Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ν. Πέρρος: Δικαίωμα να αθλούνται σε χώρους ασφαλείς και καλαίσθητους

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
25 Οκτωβρίου 2022 / 15:20
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Κερκυραϊκός μπορεί να πέτυχε διπλή νίκη στο χάντμπολ, σε άνδρες και γυναίκες επί του ΑΟΑ Καστοριάς, αλλά οι δηλώσεις του συντονιστή και προπονητή του τμήματος κ. Ν. Πέρρου,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Κερκυραϊκός μπορεί να πέτυχε διπλή νίκη στο χάντμπολ, σε άνδρες και γυναίκες επί του ΑΟΑ Καστοριάς, αλλά οι δηλώσεις του συντονιστή και προπονητή του τμήματος κ. Ν. Πέρρου, όπως και του προπονητή κ. Ι. Τριβυζά μιλάνε για αλήθειες που καλό είναι να τις δούμε σοβαρά σε αυτό το νησί. Για το δικαίωμα της άθλησης σε χώρους ασφαλείς και καλαίσθητους που δεν αναγνωρίζουν οι φορείς μίλησε ο κ. Πέρρος.

Σε ένα ματς δεν μετράει η νίκη μόνο, ειδικά για ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό και θέλουν να τον υπηρετήσουν σωστά. Ο Ν. Πέρρος με την τεράστια και ανεκτίμητη προσφορά στον αθλητισμό του νησιού (πάνω από τέσσερις δεκαετίες) περιμένει μια βελτίωση, καλύτερες συνθήκες προπόνησης, σε χρόνο και εγκαταστάσεις, αλλά δεν βλέπει τίποτε, ούτε καν μια ηλιαχτίδα ελπίδας σε αυτό. Ότι χειρότερο να μην μπορείς να βοηθήσεις τα παιδιά με προσόντα να εξελιχθούν, αφού χώρος και χρόνος πραγματικής προπόνησης δεν υπάρχει. Και μπορεί να ικανοποιεί εν μέρει η απόδοση των παιδιών και οι νίκες σε αγόρια και κορίτσια, αλλά γεγονός είναι πως στο εξωτερικό γήπεδο του ΕΑΚΚ δεν μπορείς να δουλέψεις.

Μετά τα ματς με την Καστοριά ας δούμε τις δηλώσεις και ας βγάλουμε τα συμπεράσματα μας. Ο Ι. Τριβυζάς ανέφερε  «…η ανδρική και συνάμα νεανική ομάδα των αγοριών δεν έχει τις προπονήσεις που θα έπρεπε για να μπει στην μάχη του πρωταθλήματος…  θα εκμεταλλευτούμε κάποια ρεπό έτσι ώστε να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος και να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα, που για εμάς έχει μεγάλη σημασία να αποκτούν κυρίως εμπειρία οι νεαροί μας αθλητές».

Για τα κορίτσια ο κ. Τριβυζάς ανέφερε: «… κάτω από αντίξοες συνθήκες προετοιμασίας, όπως η έλλειψη γηπέδου, η έλλειψη αίθουσας ενδυνάμωσης, παρουσιαστήκαμε στο πρώτο μας επίσημο παιγνίδι με μοναδικό στόχο τους δυο βαθμούς της νίκης. Από αγώνα σε αγώνα θα είμαστε καλύτεροι…  Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια και στον προπονητή μας .  Προχωράμε στο επόμενο παιγνίδι στο Αμύνταιο την Κυριακή 30 Οκτώβρη».

 Από την πλευρά του ο άνθρωπος που δημιούργησε το τμήμα χάντμπολ του ΚΓΣ και είναι ψυχή του τμήματος, ο κ. Νίκος Πέρρος, στάθηκε και σε όσους βοήθησαν και βοηθούν το τμήμα, αλλά και στην διάθεση διεκδίκησης χώρου και χρόνου για τις προπονήσεις των τμημάτων. Είπε χαρακτηριστικά: «… στους χορηγούς και υποστηρικτές μας για την στήριξη και ουσιαστική βοήθεια που μας παρέχουν ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλης της αθλητικής  οικογενείας του Κερκυραϊκού ΓΣ. Επίσης να ευχαριστήσω τους γονείς και κηδεμόνες που παραβρέθηκαν στο γήπεδο σήμερα μαζί με τα παιδιά τους που επέλεξαν το χάντμπολ σαν άθλημα να δουν και να ενισχύσουν τις ομάδες μας. Παιδιά των οποίων το δικαίωμα να αθλούνται σε χώρους ασφαλείς και καλαίσθητους , φορείς θεσμικοί δεν αναγνωρίζουν. Σε αυτό θα αναφερθούμε σύντομα διαμαρτυρόμενοι και καταγγέλλοντες τους κατά την άποψη μας υπευθύνους, απαιτώντας την ίση μεταχείριση του χάντμπολ με όλα τα άλλα αθλήματα».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια