Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκαινιάστηκε ο 3ος Βρεφικός Σταθμός Κέρκυρας (video)

Βρεφικός σταθμός
19 Οκτωβρίου 2022 / 14:47

Φιλοξενεί 28 βρέφη, διαχωρισμένα σε δύο τμήματα ανα ηλικία

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκαινιάστηκε σήμερα και επισήμως ο Γ' Βρεφικός Σταθμός Κέρκυρας που βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη 23 (δίπλα στο Δικαστικό μέγαρο). Έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία του και φιλοξενεί 28 βρέφη, διαχωρισμένα σε δύο τμήματα ανα ηλικία. 

Στην τελετή του αγιασμού και των εγκαινίων παραβρέθηκαν η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, η εντεταλμένη δημοτική Συμβουλος Παιδείας και Πρόεδρος του ΣΥΚΟΙΠΑ Μαρία Ζερβού, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Χάρης Γιώτης, ο δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Βραδής και το προσωπικό του βρεφικού σταθμού. 





Η λειτουργία του Γ' Βρεφικού Σταθμού, όπως και του Β', αναμένονταν νωρίτερα, ωστόσο η πανδημία και κάποια ζητήματα που ανέκυψαν με τις επισκευαστικές εργασίες και την περαιτέρω αποκατάσταση των υφιστάμενων χώρων παρέτεινε το άνοιγμά τους.

Η ίδρυσή τους αποφασίστηκε από τον διοίκηση του ΣΥΚΟΙΠΑ Κέρκυρας στα τέλη του Αυγούστου του 2021, λόγω της αυξημένης ζήτησης που παρουσιάστηκε για τις δομές αυτές, με αποτέλεσμα αρκετά παιδιά να μείνουν εκτός δωρεάν φιλοξενίας και αναγκαστικά είτε να οδηγηθούν σε ιδιωτικούς σταθμούς ή να μείνουν στο σπίτι.

Άλλοι δύο το 2023

Σε 20 ημέρες προγραμματίζονται τα εγκαίνια ενός ακόμα βρεφικού σταθμού στη πόλη της Κέρκυρας ενώ μέσα στο 2023 προγραμματίζεται η λειτουργία δύο ακόμα βρεφικών σταθμών σε δημοτικές ενότητες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
Η Δήμαρχος Μ. Υδραίου ευχαρίστησε την Πρόεδρο του ΣΥΚΟΙΠΑ και εντεταλμένη Σύμβουλο Παιδείας του Δήμου καθώς και όλα τα μέλη και το προσωπικό του Συνδέσμου, επισημαίνοντας σε δήλωση της :
 
«Παραδίδονται ήδη δύο νέοι βρεφικοί σταθμοί, σε νέα, σύγχρονα και πλήρως κατάλληλα κτίρια. Εντός του 2023, στόχος μας είναι να έχουμε δημιουργήσει άλλους δύο βρεφικούς σταθμούς σε δύο δημοτικές ενότητες και αναζητούμε ήδη τους κατάλληλους χώρους . Ο Δήμος της Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι εδώ με έργα και πράξεις. Στηρίζει την οικογένεια και την εργαζόμενη μητέρα ».