Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων για το Άλσος της Γαρίτσας

Άλσος
04 Οκτωβρίου 2022 / 17:03

«Αντί του παραγωγικού διαλόγου η δημοτική αρχή συνεχίζει να πορεύεται με αυθαιρεσία»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η επιμονή της Δημοτικής αρχής Υδραίου στο κόψιμο δέντρων, πολλών υγιών μεταξύ αυτών είναι ακατανόητη. Επιμένουν στην απαρέγκλιτη εφαρμογή μιας μελέτης για την οποία το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να γίνει τροποποίηση της και μη σεβόμενοι την απόφαση αυτή, συνεχίζουν να λειτουργούν αντιδημοκρατικά και αυταρχικά.

Η συγκεκριμένη μελέτη σύμφωνα και με ειδικούς επιστήμονες και με τους κατοίκους παρουσιάζει αρκετές αστοχίες. Δεν είναι δυνατόν να απομακρύνονται υγιή δέντρα και στη θέση τους να τοποθετούνται νέα που θα χρειαστούν 20 με 30 χρόνια για να αναπτυχθούν και να προσφέρουν σκίαση. Θα χαθεί ο χαρακτήρας του Άλσους και το γκρι θα κυριαρχήσει στο πράσινο που οφείλει να επικρατεί σε μια τέτοια περιοχή.

Αντί του παραγωγικού διαλόγου η δημοτική αρχή συνεχίζει να πορεύεται με αυθαιρεσία, λυσσαλέα επιμονή για το κόψιμο των δέντρων και πληθώρα ψεμάτων καθώς στην αρχή υποστήριζαν ότι η μελέτη προβλέπει την αφαίρεση 185 δέντρων , στην πορεία μείωσαν τον αριθμό στα 130, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κος Καλόγερος είπε ότι θα αφαιρεθούν λιγότερα από 70 ενώ στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο αριθμός που αναφέρθηκε ήταν 35 δέντρα.

Είμαστε υπέρ του ευπρεπισμού κι της αναβάθμισης του Άλσους, αλλά με όρους που θα είναι αμοιβαία αποδεκτοί και όχι εκ των άνωθεν επιβαλλόμενοι. Επίσης είναι λογικό μετά από τέτοια αναντιστοιχία λόγων και έργων, κανείς να μην εμπιστεύεται την πλέον αναξιόπιστη και αναποτελεσματική δημοτική αρχή των τελευταίων δεκαετιών.

Όλοι γίναμε μάρτυρες αυτής της αναποτελεσματικότητας με τις πρόσφατες πλημμύρες σε Σπηλιά , Ευγενίου Βουλγάρεως και κάποια ακόμη σημεία στην πόλη την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη καθώς αντί να εκτελούνται καθαρισμοί σε φρεάτια και σούδες, εξαντλούνται στο κόψιμο δέντρων και κατ’ επέκταση στην υποβάθμιση και όχι την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Σε ότι αφορά στην ευρύτερη περιοχή Γαρίτσας και Ανεμομύλου, υπάρχουν πολύ σημαντικότερες παρεμβάσεις που οφείλουν να γίνουν με κυριότερη την αποκατάσταση στα «Κουρτελάτσα» από το ύψος του εργοστασίου Δεσύλλα μέχρι τον Ναυτίλο (σε συνεννόηση με την Π.Ι.Ν. καθώς η μεταβίβαση του παραλιακού μετώπου στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων  από το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. και την Κ.Ε.Δ. έχει καθυστερήσει υπερβολικά) .
Επίσης σημαντικό έργο θα είναι να γίνει η απαραίτητη τεχνική παρέμβαση , ώστε να μην καταλήγουν λύματα στον όρμο της Γαρίτσας και να έχουμε αφόρητη δυσοσμία την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Η όποια παρέμβαση – στο Άλσος και όχι μόνο- οφείλει να λαμβάνει υπόψη τους κατοίκους αλλά και τις πραγματικές ανάγκες και προτεραιότητες κάθε περιοχής, στο πλαίσιο της διαβούλευσης με την κοινωνία, αντίθετα με τις πρακτικές αυθαιρεσίας που ακολουθούνται από την Δημοτική αρχή Υδραίου.
 
Γραφείο Τύπου  Δ.Ο. Κεντρικής Κέρκυρας κ Διαποντίων Νήσων ΠΑ.ΣΟ.Κ. / Κιν.Αλ.