Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πήγασος Ν. Κέρκυρας: παίξαμε 296 αγώνες εκτός και 1 εντός έδρας

ΜΠΑΣΚΕΤ – ΝΟΤΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ
03 Οκτωβρίου 2022 / 16:07
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Λευκίμμη είναι μια περιοχή όπου ο αθλητισμός είναι στο αίμα των παιδιών, πέρα από το ποδόσφαιρο χρόνια διατηρούσε τον ΟΠΛ Αρχίλοχο στο βόλεϊ, έχει στίβο, έχει τένις και τα τελευταία χρόνια ομάδα μπάσκετ τον Πήγασο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Λευκίμμη είναι μια περιοχή όπου ο αθλητισμός είναι στο αίμα των παιδιών, πέρα από το ποδόσφαιρο χρόνια διατηρούσε τον ΟΠΛ Αρχίλοχο στο βόλεϊ, έχει στίβο, έχει τένις και τα τελευταία χρόνια ομάδα μπάσκετ τον Πήγασο. Η ανάρτηση της ομάδας για όσα παλεύει και έχει κάνει 7 χρόνια τώρα χωρίς κλειστό γυμναστήριο, με προπονήσεις σε ένα ανοικτό, χειμώνα καλοκαίρι, δείχνει την αγωνία, αλλά κυρίως την ψυχή όλων στην περιοχή που είναι δίπλα στα παιδιά και διατηρούν μια ομάδα στο αγαπημένο άθλημα των Ελλήνων.

Ότι κάθε ματς το δίνουν στην πόλη και χρειάζονται κάθε φορά να κάνουν σχεδόν 100 χιλιόμετρα, δεν συγκινεί κανέναν, κλειστό γυμναστήριο τάζουν, αλλά κλειστό δεν βλέπουμε.  

Αναφέρουμε ένα μέρος της ανάρτησης για να καταλάβει ο καθένας την προσπάθεια του Συλλόγου από διοίκηση προπονητές, γονείς και αθλητές και την ανάγκη να μην χαθεί πάλι το κονδύλι για την κατασκευή κλειστού στη Νότια Κέρκυρα:

 

Η ανάρτηση

Συμπληρώσαμε αυτές τις μέρες επτά (7) χρόνια ζωής στο σωματείο μας. Επτά χρόνια με δύσκολες συνθήκες που δυστυχώς εξακολουθούν να ισχύουν, με ελάχιστη βοήθεια από μια Πολιτεία που έχει εξαγγείλει ένα κλειστό γυμναστήριο που ακόμα περιμένουμε, με πολλές αντιξοότητες και δοκιμασίες. Σε αυτά τα 7 χρόνια έχουμε δώσει διακόσιους ενενήντα επτά (297) αγώνες, επίσημους και φιλικούς. Διακόσιοι ενενήντα έξι (296) έχουν διεξαχθεί στην πόλη της Κέρκυρας και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ένας (1), στο ανοικτό μας γήπεδο… Κάνοντας μια αποτίμηση της πορείας των επτά αυτών χρόνων, είμαστε υπερήφανοι γιατί αυτό που ξεκίνησε σα μια αβέβαιη για την έκβασή της προσπάθεια έχει βγάλει γερές ρίζες. Οι διακρίσεις με τις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε είναι ένας δύσκολος στόχος αλλά παρόλα αυτά υπήρξαν και το όνομα του συλλόγου μας γίνεται όλο και περισσότερο γνωστό στη μπασκετική κοινότητα. Η πιο σημαντική επιτυχία μας όμως είναι τα εκατοντάδες –ήδη- παιδιά που ήρθαν αυτά τα χρόνια και γνώρισαν τον κόσμο του αθλητισμού και ιδιαίτερα του υπέροχου αυτού αθλήματος εκ των οποίων 130 βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα τμήματά μας.

Είμαστε λοιπόν πολύ ικανοποιημένοι από την πορεία μας αυτά τα χρόνια αλλά δε θέλουμε να μένουμε αποκλειστικά στα θετικά και να μη βλέπουμε λάθη και αστοχίες που έχουν υπάρξει σε αυτή τη διαδρομή. Γιατί αν δεν έχεις την ικανότητα και τη δύναμη να αναγνωρίσεις τι δεν γίνεται σωστά δε θα μπορέσεις και να το βελτιώσεις στο μέλλον. Είμαστε ένας σύλλογος μπάσκετ με αποστολή να δημιουργήσει αθλητές-μπασκετμπολίστες, όχι απλά να κάνει μαζικό αθλητισμό.

 

Να σταθούμε μόνο σε αυτό το μέρος της ανάρτησης και να δούμε ότι 130 παιδιά χρειάζονται κλειστό για μπάσκετ στη Λευκίμμη. Αν γίνει σκεφτείτε πόσα παιδιά ακόμη θα πάνε για το μπάσκετ, αλλά και πόσα θα πάνε για βόλεϊ, χάντμπολ, αθλήματα που στην Κέρκυρα είναι ανεπτυγμένα.  

Υπάρχει και το κομμάτι της ανάρτησης που στέκεται σε νοοτροπίες κλπ των παιδιών, απλά να συμπληρώσω ότι με βροχή, αέρα, καύσωνα, δύσκολες καιρικές συνθήκες στο ανοικτό γήπεδο, λογικό είναι η διάθεση να μην είναι η καλύτερη δυνατή. Πάντως αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Πήγασο, η όλη προσπάθειά του είναι αξιέπαινη, παράδειγμα για την ψυχή που έχει και καμπανάκι σε αυτούς που δεν κάνουν κάτι ώστε να υπάρχουν αθλητικοί χώροι ώστε να χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά. Το να δώσεις ένα μόνο αγώνα στο γήπεδό σου και 296 αγώνες εκτός των λέει όλα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια