Τετάρτη 17.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ορχήστρα Εγχόρδων του Ωδείου Κερκύρας στο Φεστιβάλ Ορχηστρών Εγχόρδων του Elbasan της Αλβανίας

Ωδείον Κέρκυρας
01 Οκτωβρίου 2022 / 17:27

Η Ορχήστρα του Ωδείου είχε λάβει ειδική πρόσκληση προκειμένου να συμμετάσχει εκτός διαγωνιστικού τμήματος του εν λόγω Φεστιβάλ, εμφανιζόμενη την ημέρα της λήξης των εκδηλώσεων

Η Ορχήστρα Εγχόρδων του Ωδείου Κερκύρας βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Elbasan της Αλβανίας, όπου και πραγματοποίησε συναυλία με έργα Ελλήνων και Αλβανών συνθετών, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, η συναυλία αυτή δόθηκε στο θέατρο Skampa, στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ Ορχηστρών Εγχόρδων. Όπως μας διευκρίνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείο Κερκύρας, Κίμωνας Χυτήρης, η Ορχήστρα του Ωδείου είχε λάβει ειδική πρόσκληση προκειμένου να συμμετάσχει εκτός διαγωνιστικού τμήματος του εν λόγω Φεστιβάλ, εμφανιζόμενη την ημέρα της λήξης των εκδηλώσεων. Ερμήνευσε έργα των Μενέλαου Παλλάντιου, Ναπολέοντος Λαμπελέτ, Μάνου Χατζιδάκι, Ferdinand Deda, Simon Gjoni και Βλαδίμηρου Κοτάνη (συμπεριλαμβανομένου και του Meditation, με σολίστ στο βιολοντσέλο τον Αμβρόσιος Βλαχόπουλο).

Την Ορχήστρα Εγχόρδων διεύθυνε ο Βλαδίμηρος Κοτάνης, ο οποίος πρόσφατα βραβεύτηκε με τον τίτλο του Grand Master (την υψηλότερη τιμητική διάκριση που δίνεται σε καλλιτέχνη στην γειτονική μας χώρα) από τον Πρόεδρο της Αλβανικής Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται πως αυτή ήταν η δεύτερη συναυλία που η Ορχήστρα του Ωδείου Κερκύρας έδωσε στο εξωτερικό μέσα στον ίδιο μήνα. Είχε προηγηθεί, τις 16 Σεπτεμβρίου συναυλία στο Palermo της Ιταλίας, σε συνεργασία με την Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας και την Ιωάννα Βλάχου, υπό τη διεύθυνση του Σπύρου Ράλλη.