Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργατικό Κέντρο: «Στάχτη στα μάτια» από την ΕΤΑΔ για τους αδήλωτους εργαζομένους του Αχιλλείου

Αχίλλειο
17 Οκτωβρίου 2022 / 16:44

Eρμηνεύει την εξάωρη, πενθήμερη και επί τετράμηνο εργασιακή σχέση εξαρτημένης εργασίας καλλιτεχνών στο Αχίλλειο σε δήθεν «περιστασιακή εργασία»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με παράθεση άσχετων νόμων, η ΕΤΑΔ επιχειρεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας:

«Γνωρίζουν καλά οι εργαζόμενοι ότι όλες οι κυβερνήσεις, ιδιαίτερα οι μνημονιακές και οι μετέπειτα αυτών, έχουν νομοθετήσει σειρά αντεργατικών μέτρων με στόχο την όξυνση της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων. Σε αυτά τα μέτρα εντάσσονται και οι μορφές απασχόλησης που υπονομεύουν το δικαίωμα στην σταθερή εργασία. Ο αέρας που έχει δώσει στα πανιά της εργοδοσίας το θεσμοθετημένο αντεργατικό οπλοστάσιο, τροφοδοτεί την ασυδοσία τους και τους οδηγεί σε επιλογές που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα.

Έτσι, λοιπόν, η ΕΤΑΔ, μέσα στον αντεργατικό της κατήφορο, ερμήνευσε την εξάωρη, πενθήμερη και επί τετράμηνο εργασιακή σχέση εξαρτημένης εργασίας καλλιτεχνών στο Αχίλλειο σε δήθεν «περιστασιακή εργασία». Παραθέτοντας στην ανακοίνωσή της άσχετους με την περίπτωση αριθμούς νόμων, επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα της αυθαιρεσίας της, που διαπιστώθηκε από τον επιτόπιο έλεγχο του ΣΕΠΕ, με συνέπεια την επιβολή των προβλεπόμενων για την περίπτωση αυτή κυρώσεων.

Με την ανακοίνωση-απάντησή της στο Σωματείο Εργαζομένων του Αχίλλειου, η ΕΤΑΔ όχι μόνο δεν πετυχαίνει να ρίξει στάχτη στα μάτια του κερκυραϊκού λάου αλλά αποκαλύπτει για άλλη μια φορά το μένος της σε βάρος του Σωματείου των Εργαζομένων, συνεχίζοντας εμμέσως πλην σαφώς να αμφισβητεί τον θεσμικό του ρόλο, επιβεβαιώνοντας και με αυτή την στάση της τις καταγγελίες για εμπλοκή της στην συνδικαλιστική επιλογή και εκπροσώπηση των εργαζομένων.

Τους υπενθυμίζουμε ότι το ΣΕΕΤΑΔ είναι το πιο αντιπροσωπευτικό σωματείο στο Αχίλλειο, είναι δραστήριο και χαίρει της εκτίμησης των εργαζομένων και του συνόλου των θεσμικών φορέων της κερκυραϊκής κοινωνίας. Η ΕΤΑΔ μάλλον πρέπει να δει σοβαρά τι θα κάνει με την δική της εκπροσώπηση και όχι με αυτή των εργαζομένων».