Τετάρτη 17.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζορμπάς, Μοθωναίου, Τραυλός και Κτενάς πήραν το ok για ανανέωση θητείας

Αντιπεριφερειάρχες
07 Οκτωβρίου 2022 / 12:15

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η απόφαση για τους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες. Δεν προβλέπονται εκπλήξεις

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με το ίδιο ακριβώς σχήμα Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών θα πορευτεί μέχρι το τέλος της θητείας της στην Περιφέρεια η Ρόδη Κράτσα. Με απόφασή της παρατείνει τη θητεία και των τεσσάρων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023. Κώστας Ζορμπάς, Κατερίνα Μοθωναίου, Ανδρέας Κτενάς και Σταύρος Τραυλός συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους ως Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες των ΠΕ Κέρκυρας, Ζακύνθου, Λευκάδας και Κεφαλληνίας και Ιθάκης αντίστοιχα, έχοντας ακόμη ένα χρόνο στη διάθεσή τους για να εφαρμόσουν τον σχεδιασμό που έχουν στις Περιφερειακές Ενότητές τους.

Τις εξετάσεις φαίνεται πάντως ότι πέρασαν με επιτυχία ο Κώστας Ζορμπάς και η Κατερίνα Μοθωναίου, που ανέλαβαν πέρσι τα ηνία σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο για πρώτη φορά και έλαβαν από τη Ρόδη Κράτσα το «πράσινο» φως για να συνεχίσουν.

Οι αμετακίνητοι

Αμετακίνητοι στις θέσεις τους από την αρχή ανάληψης καθηκόντων της σημερινής Περιφερειακής Αρχής, παραμένουν οι Αντιπεριφερειάρχες Λευκάδας Α. Κτενάς και Κεφαλληνίας και Ιθάκης Σταύρος Τραυλός. Στην περίπτωση του κ. Κτενά ούτως ή άλλως δεν υπάρχει άλλος περιφερειακός σύμβουλος στη Λευκάδα από την παράταξη της κ. Κράτσα για να αναλάβει το πόστο.

Παρόμοια και η περίπτωση του κ. Τραυλού, καθώς μετά την παραίτηση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Σωτήρη Κουρή και τη διαγραφή του από τον συνδυασμό της Ρόδης Κράτσα «Ιόνιο Δυνατά-Κάθε νησί ψηλά», παραμένει ο μόνος από την ομάδα στην Κεφαλονιά. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η πορεία και των δυο λαμβάνει την εμπιστοσύνη της Περιφερειάρχη.

Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες

Το επόμενο διάστημα, λόγω διαφορετικού χρόνου ανάληψης καθηκόντων, αναμένονται να ανακοινωθούν αντίστοιχες αποφάσεις παράτασης θητείας των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, όπου δεν προβλέπονται εκπλήξεις. Όσον αφορά το χαρτοφυλάκιο του κ. Κουρή εξετάζεται το ενδεχόμενο να μοιραστούν οι αρμοδιότητές του, στους υφιστάμενους Αντιπεριφερειάρχες.

Τέλος, ακόμη δεν έχει βρεθεί το κατάλληλο πρόσωπο που θα αναλάβει καθήκοντα εκτελεστικού γραμματέα, μετά την παραίτηση του Δημήτρη Μήλιου πριν από λίγους μήνες. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες της «Ε», η πλήρωση του κενού δεν βρίσκεται για την ώρα τουλάχιστον στις προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής Κράτσα.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ