Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σέρβοι μαθητές επισκέφθηκαν τη Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου

Σέρβοι μαθητές
21 Οκτωβρίου 2022 / 14:07

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερο συγκινητικό κλίμα, με τα παιδιά να ερμηνεύουν παραδοσιακά τραγούδια από τις δύο χώρες και να απαγγέλουν ποιήματα στην ελληνική γλώσσα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη Δήμαρχο  Κεντρικής Κέρκυρας, επισκέφθηκε σήμερα στο ιστορικό Δημαρχείο,  πολυπληθής αποστολή από τη Σερβία, αποτελούμενη από 45 αριστούχους μαθητές δημοτικών σχολείων  της χώρας, οι οποίοι επισκέπτονται το νησί μας στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Επικεφαλής της σερβικής αντιπροσωπείας, ήταν ο κ. Nikola Krstic’ Υπεύθυνος Παιδείας, από την αδελφοποιημένη πόλη του  Νόβισαντ, ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες του Δημάρχου κ Milos Vucevic  για τη θερμή υποδοχή των μαθητών στο νησί μας, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοσερβικής Φιλίας Ζέλικο Πόποβιτς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους νεαρούς μαθητές και του εκπαιδευτικούς, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου,  συνεχάρη τον εκπρόσωπο του Δήμου Νόβισαντ για τη διοργάνωση της  εκπαιδευτικής αυτής εκδρομής, η οποία ενισχύει τους δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας και αποτελεί θεμέλιο λίθο για την  αναζωπύρωση της ιστορικής μνήμης και την μεταλαμπάδευση  της  γνώσης στην επόμενη γενιά.

Ειδικότερα η Δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά: «H φιλοξενία αντιπροσωπειών  από τη γείτονα χώρα της Σερβίας,  αποτελεί για τον Δήμο μας, χρέος ιστορικό και μέγιστο καθήκονΑμφότεροι οι αδελφοί λαοί μας, έχουν την ιερή υποχρέωση να  διαφυλάξουν την ιστορική μνήμη, τους κοινούς αγώνες και τους  δεσμούς φιλίας  που μας ενώνουν» .

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερο συγκινησιακό κλίμα, με τα παιδιά να ερμηνεύουν παραδοσιακά τραγούδια  από τις δύο χώρες και να απαγγέλουν ποιήματα στην ελληνική  γλώσσα. 

Η Δήμαρχος τέλος, ευχαρίστησε τα μέλη της  αντιπροσωπείας για τα αισθήματα ειλικρινούς φιλίας που τρέφουν για το Λαό της Κέρκυρας και δήλωσε ότι ευελπιστεί στη συνέχιση της εποικοδομητικής αυτής συνεργασίας, μέσα από τη συστηματική καλλιέργεια των κοινών ιστορικών και πολιτιστικών μας δεσμών.