Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την Πέμπτη στη Βουλή, ψηφίζεται η τροπολογία Αυγενάκη

ΜΗΤΡΩΟ ΓΓΑ
11 Οκτωβρίου 2022 / 16:34
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Καθοριστική για το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου θα είναι η Πέμπτη 13 Οκτώβρη, αφού την ημέρα αυτή θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί προφανώς στη Βουλή των Ελλήνων, η τροπολογία Αυγενάκη που έχει σχέση με το Μητρώο της ΓΓΑ.

ΑΘΗΝΑ. Καθοριστική για το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου θα είναι η Πέμπτη 13 Οκτώβρη, αφού την ημέρα αυτή θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί προφανώς στη Βουλή των Ελλήνων, η τροπολογία Αυγενάκη που έχει σχέση με το Μητρώο της ΓΓΑ.

Η τροπολογία θα δίνει τη δυνατότητα στα σωματεία που έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση και έχουν υποβάλλει αίτηση εγγραφής στο μητρώο να πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα χωρίς την εφαρμογή των κυρώσεων του νόμου.

Και αυτή λογικά θα ήταν η τελευταία αλλαγή από πλευρά Λ. Αυγενάκη, ο οποίος το έχει δηλώσει, αναφερόμενος μάλιστα και στις αρκετές παρατάσεις που είχε δώσει, ώστε να διευκολυνθούν τα σωματεία.

Υπάρχει μια αχτίδα φωτός, να τελειώσουν όλα αυτά και να ξεκινήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, αν υπάρξει μια μικρή αλλαγή. Οι πληροφορίες λένε ότι η ΕΠΟ θα ήθελε να μην θεωρείται η ειδική αθλητική αναγνώριση αναγκαία συνθήκη για τη συμμετοχή ομάδων στα πρωταθλήματα, αλλά να καλύπτει όλα όσα έχουν υποβάλλει αίτηση εγγραφής στο μητρώο.  

Λογικό ακούγεται τη συγκεκριμένη στιγμή, πρέπει να σταματήσει αυτή η κόντρα, πρέπει να σταματήσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να πληρώνει τα θέλω άλλων και να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους με επίσημους αγώνες.

Και μια και μιλάμε γι αυτό, πάνω από 50.000 ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές συμμετέχουν στα πρωταθλήματα αυτά, για την κατηγορία των ανδρών, αλλά αν υπολογίσει κανείς ότι οι μισές σχεδόν ομάδες έχουν ακαδημίες που παίζουν σε πρωταθλήματα ανάπτυξης Κ-8, Κ-10, Κ-12, Κ-14, Κ-16 τότε ο αριθμός αυτών που παίζουν σε επίσημους αγώνες ποδόσφαιρο,  είναι πολύ μεγάλος. Εκτιμούμε ότι τα παιδιά που θα πάρουν μέρος σε αυτά τα πρωταθλήματα σε όλη την Ελλάδα, μπορεί να πλησιάζουν και τις 100.000. Μπορείτε να τους στερήσετε  τη χαρά της άθλησης και του παιγνιδιού; Όχι κ. Μπαλτάκο, όχι κ. Αυγενάκη.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια