού προσωπικού που έχει αιτηθεί ο Δήμος, ενώ ο Δήμος Παξών υπέβαλε αίτηση μόνο για έκτακτο προσωπικό.
 
Διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένες εγκρίσεις αφορούν μόνο στην πρόσληψη τακτικού προσωπικού του έτους 2023, καθώς για το έκτακτο προσωπικό προβλέπεται ξεχωριστή διαδικασία.
 
Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε επιπλέον το θέμα της κινητικότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων και η διαμόρφωση της διαδικασίας μετά και τις τελευταίες τροποποιήσεις.