Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σύλλογος Άλσους Γαρίτσας: Χωρίς τα δέντρα θα πλημμύριζε όλη η Γαρίτσα

Πλημμύρες
28 Σεπτεμβρίου 2022 / 16:26

Πλημμύρες λόγω κακοκαιρίας και η σωτήρια ύπαρξη του πρασίνου στο Άλσος

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα δέντρα απορροφούν το νερό σε λίγα λεπτά και σώζουν περιουσίες και ανθρώπους από καταστροφές και τραυματισμούς, επισημαίνει ο Σύλλογος Άλσους Γαρίτσας:

«Στις εικόνες και τα βίντεο φαίνεται ευκρινέστατα ο τεράστιος όγκος νερού που πέφτει στο Άλσος της Γαρίτσας από την κακοκαιρία «Bogdan». Είναι θαύμα που υπάρχουν ακόμα τα δέντρα και το πράσινο, τα οποία απορροφούν το νερό σε λίγα λεπτά και σώζουν περιουσίες και ανθρώπους από καταστροφές και τραυματισμούς. Κάποιοι προσπαθούν να το τσιμεντοποιήσουν και να χτίσουν πίστα 900 τ.μ. στο σημείο «σφουγγάρι» του Άλσους.

Εάν προχωρήσουν και διαπράξουν αυτήν την καταστροφή, όλος ο όγκος του νερού που πέφτει θα μπει στα σπίτια των κατοίκων. Περιμένουμε, λοιπόν, από την κ. Δήμαρχο και τον κ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών να έρχονται οι ίδιοι στις επόμενες κακοκαιρίες (μη ξεχνάμε: ζούμε σε ένα νησί με συνεχείς και δυνατές βροχές) ώστε να βγάλουν τα νερά από τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και αυτοκίνητα μας και να αποζημιώνουν για την κάθε υλική και ψυχική ζημιά».