Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας: Πάλι η θεομηνία φταίει!

Ένωση Γονέων
12 Οκτωβρίου 2022 / 09:32

Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Για άλλη μία φορά λίγο βροχή παραπάνω και ο κρατικός μηχανισμός σηκώνει τα χέρια ψηλά! Οι ζημιές και πάλι πολλές, ενώ παραμονεύει μεγάλος κίνδυνος για απώλεια ζωών. Δρόμοι αδιάβατοι, αυλές σπιτιών πλημμυρισμένες και φυσικά σχολεία πλημμυρισμένα με τους μαθητές να κινδυνεύουν.

Συγκεκριμένα, στο 1ο Δημοτικό σχολείο Μελικίων στη Λευκίμμη η στέγη έμπαζε νερά σε πολλά σημεία, το υπόγειο του σχολείου πλημμυρισμένο και με έλλειψη μέτρων άμεσης και αυτόματης άντλησης των υδάτων για να προστατευτεί τουλάχιστον ο καυστήρας.

Το Γυμνάσιο Λευκίμμης επίσης πλημμυρισμένο με τους μαθητές να γίνονται μουσκίδι αφού το νερό έφτανε τα 15 εκατοστά. Στο Δημοτικό σχολείο Νεοχωρίου πλημμύρισε η αυλή του με πέρασμα ορμητικών υδάτων. Για άλλη μια φορά όμως για όλα αυτά την ευθύνη την έχει η «θεομηνία»!

Όχι δεν φταίει η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, η συντήρηση και ο καθαρισμός ρεμάτων και φρεατίων. Όχι δεν φταίει η υποχρηματοδότηση της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την ανέγερση νέων και σύγχρονων σχολείων.

Όχι δεν φταίει η Δημοτική αρχή της Νότιας Κέρκυρας που μετράει μηδέν εις το πηλίκο για σχολικά έργα, για να έχουμε σχολεία που να συντηρούνται συχνά και σωστά, σύγχρονα και ασφαλή (νωπός είναι ο τραυματισμός του 9χρονου παιδιού στο Δημοτικό σχολείο Νεοχωρίου).

Την ίδια στιγμή για έργα που εξυπηρετούν το όλο και μεγαλύτερο κέρδος μεγαλοεπιχειρηματιών βρίσκουν πόρους αλλά για τα σχολεία το θεωρούν σπατάλη! Στην εποχή που μπορούν να χτίσουν σύγχρονα κτίρια σε λίγους μήνες συζητάμε για το αν τα παιδιά θα πλατσουρίζουν μέσα στα νερά με την πρώτη δυνατή βροχή.

Για όλα αυτά εμείς οι γονείς λέμε ότι οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες και γνωστές και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω στην διεκδίκηση σύγχρονων και ασφαλών σχολείων, αντάξια του 21ου αιώνα!
 
Κέρκυρα 11/10/2022
Το ΔΣ της Ένωσης Γονεών