Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Α. Κουλούρης: Χωρίς ποδόσφαιρο ως τα Χριστούγεννα

ΕΠΟ – ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
05 Οκτωβρίου 2022 / 15:41
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Όλοι ψάχνονται για το αύριο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, μετά την απόφαση της ΓΣ της ΕΠΟ για διακοπή των πρωταθλημάτων.

ΑΘΗΝΑ. Όλοι ψάχνονται για το αύριο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, μετά την απόφαση της ΓΣ της ΕΠΟ για διακοπή των πρωταθλημάτων. Το ερώτημα είναι πως και πότε θα αλλάξει αυτή η κατάσταση και τι θα γίνουν 2.300 ομάδες που έχουν κάνει την προετοιμασία τους και έπρεπε τώρα να δίνουν επίσημους αγώνες. Υπάρχουν πάνω από 50.000 ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που μετέχουν στα πρωταθλήματα των Ενώσεων και είναι μετέωροι αυτή τη στιγμή, όπως βέβαια και οι προπονητές κλπ.

Τα σχόλια πολλά για την απόφαση της ΕΠΟ, εμείς ήδη επισημάναμε ότι αυτό κάνει κακό στο ποδόσφαιρο, απλά επειδή αν μια ομάδα δεν είναι ικανή τον τρίτο χρόνο της διάταξης να εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ (είναι νόμος του κράτους), ας μη παίξει φέτος ποδόσφαιρο. Άλλωστε πάνω από το 90% των σωματείων έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν.

Μια από ελάχιστες Ενώσεις που είναι αντίθετη, αυτή της Ηλείας ψήφισε κατά και ο πρόεδρός της Α. Κουλούρης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ σπορ, μιλάει ότι μέχρι τα Χριστούγεννα δεν βλέπει να παίζεται ποδόσφαιρο.  

Τόνισε μεταξύ των άλλων, ότι… αυτοί που κατηγορούν τον Αυγενάκη ψήφισαν η ΕΠΟ να διέπεται από το νόμο. Για το λόγο που δεν ψήφισε υπέρ της αποχής, είπε: «Το μητρώο είναι 2-3 χρόνια. Έχουν δοθεί ευκαιρίες στα σωματεία και με τη νέα τροπολογία λυνόταν το πρόβλημα της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων. Ζυγίζοντας τις συνέπειες αποφασίσαμε να μην ψηφίσουμε τη διακοπή των πρωταθλημάτων. Πολλές φορές ψηφίζουμε κάτι και δεν υπολογίζουμε τις συνέπειες. Είμαι πολύ επιφυλακτικός για το πώς θα κρατηθούν ζωντανές οι ομάδες και πότε θα βγει λευκός καρπός στην κόντρα ΕΠΟ – υφυπουργείου αθλητισμού».

Όσο για το τι βλέπει στη συνέχεια διευκρίνισε:  «Αυτοί που ψήφισαν για τη διακοπή έπρεπε να αναρωτηθούν τι θα γίνει αν η πολιτεία μείνει ανυποχώρητη. Τι θα κάνει ο δύσμοιρος παράγοντας της Γ’ Εθνικής που πληρώνει παίχτες και προπονητές, αν παραμείνει αυτή η κατάσταση; Μεταφέρω τον προβληματισμό μου γιατί δεν βλέπω σημεία ανακωχής από κανέναν. Δεν βλέπω μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουμε ποδόσφαιρο. Η ΕΠΟ έπρεπε να έχει προσφύγει για τη συνταγματικότητα του νόμου εδώ και δύο χρόνια. Τώρα είναι αργά».

Όμως έκανε και αποκαλύψεις για τους εκπροσώπους την ΕΠΣ και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα σοβαρά θέματα του ποδοσφαίρου λέγοντας ότι…  «οι πρόεδροι όταν πάει η ώρα 14.30 λένε φεύγω για να μη χάσω την πτήση. Γιατί δε φεύγουν με τη βραδινή πτήση; Δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα. Στην ΕΠΟ είναι αρχή να περνούν τα θέματα χωρίς να τα καταλαβαίνουν αυτοί που ψηφίζουν».

Πρόσφατα γράψαμε σχόλιο στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για το πως πάνε και ψηφίζουν οι πρόεδροι των Ενώσεων και ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν άποψη και φωνή, με τον πρόεδρος της ΕΠΣ Ηλείας να λέει το ίδιο πράγμα  και ακόμα και η δική μας Ένωση εδώ (άσχετα αν έχει φωνή), ξέρει τι συμβαίνει  σε τέτοιες Γ.Σ. και φαντάζομαι καταλαβαίνει ότι οι διοικήσεις της ΕΠΟ, τις τελευταίες δεκαετίες κοιτάνε μόνο την πάρτη τους και όχι το ποδόσφαιρο. Γιατί; Νομίζω ότι σε αυτή την κόντρα έχουν ακουστεί πολλές φωνές και ο καθένας καταλαβαίνει, αν ξέραμε και λεπτομερώς τα οικονομικά της ΕΠΟ, ίσως επικροτούσαμε κάποιες δηλώσεις που ασχολήθηκαν πολύ με αυτό.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια