Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς το μεγάλο ζευγάρι η 2η φάση του κυπέλλου

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ
04 Οκτωβρίου 2022 / 16:14
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί να έχουμε διακοπή των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου λόγω της απόφασης της ΓΣ της ΕΠΟ από την περασμένη Παρασκευή 30/9,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί να έχουμε διακοπή των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου λόγω της απόφασης της ΓΣ της ΕΠΟ από την περασμένη Παρασκευή 30/9, αλλά η προγραμματισμένη κλήρωση από την ΕΠΣΚ για την 2η φάση του κυπέλλου «Σταύρος Σαββανής» έγινε κανονικά τη Δευτέρα 3/10 στα γραφεία της Ένωσης. Βέβαια το πότε θα γίνουν οι αγώνες κανείς δεν ξέρει, αφού η κόντρα ΕΠΟ (Μπαλτάκος) – Υφυπουργείο Αθλητισμού (Αυγενάκης) έχει προβληματίσει τα 2.300 περίπου σωματεία (από τα 2.585) που έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Ουσιαστικά πάνω από 50.000 ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές δεν θα αγωνιστούν για όσο συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.  

Η κλήρωση του κυπέλλου έγινε σε δυο ομίλους των 7 ομάδων με γεωγραφικά κριτήρια (μόνο οι Παξοί μπήκαν σε κλήρωση για να είναι σε ένα από τους δυο ομίλους και ήγαν στον Βόρειο), βγήκαν τρία  ζευγάρια από κάθε Όμιλο και μια ομάδα από τον καθένα πέρασε χωρίς αγώνα για την προημιτελική φάση. Υπήρχε ο κίνδυνος να κληρωθούν οι δυο ομάδες της Γ΄ Εθνικής (ΑΕΛ-Αστέρας)και να έχουμε έναν πρόωρο τελικό (τηρουμένων των αναλογιών λόγω διαφοράς κατηγορίας), αλλά αυτό δεν έγινε.

 

Το δελτίο της ΕΠΣΚ

 

Σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής του κυπέλλου ερασιτεχνών «ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΑΒΒΑΝΗΣ», όπως διαμορφώθηκε από την κλήρωση της 3.10.2022, για ενημέρωσή σας:

Βόρειος Όμιλος

Ολυμπιάδα – Οδυσσέας Αυλιωτών

ΑΕ Κανονιού – ΑΟ Κέρκυρα

ΑΟ Παξοί – Αχιλλέας Νυμφών

Νότιος Όμιλος

Αστέρας Πετριτή – Αναγέννηση Περιβολίου

ΑΟ Κάβος – Βολίδα

Κρόνος Αργυράδων – ΑΕ Λευκίμμης

Τα σωματεία ΑΠΣ Κερ. Αγ. Νικολάου (Νότιος Όμιλος) και ΑΠΣ Όλυμπος (Βόρειος Όμιλος) περνάνε  στην επομένη φάση χωρίς αγώνα.

Όλοι οι αγώνες του Κυπέλλου σε όλες τις φάσεις θα είναι διπλοί και δεν θα μετράνε τα εκτός  έδρας τέρματα, και θα ακολουθείτε η διαδικασία της παράτασης και πέναλτι.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα στη χρήση των οριζόμενων γηπέδων θα υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια