Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρώτο κουδούνι στο ολοκαίνουργιο κτίριο του 4ου Λυκείου Κέρκυρας

4ο ΓΕΛ Κέρκυρας
29 Σεπτεμβρίου 2022 / 10:26

Μετά από πολλά χρόνια αναμονής - τα θεμέλια του νέου κτιρίου έπεσαν το 2017.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το κατώφλι του ολοκαίνουργιου κτιρίου τους πέρασαν σήμερα για πρώτη μέρα οι 250 μαθητές του 4ου Λυκείου Κέρκυρας.

Ηταν μια χαρμόσυνη μέρα, μετά από πολλά χρόνια αναμονής, μιας και τα θεμέλια του κτιρίου έπεσαν το 2017.

Από το 1994 μέχρι χθες το σχολείο στεγαζόταν σε μιθωμένο κτίριο στα Παγκρατέικα, που ωστόσο δεν αποτελούσε ακίνητο κατασκευασμένο για τις εκπαιδευτικές ανάγκες, εξού και ο ενθουσιασμός μαθητών και καθηγητών. 



Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε πολύ πρόσφατα - σχεδόν στο "παρά πέντε" της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Ο Αγιασμός μάλιστα της 12ης Σεπτεμβρίου έγινε στο παλιό ακίνητο, καθώς ήταν ακόμα σε εξέλιξη η μεταφορά εξοπλισμού στο νέο κτίριο - κόσμημα. Το μόνο πρόβλημα που απομένει είναι ο δρόμος που οδηγεί στο σχολείο και είναι ακόμα στρωμένος με χαλίκι, ενώ η Διεύθυνση του σχολείου αναμένει να επιλυθεί σύντομα. 



Τα επίσημα εγκαίνια θα τελέσει την ερχόμενη Τρίτη η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία θα εγκαινιάσει επίσης το σχολικό κέντρο στα Βραγκανιώτικα. 
Αντικρύζοντας πάντως κανείς τις καινούργιες εγκατασταστάσεις, δεν μπορεί παρά να εύχεται να ...γλυτώσουν από τους "γνωστούς - άγνωστους" εξωσχολικούς που καταστρέφουν συστηματικά τους δημόσιους χώρους.

 ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ