Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι φετινές κατηγορίες στα ηλικιακά πρωταθλήματα

ΕΠΣΚ – ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
14 Οκτωβρίου 2022 / 17:04
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί να μετράμε αντίστροφα για να επιστρέψει στην κανονικότητα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τα τοπικά πρωταθλήματα και οι αγώνες κυπέλλου, αλλά αυτό συμβαίνει και με τα πρωταθλήματα των ηλικιακών κατηγοριών.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί να μετράμε αντίστροφα για να επιστρέψει στην κανονικότητα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τα τοπικά πρωταθλήματα και οι αγώνες κυπέλλου, αλλά αυτό συμβαίνει και με τα πρωταθλήματα των ηλικιακών κατηγοριών.

Η ΕΠΣ Κέρκυρας που τα διοργανώνει βλέπει κάθε χρόνο και επιπλέον ομάδες νεαρών ποδοσφαιριστών να προστίθενται και αυτό είναι υγεία για το άθλημα στο νησί. Βέβαια λείπει η επαγγελματική ομάδα στο νησί που θα έδινε στα παιδιά αυτά τη δυνατότητα να δείξουν τις δυνατότητές τους και εκτός Κέρκυρας, αλλά μια μερίδα από αυτά, θα το κάνει μέσω των αγώνων των μικτών ομάδων.

Η Ένωση ενημέρωσε τα σωματεία για τις αντιστοιχίες των κατηγοριών με βάση το έτος γέννησης των παιδιών, ενώ πρέπει να τονίσουμε ότι τα πρωταθλήματα που θα γίνουν και φέτος είναι για κατηγορίες Κ-16, Κ-14, Κ-12, Κ-10  και μικρότερες κατηγορίες περισσότερο για παιγνίδι σε αυτές και όχι για κάτι περισσότερο.  

  

Το δελτίο τύπου

Αξιότιμοι συνεργάτες,

Σας ενημερώνουμε με το παρών έγγραφο το ηλικιακό πλαίσιο που θα χρησιμοποιηθεί στα πρωταθλήματα υποδομών της ποδοσφαιρικής περιόδου 2022-2023.

Σημειώνεται ότι βάσει διεθνούς νομολογίας και Κανονισμών, αλλά και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, για τον υπολογισμό της «ποδοσφαιρικής ηλικίας» ως γενική ημερομηνία γέννησης για όλους τους ποδοσφαιριστές, ανεξαρτήτως φύλου και της ακριβούς ημερομηνίας γέννησής τους, υπολογίζεται η 1η Ιανουαρίου του έτους κατά το οποίο γεννήθηκαν.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι κάθε ποδοσφαιριστής, ανεξαρτήτως φύλου και ακριβούς ημερομηνίας γέννησης, ξεκινά και ολοκληρώνει την αγωνιστική περίοδο, με την «ποδοσφαιρική ηλικία» με την οποία ξεκινά την αγωνιστική περίοδο.

ΕΤΟΣ ΓΕΝ.      ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

2006                       Κ-17

2007                       Κ-16

2008                       Κ-15

2009                       Κ-14

2010                       Κ-13

2011                       Κ-12

2012                       Κ-10

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια