Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ανάπλαση του Άλσους θα βάλει τάξη και κανόνες

Αλσος Γαρίτσας
05 Οκτωβρίου 2022 / 14:56

Επιστολή προς το Δήμο Κερκυραίων και τον Πρόεδρο αυτού κο Δημήτρη Μεταλληνό, για την σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. (5/10) από τον Αλέξανδρο Περούλη

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Η ανάπλαση του Άλσους θα βάλει τάξη και κανόνες και δεν θα μετατρέψει το Άλσος της Γαρίτσαςσε δάσος τραπεζοκαθισμάτων με χαλίκι και πράσινα χαλιά (απομίμηση γκαζόν),ακαλαίσθητες τέντες,  ομπρέλες και πλαστικές γλάστρες , με την αλλαγή χρήσης κατοικιών σε ταβέρνες και cafe που είναι και ο ιδιοτελήςσκοπός του άτυπου Συλλόγου και του  Αλέξανδρου Βέργη, ενός συλλόγου με ένα πολυσέλιδο καταστατικό που περιγράφει τα πάντα εκτός από ταξίδι στο φεγγάρι.

Χωρίς να έχει κάνει αρχαιρεσίες για την εκλογή μελών και προεδρείου όπως περιγράφονται στη σελίδα 7 του καταστατικού. Στην τελευταία σελίδα του καταστατικού  έχει πρόχειρα χειρόγραφα ονόματα χωρίς διεύθυνση και ιδιότηταμε πλαστογραφημένες υπογραφές που δεν χρειάζεται να είσαι γραφολόγος για να το καταλάβεις και με λάθος αρίθμηση.

Παρέσυραν και παραπλάνησαν διάφορους αφελείς συμπολίτες, δημοτικούς συμβούλους και επικεφαλείς παρατάξεων που δεν κατάλαβαν την ιδιοτέλεια του συλλόγου.
Ερωτάται ο Πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του Συλλόγου!!!! Φώντας Βλάχος Αρχιτέκτονας Πολεοδόμος  και γνώστης επί παντός επιστητού!!.Πως θα φτιαχτεί το παραλιακό πεζοδρόμιο χωρίς την κοπή των δέντρων; Που εφάπτονται και φύονται πάνω σε αυτό που θα αντικατασταθούν φυτεμένα με τάξη δένδρα συμβατά με την χλωρίδα μας.Αναμένω προτάσεις.

Το skateboard είναι μία οικεία εικόνα σε όλες τις πόλεις του κόσμου. Στην Αθήνα κάνουν περίτεχνα κόλπα στην πλατεία Συντάγματος και σε άλλες γειτονιές της πόλης.
Στην δεκαετία του ’80 το skateboard με ρουλεμάν έκανε δαιμονιώδη θόρυβο. Σήμερα έχουν φτιάξει ανθεκτικές λαστιχένιες ρόδες χωρίς ρουλεμάν και έχει μειωθεί ο θόρυβος στο ελάχιστο και ρολάρουν αθόρυβα στο ίσωμα. Η άποψη του Αλέξανδρου Βέργη ότι το skateboard δημιουργεί θόρυβο 140 ντεσιμπέλ DB δηλαδή μεγαλύτερο από ένα τζετ ή την σειρήνα περιπολικού είναι ψευδής, αβάσιμη, ατεκμηρίωτη και σκόπιμα παραπλανητική.

Η δημοσιογραφική άποψη ότι το «Ιστορικό άλσος!!!» της Γαρίτσας ήταν ο βοτανικός κήπος της Ιονίου Ακαδημίας και ότι οι ευκάλυπτοι φυτεύτηκαν από τους Γάλλους (1807-1814) είναι τουλάχιστον αστεία. Στο άλσος δεν υπάρχει ούτε ένα σπάνιο και αξιόλογο δέντρο. Η πλειονότητα των δέντρων αποτελείται από Αυστραλέζικους ευκάλυπτους(δέντρα δολοφόνοι του είδους ΕucalyptusBtryoides, Εucalyptusgrandis).

Kαναδικές λεύκες οι οποίες την άνοιξη γεμίζουν και λερώνουν την πόλη από βαμβακούλα και μελούρα, δημιουργώντας παράλληλα αλλεργίες στους κατοίκους. Σε όλο τον Ευρωπαϊκό και Μεσογειακό χώρο εκτός Ελλάδος δεν υπάρχουν αυτά τα δέντρα διότι είναι ξένα με την Ευρωπαϊκή χλωρίδα.
Όσον αφορά την οπωσδήποτε απαραίτητη δημιουργία πίστας του ολυμπιακού αθλήματος skateboard για την άσκηση και εκτόνωση της νεολαίας μας όπως γίνεται παγκοσμίως και σε όλους τους κοινοχρήστους χώρους, πλατείες, πάρκα και άλση της Ευρώπης.

Όσον αφορά τον θόρυβο υπάρχουν οι ώρες κοινής ησυχίας που θα κλείνει. Ο εκκωφαντικός θόρυβος των αεροπλάνων που δημιουργείται μη εξαιρουμένων  και των ωρών κοινής ησυχίας  ολόκληρο το εικοσιτετράωρο πάνω από την Γαρίτσα δεν τους ενοχλεί;
Ερωτάται ο Δήμος πόσο θα κοστίσει στους δημότες το μένος του Βέργη για το άλσος.
Τελειώνοντας θέλω να ακούσω προτάσεις και ιδέες εκτός της μόνης πρότασης  για την ύπαρξη ενός κύκνου στη λιμνούλα!!!!!

Κέρκυρα 05/10/2022
Ο ενεργός πολίτης
Περούλης Αλέξανδρος