Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Καμπανάκι» για τη στέγαση των νηπίων

Σχολική στέγη
24 Οκτωβρίου 2022 / 13:38

Κλιμάκιο της ΔΟΕ στην Κέρκυρα για τα προβλήματα σχολικής στέγης και την οργάνωση της απεργίας στις 9 Νοεμβρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Καμπανάκι για τα προβλήματα σχολικής στέγης των νηπίων και των προνηπίων της Κέρκυρας, έκρουσαν τα μέλη και ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) Θανάσης Κικινής, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας από το ΕΚΚ.

Με φόντο την γενική πανελλαδική απεργία της 9ης Νοεμβρίου και της καλύτερης οργάνωσής της, οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ και ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ Κέρκυρας Αντώνης Κουρσάρης, αναφέρθηκαν στα εκτεταμένα προβλήματα που υπάρχουν, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή περισσότερα από 200 παιδάκια ηλικίας 4 - 5 ετών να παρακολουθούν μαθήματα σε 12 αίθουσες κοντέινερ.

"Η ΔΟΕ έχει κάνει μια μεγάλη σειρά επισκέψεων σε σχολεία κι εδώ είναι ένας δήμος που αντιμετωπίζονται τεράστια ζητήματα στο πως είναι στεγασμένα αυτή τη στιγμή τα παιδιά του νηπιαγωγείου αλλά και του δημοτικού σχολείου. Ειδικά όμως για τα πρώτα, οι συνθήκες είναι χειρότερες και απ' ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα, γιατί δεν έχει εφαρμοστεί καν το γενικό μέτρο των προκατασκευασμένων αιθουσών. Δεν είναι δηλαδή με τους ίδιους κανόνες ούτε σε αυτό το κομμάτι. Η καθιέρωση της δίχρονης προσχολικής αγωγής υποχρεώνει τους δήμους σε ένα διάστημα εξαετίας να βρουν κτίρια για να στεγάσουν όλα τα νήπια αποτελεσματικά", ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής.

Τα προβλήματα που υπάρχουν στα νηπιαγωγεία της Κέρκυρας τα διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι, με επιτόπιες επισκέψεις που πραγματοποίησαν στις σχολικές μονάδες, συνοδευόμενοι απο τον Πρόεδρο του ΣΕΠΕ Κέρκυρας. "Είναι τεράστια τα ζητήματα όχι μόνο στο κομμάτι της προσχολικής αγωγής και της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικότητας αλλά και στο κομμάτι της συντήρησης των ήδη υπαρχόντων κτιρίων που είναι παλιά και θα πρέπει να βρίσκονται σε καλή κατάσταση για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς", ανέφερε το μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ Ειρήνη Ασβεστά, επισημαίνοντας ότι τα προγράμματα ανέγερσης σχολικών κτιρίων τα τελευταία χρόνια με αφορμή την κρίση και την πανδημία έχουν μπει στο "πάγο". 

Αξιολόγηση

Το Δ.Σ της ΔΟΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και για το ζήτημα της αξιολόγησης, η οποία όπως τονίστηκε από τον κ. Κικινή δεν έχει καμία σχέση με την παιδαγωγική έννοια του όρου αλλά αντίθετα θα κατηγοριοποιήσει τις σχολικές  μονάδες σε "καλές" και "κακές"  με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια με αποτέλεσμα το δημόσιο σχολείο να υποβαθμιστεί.

Κάλεσμα

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, το Προεδρείο της ΔΟΕ απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στη γενική πανελλαδική απεργία της 9ης Νοεμβρίου με σημείο αιχμής την ακρίβεια, τους καθηλωμένους μισθούς και τη φτώχεια. Για την καλύτερη μάλιστα οργάνωση της κινητοποίησης η ΔΟΕ πραγματοποιεί κύκλο δράσεων για την ανάδειξη των αιτημάτων της απεργίας.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ