Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Ξεκολλάει» η διαδικασία προκήρυξης νέου διαγωνισμού για τα 18 ασθενοφόρα

ΕΚΑΒ
18 Οκτωβρίου 2022 / 11:25

Σε φάση αξιολόγησης από την Διαχειριστική Αρχή το νέο τροποποιημένο τεχνικό δελτίο του ΕΚΑΒ

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Ξεκολλάει» μετά από μήνες καθυστέρησης εκ μέρους της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΚΑΒ, η διαδικασία που θα οδηγήσει σε νέο διαγωνισμό προμήθειας 18 καινούργιων ασθενοφόρων τύπου Α, Β και C, για τα Ιόνια Νησιά.
Εννέα από τα οχήματα αυτά προορίζονται για την Π.Ε Κέρκυρας. 

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ τη διεκπεραίωση της διαδικασίας προμήθειας, έχει αναλάβει το ΕΚΑΒ, βάσει προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με την ΠΙΝ. 

Άγονος

Ο διαγωνισμός προϋπολογισμού 1.376.400 ευρώ απέβη άγονος τον περασμένο Φλεβάρη κι έκτοτε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανέμενε τη σύνταξη νέου τεχνικού δελτίου από την υπηρεσία ΕΣΠΑ του ΕΚΑΒ.

«Οι οχλήσεις μας στο ΕΚΑΒ ήταν συνεχείς» λέει στην "Ε" η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Μελίτα Ανδριώτη. «Τελικά, μόλις στις 3 Οκτωβρίου 2022, το ΕΚΑΒ έστειλε στη Διαχειριστική Αρχή την τροποποίηση του προϋπολογισμού στο ποσόν των 1.736.000 ευρώ. Έχουμε ζητήσει να επισπευστεί κατά το δυνατόν η φάση αξιολόγησης και έγκρισης, ώστε να υπογραφεί η απόφαση από την Περιφερειάρχη. Ευελπιστούμε ότι μέχρι το τέλος του έτους, θα βγει στον αέρα η προκήρυξη του νέου διαγωνισμού» προσθέτει η κ. Ανδριώτη.

Δωρεά ασθενοφόρου στην Ιθάκη 

Ταυτόχρονα αναμένεται αύριο να γίνει στην Αθήνα, παρουσία του Πρωθυπουργού, η παραλαβή της δωρεάς ασθενοφόρου για τις ανάγκες της Ιθάκης, από την εταιρεία Energy, όπου θα παρευρεθεί και η Μελίτα Ανδριώτη ως θεματική Αντιπεριφερειάρχης. 

Παράλληλα, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα δήλωσε: «Η δωρεά του ασθενοφόρου οχήματος στην Ιθάκη από ιδιωτική εταιρεία χαιρετήθηκε με μεγάλη ικανοποίηση κάτι που αποδεικνύει την ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για την προστασία της υγείας και της ζωής.

Ο στόλος των ασθενοφόρων που αναμένεται μαζί με τα δυο πλωτά περιπολικά ασθενοφόρα με τα οποία ενίσχυσε το Λιμενικό Σώμα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (το ένα ελλιμενίζεται στην Κέρκυρα και το άλλο στην Ιθάκη) μέσω ΕΣΠΑ θα αυξήσει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών”.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ