Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς δική τους φωνή στη Γ.Σ. κάποιες ΕΠΣ

ΕΠΟ – Γ.Σ.
03 Οκτωβρίου 2022 / 16:03
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Σίγουρα η διακοπή όλων των αγώνων στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα από την απόφαση της ΓΣ της ΕΠΟ, έχει βάλει στον πάγο το ποδόσφαιρο και αυτό δεν είναι ότι το καλύτερο.

ΑΘΗΝΑ. Σίγουρα η διακοπή όλων των αγώνων στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα από την απόφαση της ΓΣ της ΕΠΟ, έχει βάλει στον πάγο το ποδόσφαιρο και αυτό δεν είναι ότι το καλύτερο. Όμως πρέπει να σταθούμε σε αυτό που έγινε στη Γ.Σ. και τις ψήφους που έδωσαν οι ΕΠΣ, αφού ουσιαστικά ψήφισαν τις εισηγήσεις της Ομοσπονδίας, που για το μητρώο στην παρούσα φάση ενήργησε με δυο μέτρα και δυο σταθμά.  

Η ΕΠΟ λοιπόν θεωρεί ότι κακώς υπάρχουν αθλητικές κυρώσεις για το μητρώο και στέκεται απέναντί του, έπεισε δε και τις Ενώσεις να ψηφίσουν διακοπή των πρωταθλημάτων, μη αναγνωρίζοντας ουσιαστικά το νόμο που ήδη υπάρχει. Αυτό είναι το ένα σκέλος.

Από την άλλη όμως επειδή ο νόμος είναι νόμος και μπορεί να μην μας αρέσει ή και να είναι λάθος, υποχρεούμαστε να λειτουργήσουμε με βάση αυτόν. Έτσι η ΕΠΟ ζήτησε και πήρε την έγκριση από τη ΓΣ να εξουσιοδοτηθεί η ΕΕ της, να διευθετήσει το θέμα με τον Πανδραμαϊκό και τον Αγροτικό Αστέρα και την άνοδο στη Super League 2. Αν σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανδραμαϊκού κ. Καϊρη  «..εγκρίθηκε ο προβιβασμός του Πανδραμαϊκού σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου και του άρθρου79 και πλέον η ομάδα της Δράμας είναι ομάδα της Super League 2», σημαίνει ότι η ΕΠΟ το μητρώο το χρησιμοποιεί κατά το δοκούν. Και αυτό γιατί αποδέχεται τις αθλητικές κυρώσεις που υπήρχαν και πέρσι για τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής και δικαιώνει την ομάδα της Δράμας, που ζήτησε να εφαρμοστεί και να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στον 1ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής, επειδή ο Αγροτικός Αστέρας που βγήκε 10ος με βάση το νόμο ΔΕΝ έπρεπε να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα δεν είχε την «ειδική αθλητική αναγνώριση» στο ξεκίνημα της περιόδου 2021-22. Μάλιστα την ίδια περίοδο ο Αυγενάκης έδωσε το δικαίωμα στις ομάδες των ΕΠΣ να αγωνιστούν στα τοπικά τους πρωταθλήματα.

Οι ΕΠΣ που στις δυο διαφορετικές προσεγγίσεις της ΕΠΟ για το μητρώο, δεν είχαν φωνή ούτε ερωτήματα, στις ψηφοφορίες είπαν «ναι σε όλα» στις προτάσεις της Ομοσπονδίας και αυτό λέει πολλά. Άλλωστε πάρα πολλές από αυτές δεν έχουν σωματεία με πρόβλημα στο Μητρώο (π.χ. στην Καρδίτσα 64, στον Πειραιά 72 ομάδες και σε άλλες Ενώσεις είναι ΟΛΕΣ τακτοποιημένες στο Μητρώο), αλλά δέχθηκαν την διακοπή, αδιαμαρτύρητα.

Να σημειώσουμε ότι και στην ΕΠΣ Κέρκυρας όλα τα σωματεία (34) που δήλωσαν φέτος συμμετοχή σε πρωταθλήματα και κύπελλο, μετά την τελευταία τροπολογία Αυγενάκη, ΕΧΟΥΝ δικαίωμα συμμετοχής.   

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια