Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χορηγία της «Κερκυραίων Πολιτεία» στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Σπύρος Κλαδάς
01 Οκτωβρίου 2022 / 14:00
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Σπ. Κλαδάς: "Καθηγητές και μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας της Κέρκυρας αναδεικνύουν την ουσία της εκπαίδευσης και εμπνέουν"

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της «ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» κ. Σπύρος Κλαδάς μαζί με τον Περιφερειακό Διευθυντή Eurobank Ιονίων Νήσων κ. Χαράλαμπο Ρούγγα στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φυλακών της Κέρκυρας, όπου συνάντησαν τον Διευθυντή κ. Κυριάκο Κωλέση και την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Σχολείου Φυλακών κ. Αγγελική Παπαντωνίου και συζήτησαν για το έργο αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σχολείο.

Το Σχολείο δίνει ευκαιρία σε άτομα να επανασυνδεθούν με την εκπαίδευση και την μόρφωση μέσα από ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο, ώστε οι μαθητές να ενταχθούν με ομαλό τρόπο στην οικονομική, κοινωνική και επαγγελματική ζωή. Οδηγοί σε αυτή την διαδικασία είναι οι καθηγητές, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο και επιτυγχάνουν να επιτελέσουν ένα από τα ύψιστα λειτουργήματα της κοινωνίας μας. Με πείσμα και μεράκι καταφέρνουν όχι μόνο να μεταδίδουν γνώσεις και αξίες, αλλά και να εμπνέουν.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Ευθύνης, του συνολικού χορηγικού προγράμματος και μετά από αίτημα του κ. Σπύρου Κλαδά επετεύχθη χορηγία της «ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» για κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του Σχολείου.
Ο Διευθυντής κ. Κωλέσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την συγκεκριμένη δωρεά και αναφέρθηκε στις προσπάθειες τόσο των δασκάλων όσο και των μαθητών για την σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία του Σχολείου.

Από την πλευρά του ο κ. Ρούγγας ανέφερε ότι το έργο των δασκάλων του Σχολείου και η προσπάθεια των μαθητών πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης, η Τράπεζα ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά στο αίτημα της «ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» και του Προέδρου της κ. Σπύρου Κλαδά, και στο εξής το Σχολείο των Φυλακών θα έχει τη στήριξη της Τράπεζας.

Τέλος, ο κ. Σπύρος Κλαδάς, αφού ευχαρίστησε τον κ. Ρούγγα, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Η σημερινή πρωτοβουλία της «ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» αποτελεί μια αναγνώριση στο αξιέπαινο έργο των καθηγητών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας, οι οποίοι μέσα από δύσκολες συνθήκες φέρνουν εις πέρας την αποστολή τους, και στην προσπάθεια των μαθητών να ξαναπάρουν την ζωή στα χέρια τους.
Θα είμαστε αρωγοί του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και του Διευθυντή του κ. Κωλέση, οποιαδήποτε στιγμή θεωρήσει τη συνδρομή μας χρήσιμη.

Δάσκαλοι και μαθητές αναδεικνύουν την ουσία της εκπαίδευσης και εμπνέουν. Είμαι βέβαιος ότι με κοινές προσπάθειες και συνεργασία όλων των δυνάμεων του τόπου, είναι εφικτή η αντιμετώπιση των προβλημάτων της εκπαίδευσης καθώς και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των καθηγητών».

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.