Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας ψάχνει ακίνητο για την στέγαση υπηρεσιών του

ακίνητο
22 Οκτωβρίου 2022 / 17:48
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Μίσθωση ακινήτου στο οποίο θα στεγαστούν υπηρεσίες της Δ/νσης Επιχειρησιακού Έργου και της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας εντός της Δημοτικής Ενότητας Κερκυραίων

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας ανακοίνωσε την διενέργεια φανερής προφορικής μειοδοτικής Δημοπρασίας για την μίσθωση ακινήτου στο οποίο θα στεγαστούν υπηρεσίες της Δ/νσης Επιχειρησιακού Έργου και της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας εντός της Δημοτικής Ενότητας Κερκυραίων, με τους κάτωθι όρους:
Περιγραφή, χαρακτηριστικά και θέση του ακινήτου.
Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων,  ενδιαφέρεται να μισθώσει ακίνητο  που θα χρησιμοποιηθεί για τις Υπηρεσίες της Δ/νσης Επιχειρησιακού Έργου και της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας εντός της Δημοτικής Ενότητας Κερκυραίων.
Κάθε προσφερόμενο ακίνητο πρέπει απαραιτήτως και επί ποινή αποκλεισμού να πληροί τις παρακάτω προδιαγραφές, όπως αναφέρονται στην υπ. αριθμ. 8-61/19-4-2021 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου:
•  Θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη των διακοσίων (200) μέτρων από το Μαράσλειο Μέγαρο
• Θα πρέπει να διαθέτει εμβαδό από 420 τμ έως 500 τμ
Το προσφερόμενο ακίνητο, βάσει της κείμενης νομοθεσίας και την προβλεπόμενη με την παρούσα διακήρυξη χρήση αυτού από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, θα πρέπει:
• Να έχει τις κατά νόμο απαιτούμενες προδιαγραφές του άρθρου 25 παρ.14 του Ν.4178/13 όπως αυτό ισχύει περί κύριας χρήσης χώρου, των υγειονομικών διατάξεων περί ηχορύπανσης και της λοιπής κείμενης νομοθεσίας που διέπει την εν λόγω χρήση.
• Να έχει τις προβλεπόμενες από τους κανονισμούς προδιαγραφές για την ασφαλή λειτουργία των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
• Να πληροί τις προδιαγραφές του κανονισμού εσωτερικών ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων (ΚΕΗΕΕ) και λοιπών προβλεπομένων στον HD384 κανονισμό.
• Να πληροί τις προϋποθέσεις παθητικής πυροπροστασίας για χώρους γραφείων με απαραίτητη προϋπόθεση την έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής πυροπροστασίας μετά την μίσθωση.
• Να πληρούνται οι προδιαγραφές στατικής επάρκειας σύμφωνα με την νομοθεσία.
• Να μην υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές και να έχει οικοδομική άδεια ή άλλα νομιμοποιητικά έγγραφα.
• Να έχει Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) σύμφωνα με τα οριζόμενα στον    Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) και τις διατάξεις του άρθρου 8 του Ν4342/2015 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
• Να πληροί τις προδιαγραφές προσβασιμότητας ΑμεΑ σύμφωνα με την εγκ.9 (απ οικ.29467/13-06-2012, ΑΔΑ: Β4Λ30-91Α) τους Ν.4030/11 και Ν.4067/12 έως ισχύουν και τον Ν52487/16-11-2001(ΦΕΚ 18/Β΄/15-01-2002)
• Να πληροί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας από άποψη φωτισμού-αερισμού, παθητικής  πυροπροστασίας, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.
• Να διαθέτει κεντρική θέρμανση ή δυνατότητα εγκατάστασης κλιματιστικών ή συστήματος θέρμανσης.
Δικαίωμα συμμετοχής στη Δημοπρασία.
Στη διαδικασία της μειοδοτικής δημοπρασίας μπορούν να λάβουν μέρος Φυσικά ή Νομικά πρόσωπα που έχουν στην κυριότητα τους ακίνητα ή είναι νομείς ακινήτων, τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις της διακήρυξης.
Διαδικασία Συμμετοχής.
Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει να προσέλθουν οι ίδιοι ή νόμιμα εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπός τους στο Δημοτικό Κατάστημα(Λ. Αλεξάνδρας 6Α) και να προσκομίσουν τις προσφορές τους έως την 14 Νοεμβρίου 2022 ημέρα Δευτέρα.
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.