Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μήνυση από την παράταξη Καλούδη για τις θαλάσσιες εκσκαφές στη Δασιά (video)

Δασιά
03 Οκτωβρίου 2022 / 16:16

Για παράνομες εκσκαφές του βυθού, της παραλίας, της παράνομης αμμοληψίας, της παράνομης διαμόρφωσης αιγιαλού και παραλίας, της ρύπανσης της θάλασσας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μήνυση κατά του προέδρου της Ικος Α.Ε. Σταύρου Ανδρεάδη, κατά του εργολάβου, του εργοδηγού και του χειριστή μηχανήματος αλλά και κατά παντός υπευθύνου υπέβαλε σήμερα η παράταξη «Πρώτα η Κέρκυρα» με επικεφαλής τον Γιώργο Καλούδη.

Η παράταξη ανακοίνωσε: «Σήμερα Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 η παράταξη "Πρώτα η Κέρκυρα" ανταποκρίθηκε στο λαϊκό αίσθημα και στην ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος της Κέρκυρας, του κάλους της και της ανάγκης προστασίας της ελεύθερης πρόσβασης και απρόσκοπτης χρήσης των παραλιών.

Μας ανάγκασαν να κάνουμε μήνυση η προκλητική αδιαφορία και αδράνεια των αρμόδιων κρατικών αρχών της Περιφερειάρχη κ Κράτσα της Δημάρχου κ.Υδραιου των τριών βουλευτών Κέρκυρας  Γκίκα,  Αυλωνίτη, Μπιάκη  και οι υπόλοιπες υπηρεσίες οι οποίες παρέβησαν το καθήκον τους μπροστά σε αυτά τα διαρκή εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος της Κέρκυρας ,της ομορφιάς της και της ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία και χρήση της από Κερκυραίους πολίτες και τουρίστες.

Ζητήσαμε από την Αστυνομική Υπηρεσία την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, όπως θα έκαναν για οποιοδήποτε πολίτη που θα τολμούσε να σηκώσει έστω μια πέτρα από την παραλία ή τη θάλασσα,ή έστω μια αντικατάσταση μιας τάβλας σε μια εξέδρα (πόντε) κοινόχρηστη.

Τα εγκλήματα αυτά μειώνουν ταυτόχρονα την τουριστική αξία της Κέρκυρας.
Στις αρμόδιες υπηρεσίες είναι η Αστυνομικη Αρχή, ο Λιμενάρχης Κέρκυρας, η Κτηματική Υπηρεσία  και φυσικά η Δήμαρχος κ.Υδραίου η οποία έχει την εκχωρημένη χρήση του αιγιαλού και της παραλίας, δεν έπραξε για άλλη μια φορά για να προστατεύσει την Κέρκυρα και τους πολίτες της. Δεν σταμάτησε τις παράνομες εκσκαφές του βυθού, της παραλίας, της παράνομης αμμοληψίας,της παράνομης διαμόρφωσης αιγιαλού και παραλίας, της ρύπανσης της θάλασσας και ενδεχομένως της υπεξαίρεσης της άμμου.

Η  Δήμαρχος κ.Υδραιου, η Περιφερειάρχης  κ. Κράτσα, και οι τρεις βουλευτες της Κέρκυρας  Γκίκας,  Αυλωνίτης και Μπιάκης είναι με το σύστημα και το κατεστημένο, βλάπτουν τον τουρισμό,την οικονομία και ωφελούν τους λίγους και ισχυρούς.
Αυτό δεν είναι Δημοκρατία»