Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα 10ημερη παράταση Αυγενάκη για εγγραφή στο Μητρώο

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ/ΜΗΤΡΩΟ ΓΓΑ
13 Οκτωβρίου 2022 / 16:12
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Για μια ακόμη φορά ο Λ. Αυγενάκης δίνει παράταση για την κατάθεση αιτήσεων εγγραφής στο Μητρώο και το ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 13 Οκτώβρη,

ΑΘΗΝΑ. Για μια ακόμη φορά ο Λ. Αυγενάκης δίνει παράταση για την κατάθεση αιτήσεων εγγραφής στο Μητρώο και το ανακοίνωσε στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 13 Οκτώβρη, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να διευκολύνει τα σωματεία και να άρει τις οποιεσδήποτε αντιρρήσεις για το θέμα του Μητρώου και της διακοπής των πρωταθλημάτων.   

Η παράταση δόθηκε για 10 μέρες, δηλαδή ως και 23 Οκτώβρη έτσι ώστε τα σωματεία που  διαθέτουν ή θα αποκτήσουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, έχουν καταθέσει ή θα καταθέσουν την αίτηση εγγραφής τους στο Μητρώο έως και 23/10 ακόμα και αν δεν έχουν εγγραφεί οριστικά σε αυτό, να μην υποστούν αθλητικές κυρώσεις.

Θα μπορούν να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα, στις διοργανώσεις γενικότερα των Ομοσπονδιών ή Ενώσεών τους, αλλά και να χρησιμοποιούν τις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Αυτές οι διατάξεις (άρθρα 83 και 84) αναμενόταν να ψηφιστούν στην ολομέλεια της Βουλής ως το βράδυ της Πέμπτης 13/10 και ουσιαστικά άρουν κάθε δικαιολογία που θα μπορούσε να προβάλει η ΕΠΟ για συνέχιση της διακοπής των πρωταθλημάτων.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λ. Αυγενάκης στη Βουλή για την παράταση:

«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και σταθερή! Θα την επαναλάβω ακόμα μια φορά: Κανένα μη νόμιμο σωματείο δεν μπορεί να συστοιχηθεί με τα χιλιάδες νόμιμα! Μπορεί στην ΕΠΟ να έχουν συνηθίσει να παρανομούν (υπό τον μανδύα του «αυτοδιοίκητου», που την παρερμηνεύουν συχνά πυκνά και φτάνουν στην «ασυδοσία»), αλλά εμείς δεν παρανομούμε, ούτε θα το πράξουμε! Ωστόσο κι επειδή συνεχώς προσπαθούμε να βοηθήσουμε όλα ανεξαιρέτως τα σωματεία, που θέλουν να είναι νόμιμα, να το πράξουν και δεν έχουμε καμία τιμωρητική διάθεση, θα δώσουμε μια ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ολιγοήμερη παράταση για την κατάθεση αιτήσεων εγγραφής στο Μητρώο 2022. Κι αυτή η παράταση θα αφορά έως και τις 23 Οκτωβρίου, 10 ημέρες από σήμερα. Όσα σωματεία διαθέτουν ή θα αποκτήσουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και θα καταθέσουν την αίτηση εγγραφής τους στο Μητρώο έως και τις 23 του μηνός: θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις. Δηλαδή έως και τις 31 Ιουλίου 2023 θα χρησιμοποιούν αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε εποπτευόμενα από το Υφυπουργείο ΝΠΔΔ. και ΝΠΙΔ και σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού θα μπορούν να συμμετέχουν στις διοργανώσεις των Ομοσπονδιών ή των Ενώσεών τους».

Μια εξέλιξη που θα οδηγήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε επιστροφή στην κανονικότητα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια