Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαθητές νηπιαγωγείου εκπαιδεύθηκαν στη σωστή οδική συμπεριφορά από την Τροχαία

Τροχαία
19 Οκτωβρίου 2022 / 16:33

Εκπαίδευση και Αστυνομία ενώνουν δυνάμεις για τους αυριανούς οδηγούς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα διαφορετικό μάθημα από το συνηθισμένο είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι μικροί μαθητές του 8ου Νηπιαγωγείου Κέρκυρας. Τα νήπια βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης στο Μέγαρο των Αστυνομικών Υπηρεσιών του νησιού, όπου είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευθούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας.

Το ρόλο του «δασκάλου» ανέλαβαν Αστυνομικοί της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων και του Τμήματος Τροχαίας Κέρκυρας. Το ιδιαίτερο αυτό μάθημα, παραδόθηκε εντός του Αστυνομικού Μεγάρου Κέρκυρας, στη διαδραστική αίθουσα που λειτουργεί από φέτος, με σκοπό την εκπαίδευση των μαθητών στους κανόνες οδικής ασφάλειας μέσα από διαδραστικό παιχνίδι.

Στην αίθουσα έχει τοποθετηθεί ειδικός τάπητας κυκλοφοριακής αγωγής, πινακίδες κυκλοφορίας, φωτεινοί σηματοδότες και διαδραστικός πίνακας, ενώ η εκπαίδευση στηρίζεται στην ενεργητική συμμετοχή των μαθητών και τη βιωματική μάθηση. Οι λιλιπούτειοι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευθούν πάνω στη σωστή οδική παιδεία και αγωγή ως μελλοντικοί οδηγοί.

Σκοπός άλλωστε της ενημερωτικής αυτής επίσκεψης ήταν να καλλιεργηθεί στα παιδιά από μικρή ακόμα ηλικία η υιοθέτηση της σωστής οδικής παιδείας για την αποφυγή και πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και το τμήμα Τροχαίας Κέρκυρας για μαθητές και μαθήτριες νηπιαγωγείων και δημοτικών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους, δηλαδή τον Ιούνιο του 2023.



Και οι σχολικοί τροχονόμοι

Παράλληλα σε ζητήματα οδικής ασφάλειας είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευθούν και οι σχολικοί τροχονόμοι που παρακολούθησαν σχετικό σεμινάριο από τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Κέρκυρας.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ