Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας στο Καλλιμάρμαρο

Καλλιμάρμαρο
10 Οκτωβρίου 2022 / 09:48

Συμμετέχοντας στη μεγάλη συναυλία μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Στην Αθήνα βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες η Χορωδία Αγοριών και η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας, λαμβάνοντας μέρος στη μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναικό Στάδιο το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, με τίτλο «Μικρασία: όσο σε θυμάμαι ζεις!». Τα δύο αυτά τμήματα της Χορωδίας Κερκύρας εκπροσώπησαν στην εκδήλωση την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων.



Την εν λόγω συναυλία συνδιοργάνωσαν η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και η Περιφέρεια Αττικής, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Εκεί, οι νεαρές και νεαροί χορωδοί της Χορωδίας Κέρκυρας (διδασκαλία: Χριστίνα Καλλιαρίδου) συνέπραξαν με παιδιά και νέους από συνολικά 55 χορωδίες, άλλα φωνητικά σύνολα και παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα Μητροπόλεων, σχολείων  και πολιτιστικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Έτσι, συγκεντρώθηκε ο συμβολικός αριθμός των 1.922 χορωδών και χορευτών που τραγούδησαν και χόρεψαν σε αυτή τη μεγάλη εκδήλωση μνήμης για τις αλησμόνητες πατρίδες του Ελληνισμού, με αφορμή και τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.



Μαζί τους τραγούδησαν ως soloists ο Δημήτρης Μπάσης, η  Αρετή Κετιμέ, η Σοφία Μάνου και ο Κωνσταντίνος Βελιώτης. Τους συνόδευσαν η Ορχήστρα  Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ (διεύθυνση: Γιώργος Αραβίδης) και η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής της Εκκλησίας της Ελλάδος (διεύθυνση: Γιώργος Δεμελής), ενώ τον ρόλο του αφηγητή είχε ο ηθοποιός Θανάσης Βισκαδουράκης.
Τη συναυλία μπορείτε να παρακολουθήσετε και στο παρακάτω link:
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=I7QKywuf2c4&fbclid=IwAR1EYrPoxOEtdcYWjPik7BJMwvKB093UGLTZfAJa0fRzSHPJggSlv1PeUXU






Εκτός από την μεγαλειώδη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο, κάτι εξαιρετικό, υπέροχο και απερίγραπτο έζησαν οι πιστοί της ενορία του Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο των εορταστικών, ενοριακών, εκδηλώσεων με την επωνυμία "Δημήτρια 2022", την Κυριακή 9 Οκτωβρίου το πρωί, κατά την διάρκεια της αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας. Τα 50 παιδιά, της παιδικής- νεανικής Χορωδίας Κερκύρας, βρέθηκαν στον Ιερό Ναό, προσκεκλημένα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, με σκοπό να ψάλλουν ύμνους της Θείας Μυσταγωγίας, της οποίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκτάριος.