Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανδρέας Σκούπουρας:«Ο Δήμος μας, πρότυπο για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ»

Ανδρέας Σκούπουρας
17 Οκτωβρίου 2022 / 12:48

«H Κέρκυρα έλαμψε σε μεγάλης εμβέλειας συνέδριο που διοργανώθηκε στη Ρόδο»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε ένα μεγάλης εμβέλειας συνέδριο που διοργανώθηκε στη Ρόδο για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων έγινε αντικείμενο συζήτησης θετικών αναφορών από όλους για τις δράσεις που έχει αναπτύξει για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία.

Ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκούπουρας είχε επιλεγεί από τους οργανωτές του Συνεδρίου ως ομιλητής, προκειμένου να παρουσιάσει ένα μέρος των δράσεων του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για τη βελτίωση της προσβασιμότητας. Η παρουσίαση που έγινε από τον κ. Σκούπουρα έγινε αντικείμενο θετικών και ιδιαίτερα θερμών σχολίων από τους συνέδρους, τους εκπροσώπους του αναπηρικού κινήματος και τους εκπροσώπους άλλων δήμων.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται: Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, με τις δράσεις που υλοποιεί, φιλοδοξεί να καταστήσει το νησί ένα εμβληματικό και φιλικό προορισμό για τα άτομα με αναπηρία. Ήδη έχουν δημιουργηθεί τεχνικές υποδομές στις παραλίες με 10 seatrac, ένα σύγχρονο ηχητικό σύστημα για άτομα με μειωμένη όραση, 2 θαλάσσιες ράμπες και 18 αμφίβια αμαξίδια. Οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν και στο άμεσο μέλλον.

Ο Ανδρέας Σκούπουρας, σε δήλωση του αναφέρει: «Είναι μοναδικό αίσθημα υπερηφάνειας να νιώθεις ότι ο τόπος σου αποτελεί παράδειγμα για άλλους δήμους, ότι η Κέρκυρα γίνεται αντικείμενο συζήτησης από όλους με θετικό πρόσημο. Οι υποδομές που έχουν εγκατασταθεί σε παραλίες του νησιού για τα άτομα με αναπηρία, αποτελούν πρότυπο για άλλους δήμους. Δεν σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο αυτές τις υποδομές και όχι μόνο στις παραλίες, ο στόχος είναι να γίνει η Κέρκυρα πόλος έλξης, ένας τουριστικός προορισμός φιλικός και προσβάσιμος για τα άτομα με αναπηρία.»