Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Φεύγουν 35 δέντρα, φυτεύονται 153» λέει ο Δήμος για την ανάπλαση του Άλσους (video)

Άλσος Γαρίτσας
04 Οκτωβρίου 2022 / 13:30

Η Μερόπη Υδραίου κάνει λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων, με μικροπολιτικά κίνητρα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Καλά κρατεί η αντιπαράθεση για την ανάπλαση του Άλσους της Γαρίτσας – Ανεμόμυλου, με τις αντιδράσεις κατοίκων να μην έχουν κοπάσει και τη Δημοτική Αρχή να κάνει λόγο για διασπορά ψευδών ειδήσεων, με μικροπολιτικά κίνητρα.

Μετά την συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άλσους Γαρίτσας καλώντας σε διαμαρτυρία στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος προχώρησαν σε πλήρη ενημέρωση στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι στο έργο που απευθύνεται και γίνεται για την κοινωνία δεν χωράει λάσπη και παραπληροφόρηση. Παρόντες στην ενημέρωση ήταν επίσης ο εργολάβος Γιώργος Βερονίκης, ο Γεωπόνος Μανώλης Κλαπαδάκης καθώς και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πρασίνου Γιώργος Ζάραγκας. 

«Μόνον 35 δέντρα»

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος απαρίθμησε αναλυτικά όλα τα έργα που περιλαμβάνονται στην ανάπλαση. Αναφορικά με το κόψιμο των δέντρων που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, τόνισε για μια ακόμα φορά ότι κόβονται μόνον τα ξερά και επικίνδυνα δέντρα και όχι τα υγιή.

Διευκρίνισε ότι κάποια από αυτά που αναφέρονται στη μελέτη, όπως και οι φοίνικες, έχουν πέσει ή ξεραθεί και κοπεί. Ο τελικός "λογαριασμός" σύμφωνα με τον κ. Καλόγερο φθάνει στην αφαίρεση μόνον 35 δέντρων και όχι στην "τσιμεντοποίηση", όπως την αποκαλούν όσοι διαμαρτύρονται. 

Τονίστηκε επίσης ότι θα φυτευτούν 500 θάμνοι, 10.000 καλλωπιστικά φυτά, καθώς επίσης και γκαζόν. 

Η πίστα σκέιτ

Αναφορικά με το επίμαχο ζήτημα της κατασκευής πίστας σκέιτ, ο Ν. Καλόγερος δήλωσε ότι έγινε ξεκάθαρο ερώτημα από τις Τεχνικές Υπηρεσίες προς την Διαχειριστική Αρχή, για το αν υπάρχει δυνατότητα να μεταβληθεί το συμβασιοποιημένο έργο. 
Υπενθυμίζεται ότι η απάντηση της Διαχειριστικής Αρχήςανέφερε ότι εάν υπάρξουν ουσιώδεις μεταβολές, μπορεί να γίνει ανάκληση της ένταξης του έργου και άρση της χρηματοδότησης.
Όπως ξεκαθάρισε ο Δημάρχος, η ακύρωση της πίστας σκέιτ θα συνιστούσε  ουσιώδη μεταβολή. 

Ωράριο και επιστάτες

Όσο για την "επόμενη μέρα" της ολοκλήρωσης του έργου, η κ. Υδραίου ενημέρωσε ότι είναι ήδη σε εξέλιξη από τις υπηρεσίες του Δήμου, η σύνταξη του Κανονισμού Λειτουργίας του Άλσους, ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το ωράριο και την επιστασία σε δύο βάρδιες.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ - ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ