Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε η δράση δωρεάν προληπτικών εξέτασεων για παιδιά στη Βόρεια Κέρκυρα

Χαμόγελο του Παιδιού
17 Οκτωβρίου 2022 / 13:10

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ιπποκράτης» του Χαμόγελου του Παιδιού - Στην πλατεία Δημαρχείου στην Αχαράβη εως 27 Οκτωβρίου

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η δράση του Χαμόγελου του Παιδιού για δωρεάν προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις για παιδιά ξεκίνησε σήμερα, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας, παρουσία του προέδρου του «Χαμόγελου» Κώστα Γιαννόπουλου. 

Πρόκειται για τη Δράση Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που θα πραγματοποιείται στην πλατεία Δημαρχείου, στην Αχαράβη. έως και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022, με δωρεάν προληπτικές ιατρικές, οδοντιατρικές, παιδιατρικές, οφθαλμολογικές και ΩΡΛ εξετάσεις σε παιδιά και εφήβους του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας. 






Από την έναρξη της δράσης (2002) μέχρι σήμερα έχουν υποστηριχθεί 148.050 παιδιά. Το Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, βάσει μνημονίων συνεργασίας που έχει υπογράψει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τα ως άνω Υπουργεία, και σε συνεργασία πάντα με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και συλλόγους, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.

Η δράση διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Ιατρικό - Οδοντιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας, το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, την 6η Υ.ΠΕ. Πελοποννήσου- Ιονίων Νήσων- Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, τελεί δε υπό την αιγίδα του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Για την υλοποίηση της Δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαθέτει το κινητό Πολυιατρείο «Ιπποκράτης» του Οργανισμού, στο οποίο καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά ιατροί, οδοντίατροι, οφθαλμίατροι και ΩΡΛ-Μέλη του Οδοντιατρικού και Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας-, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι ιατροί /οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν την Κινητή Μονάδα του Οργανισμού, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Υπεύθυνος δράσης στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας: Αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πολιτικής και Δημοσίων σχέσεων κα Σπυριδούλα Κόκκαλη τηλ.επικοικ: 6978614699.
Τηλέφωνο για ραντεβού εξετάσεων: 2663360155 κα Αλεξάνδρα Προβατά και κα Σοφία Μουζακίτη. Απο 09.00 έως 14.00 Δευτέρα έως Παρασκευή.