Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επείγουσα ιατρική «επέμβαση» από τα Γιάννενα στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
06 Οκτωβρίου 2022 / 18:03

Τι αποφασίστηκε μετά τη μαραθώνια σύσκεψη του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη με τη διοίκηση του ΓΝΚ, τους γιατρούς και τους εργαζομένους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το κρίσιμο ζήτημα της στελέχωσης των κλινικών του νοσοκομείου και συγκεκριμένα της Καρδιολογικής και Παθολογικής, μετά τις τρεις παραιτήσεις γιατρών μέσα σε ένα 48ωρο, απασχόλησε τη μαραθώνια σύσκεψη που έλαβε χώρα σήμερα στο νοσοκομείο Κέρκυρας υπό τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη.

Τελικά μετά από οχτώ ώρες συζητήσεων και διαβουλεύσεων με όλους, όπως τόνισε στην «Ε» ο κ. Καρβέλης, αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι δυο κλινικές με γιατρούς από, άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της 6ης ΥΠΕ (κυρίως από Ιωάννινα) για το πρόγραμμα εφημεριών, απόφαση που θα υλοποιηθεί από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα. Παράλληλα στον «αέρα» είναι από σήμερα προκήρυξη μόνιμης θέσης για Διευθυντή και Επιμελητή Α' για την Παθολογική Κλινική του ΓΝΚ.

Παράλληλα όπως δήλωσε στην «Ε» θα ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας να προκηρυχθούν οι λοιπές κενές οργανικές θέσεις στην Παθολογική Κλινική (δύο) και επιπλέον αντίστοιχη διαδικασία για επικουρικό προσωπικό σε αυτήν. «Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά της 6ης ΥΠΕ και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μ. Γκάγκα, καθώς χθες (σ.σ Τετάρτη) ζητήσαμε να μπουν εμβόλιμα οι δυο θέσεις για την Παθολογική Κλινική του ΓΝΚ, παρότι η προκήρυξη αφορούσε κυρίως σε αναισθησιολόγους. Μίλησα με όλους και τους άκουσα όλους», ανέφερε ο κ. Καρβέλης.

Όσον αφορά την Καρδιολογική Κλινική επεσήμανε ότι τα ζητήματα διευθετήθηκαν και δεν θα υπάρχει πλέον πρόβλημα, μετά την ενίσχυσή της από γιατρούς των άλλων νοσοκομείων της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Εκτάκτως

Ο κ. Καρβέλης ήρθε εκτάκτως σήμερα το πρωί στην Κέρκυρα, προκειμένου να εξευρεθεί λύση στη στελέχωση των δυο κλινικών που αντιμετωπίζουν σοβαρά κενά μετά τις παραιτήσεις του Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής Χριστόφορου Καρδάμη, της Επιμελήτριας Α΄ Παθολόγου Κλαίρης Μανάτου και της Παθολόγου Χριστίνας Τσίτου.

Οι δυο κλινικές έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια των αντοχών τους, καθώς παραμένουν υποστελεχωμένες, με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία τους και την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος των εφημεριών.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή η Καρδιολογική Κλινική στελεχώνεται από τρεις γιατρούς και η Παθολογική πλέον με τρεις (μετά τις δυο παραιτήσεις) εκ των οποίων όμως ο ένας έχει αναρρωτική άδεια.

Και με τους γιατρούς

Στη σύσκεψη με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Λεωνίδα Ρουμπάτη συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας Δημήτρης Καλούδης. Η σύσκεψη ξεκίνησε νωρίς το πρωί και ολοκληρώθηκε μετά από 8 ώρες περίπου διαβουλεύσεων, καθώς ο κ. Καρβέλης είχε σταδιακά συναντήσεις και με τους γιατρούς του νοσοκομείου από τις δυο κλινικές, προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση ικανοποιητική για όλους. Ωστόσο δεν έλειψαν και αρκετές στιγμές εντάσεων.

Για την κατάσταση πάντως που επικρατεί στο νοσοκομείο ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ είναι ενήμερος εδώ και πολύ καιρό, ωστόσο δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή που θα μπορούσε να λειτουργήσει «πυροσβεστικά». Στο πλαίσιο της σύσκεψης ο κ. Καρβέλης συναντήθηκε με την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας (ΕΓΕΣΥΚ) αλλά και με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, όπου έγινε πλήρης ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο και τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας, λόγω της σοβαρής υποστελέχωσής του.

Στο πλαίσιο της παραμονής του στην Κέρκυρα ο κ. Καρβέλης μετέβη σήμερα το απόγευμα στο Κ. Υ. Πόλεως, ενώ αντίστοιχες επισκέψεις θα πραγματοποιήσει αύριο στα άλλα Κέντρα Υγείας του νησιού.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ