Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πώς θα σας φαινόταν να παρακολουθήσετε μια συναυλία μέσα από μια... μάσκα;

ΕΛΣΟΝ VR
01 Οκτωβρίου 2022 / 14:20
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Η κλασική μουσική συναντά την εικονική πραγματικότητα στην Ιόνιο Βουλή από 3 έως 7/10 και ώρες 9:30 - 13:30 στην Ιόνιο Βουλή

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μία ιδιαίτερα πρωτοποριακή εκδήλωση θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό 1-5 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας με ελεύθερη είσοδο στην Ιόνιο Βουλή.

ΕΛΣΟΝ VR. Με τη χρήση υπερσύγχρονου εξοπλισμού Εικονικής Πραγματικότητας και 360° οπτικοακουστικού υλικού από ζωντανές συναυλίες της ορχήστρας, η ΕΛΣΟΝ καινοτομεί και προσφέρει μια διαφορετική εμπειρία στο κοινό. Μέσω της ΕλΣΟΝ VR μάσκας ο «θεατής» μεταφέρεται σε μια ζωντανή συναυλία, ανάμεσα στους νέους μουσικούς της ορχήστρας έχοντας την ευκαιρία να απολαύσει σημαντικά έργα συνθετών όπως του Μέντελσον, του Τσαϊκόφσκι, του Γκριγκ, του Βέμπερ, του Μάλερ και του Σούμπερτ.

ΕΛΣΟΝ VR - Η συναυλία... αλλιώς! Μια πρωτόγνωρη εμπειρία πέρα από κάθε περιορισμό χώρου και χρόνου. Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας.
«Σε μια εποχή όπου η κλασική μουσική ως έννοια μοιάζει κάπως απόμακρη, δυσνόητη ή και ξένη σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας, απαιτείται σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε να εφεύρουμε νέους, δημιουργικούς τρόπους συνύπαρξης και επαφής μας με το κοινό. Το ΕλΣΟΝ VR, το οποίο η Ορχήστρα μας έρχεται να προσθέσει στη σύγχρονη μουσική σκηνή, είναι ένας από τους τρόπους μας να κάνουμε προσβάσιμα στον θεατή του σήμερα τα μουσικά αριστουργήματα  μιας άλλης εποχής».
Διονύσης Γραμμένος, Ιδρυτής & Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣΟΝ

ΔΩΡΕΆΝ για όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του δήμου
τηλέφωνο κρατήσεων 2661200254 

Από 3 έως 7 Οκτωβρίου και ώρες 9:30 - 13:30 στην Ιόνιο Βουλή

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.