Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Κέρκυρα αγκάλιασε τη «Φλόγα της Αγάπης» της εθελοντικής αιμοδοσίας (video)

Λαμπαδηδρομία
30 Σεπτεμβρίου 2022 / 15:15

Η Λαμπαδηδρομία σήμανε την έναρξη της 32ης Αμφικτιονίας του Πανελληνίου Συνεδρίου Συλλόγων και Φορέων Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που φιλοξενείται στο νησί

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Φλόγα της Αγάπης της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, μετά από ένα υπέροχο ταξίδι στην Ελλάδα, έφθασε στην Κέρκυρα, σημαίνοντας τη λήξη της 20ης Λαμπαδηδρομίας και την έναρξη των εργασιών της 32ης Αμφικτιονίας  του Πανελληνίου Συνεδρίου Συλλόγων και Φορέων Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που φιλοξενείται  στο νησί, από τις 30/9/2022 έως την Κυριακή 2/10/2022.








Η μεγάλη αυτή γιορτή του Πολιτισμού και της Ζωής, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Π.Ο.Σ.Ε.Α., του Ε.ΚΕ.Α., της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), της ΚΕΔΕ, της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Κεντρικού Δήμου Κέρκυρας & Διαπόντιων Νήσων, του Γ.Ν. Κέρκυρας «Αγία Ειρήνη», του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δοτών Μυελού των Οστών «ΠΑΝΔΟΤΗΣ».






Η Διαδρομή της Φλόγας, (Λαμπαδηδρομία), ξεκίνησε από το Καφέ Γυαλί. Από εκεί, εθελοντές κάθε ηλικίας, μετέφεραν τη φλόγα περνώντας από πολλά σημεία του Ιστορικού Κέντρου της πόλης μας, με τελικό προορισμό το Corfu Holiday Palace στο Κανόνι, όπου και πραγματοποιήθηκε το άναμμα του Βωμού σηματοδοτώντας, την Έναρξη των Εργασιών 32ης ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ.