Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέο πλαίσιο διαλόγου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας με τα 15μελή συμβούλια των σχολείων

Σχολική Επιτροπή
31 Οκτωβρίου 2022 / 12:54

θα ακολουθήσουν συνατήσεις με τα 15μελή συμβούλια όλων των σχολείων Δευτεροβάθμιας του Κεντρικού Δήμου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για πρώτη φορά η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, εγκαινιάζει ένα νέο πλαίσιο διαλόγου και συνεργασίας με τους μαθητές και τα 15μελή συμβούλια κάθε σχολείου.

Η αρχή έγινε με τη συνάντηση που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Κώστας Κωστάλης με τα 15μελή συμβούλια του 5ου Λυκείου Κέρκυρας, του ΕΠΑΛ, του Γυμνασίου Σκριπερού και του 1ου  Γενικού Λυκείου ενώ σήμερα συναντήθηκε με τα 15μελή του 2ου και 3ου Γενικού Λυκείου.
Έγινε μια ανοιχτή, εποικοδομητική, παραγωγική και κυρίως ειλικρινής συζήτηση ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες με τα 15μελή συμβούλια όλων των σχολείων Δευτεροβάθμιας του Κεντρικού Δήμου.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής  είναι η συμμετοχή εκπροσώπου των μαθητών ως μέλους της Σχολής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και η διερεύνηση δημιουργίας ενός διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού που το πρόγραμμα του θα διαμορφωθεί και θα καλυφθεί από μαθητές.

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Κωστάλης «μαζί με τη δήμαρχο Μερόπη Υδραίου και την εντεταλμένη σύμβουλο Παιδείας του Δήμου μας Μ. Ζερβού, αντιμετωπίζουμε τους μαθητές, τη νέα γενιά της Κέρκυρας, ως ενεργούς πολίτες και κυρίως ως τους πρωταγωνιστές της επόμενης μέρας. Ανοίξαμε ένα νέο δίαυλο διαλόγου και συνεργασίας, που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει για τη σχολική μας κοινότητα».