Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΠΟ: Νομοθετικά απολιθώματα της δεκαετίας του ’50

ΕΠΟ
06 Οκτωβρίου 2022 / 16:11
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η μάχη των δηλώσεων ΕΠΟ – Αυγενάκη καλά κρατεί, για την κατάσταση που έχει περιέλθει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, με την κάθε πλευρά να υπερασπίζεται την ως τώρα θέση της.

ΑΘΗΝΑ. Η μάχη των δηλώσεων ΕΠΟ – Αυγενάκη καλά κρατεί, για την κατάσταση που έχει περιέλθει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, με την κάθε πλευρά να υπερασπίζεται την ως τώρα θέση της. Μετά από όσα είπε ο κ. Αυγενάκης για την πορεία των γεγονότων που έχουν σχέση με το Αθλητικό Μητρώο και που ξεκίνησαν από το 1999 (Φούρας), για να φτάσουμε στο 2016 (Κοντονής) ως σήμερα (Αυγενάκης) η ΕΠΟ κάνει επίθεση στον Υφυπουργό λέγοντας ότι αυτά είναι  «νομοθετικά απολιθώματα της δεκαετίας του ’50»  

 

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στις 30 /9 αποφάσισε τη διακοπή της διεξαγωγής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων σε όλη τη χώρα, με ψήφους 57 υπέρ και 4 κατά, λόγω του λεγόμενου «Μητρώου Αυγενάκη».

Οι ανακοινώσεις και οι δηλώσεις για την εγγραφή του 87,5% των σωματείων στο «Μητρώο», δεν σημαίνουν τίποτα απολύτως, αφού τα σωματεία προχώρησαν στην ενέργεια αυτή από φόβο και νομοθετικό καταναγκασμό όχι με την ελεύθερη βούλησή τους.

Τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία για να αγωνισθούν στα τοπικά πρωταθλήματα χρειάζονται Ειδική Αθλητική Αναγνώριση από την Γ.Γ.Α και Άδεια από τις Περιφέρειες.

Μιλάμε για νομοθετικά «απολιθώματα» της δεκαετίας του ’50, όταν ο λαός ήταν εχθρός και οι κυβερνήσεις τον έτρεμαν. Τώρα τί χρειάζονται»;

Σεβαστή η θέση της ΕΠΟ κατά Αυγενάκη, μόνο που είναι η μόνη Ομοσπονδία που το κάνει, ενώ οι άλλες 52 στη χώρα προχώρησαν κανονικά με βάση το νόμο που ισχύει. Αυτό λέει πολλά, κατά την προσωπική μου άποψη, ενώ σε επόμενο άρθρο μας θα καταθέσουμε τη δική μας εκδοχή για όλα και ο καθένας θα μπορέσει να καταλάβει γιατί ακριβώς συμβαίνουν όλα αυτά.


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια