Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ι. Βλαχόπουλος: Ευθύνες σε Υδραίου και Κράτσα για τα γήπεδα

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
27 Σεπτεμβρίου 2022 / 16:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την περασμένη Παρασκευή η ΕΠΣΚ είχε συνάντηση με τους τρεις βουλευτές του νομού για να τους ενημερώσει για την τραγική κατάσταση των αγωνιστικών χώρων στο νησί και να ζητήσει τη στήριξή τους.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την περασμένη Παρασκευή η ΕΠΣΚ είχε συνάντηση με τους τρεις βουλευτές του νομού για να τους ενημερώσει για την τραγική κατάσταση των αγωνιστικών χώρων στο νησί και να ζητήσει τη στήριξή τους. Σε ερώτηση της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ στο πρόεδρο της Ένωσης κ. Βλαχόπουλο για το τι ειπώθηκε (η συνάντηση ήταν χωρίς παρουσία των ΜΜΕ), χωρίς δισταγμό μίλησε για ευθύνες Υδραίου – Κράτσα, μας είπε τα εξής:

«Αναλύσαμε στους κ. Βουλευτές τα προβλήματα και συγκεκριμένα τα δυο σοβαρά, το γήπεδο του Θιναλιακού όπου έχει ξηλωθεί ο χλοοτάπητας και δεν έχει γίνει ακόμη το γήπεδο, το δεύτερο είναι ότι στο Δήμο της Κ. Κέρκυρας δεν υπάρχει γήπεδο να παιχθεί ποδόσφαιρο και το γήπεδο του Κοντοκαλίου πάλι έχει ξηλωθεί με ευθύνη της Περιφέρειας και δεν αποκαθίσταται. Επίσης τα σοβαρά προβλήματα σε όλη την επικράτεια του νησιού, από τη Λευκίμμη, μέχρι τις Καρουσάδες, τους Αυλιώτες, στο Περιβόλι και στον Άγιο Νικόλαο. Αυτά είναι τα ζητήματα που θέσαμε, δυστυχώς οι ευθύνες της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι μεγάλες, η ευθύνη είναι της Δημοτικής αρχής-Υδραίου και της Περιφερειακής αρχής-κας Κράτσα. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή τη στιγμή στο νομό μας».

Για το θέμα της στάσης της ΕΠΣΚ στην Γ.Σ. της ΕΠΟ, την Παρασκευή 30/9 μας είπε ότι… «το Δ.Σ. πήρε απόφαση να στηρίξει την αποχή από τα πρωταθλήματα και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να πάρει αναβολή η 1η αγωνιστική των πρωταθλημάτων που ήταν να γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο».

Η Ένωση έχει απόλυτο δίκιο σε ότι αφορά τις αθλητικές υποδομές, κυρίως τα γήπεδα ποδοσφαίρου και ευθύνες που έχουν όνομα. Είναι απίστευτο, αλλά όμως αληθινό, στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας δεν είναι κατάλληλο ΟΥΤΕ ΕΝΑ γήπεδο ποδοσφαίρου. Στο Δήμο Κ. Κέρκυρας ανήκουν και έχει την ευθύνη για τα γήπεδα (Κοντοκαλίου, Σκριπερού, Αγ. Μάρκου, Κορακιάνας, Σπαρτύλα, Αγ. Δέκα, Καστελλάνων Μέσης, Κ. Γαρούνα). Σήμερα ΟΛΑ αυτά είναι ακατάλληλα και σε κανένα δεν ορίστηκε αγώνας για το θεσμό του κυπέλλου της Ένωσης.  Ποιος φταίει για αυτή την κατάντια στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας;

Μην ξεχνάμε ότι τα σωματεία χωρίς γήπεδο στο Δήμο είναι: ΑΟ Κέρκυρα, Κοντόκαλι, Ομόνοια, ΑΕ Φαιάκων, ΠΑΟ Κορακιάνας, Μ. Αλέξανδρος, Βολίδα, Ηρακλής Αγ. Δέκα, Μπενίτσες, Φοίνικες, Ατρόμητος Άφρας, ΑΕ Καναλίων, Αστέρας Σπαρτύλα,  Κερ. Ποταμού (δεν κατεβαίνει στο πρωτάθλημα φέτος), ενώ ο Όλυμπος με τη Θύελλα έχουν το ιδιόκτητο τους γήπεδο, ο Ορφέας έχει το δικό του και ΑΕ Κανονιού, ΠΑΟΣ και η γυναικεία ομάδα 9ΑΟ Κέρκυρα 1996)εξυπηρετούνται από το γήπεδο της ΕΠΣΚ στο Κανόνι.

Όσο για τις ευθύνες στην κα Κράτσα, υπάρχουν στα χαρτιά έργα, αλλά κανένα δεν ολοκληρώθηκε. Ξηλώθηκαν τα γήπεδα στην Αχαράβη και το Κοντόκαλι αλλά τρεισήμισι  χρόνια τώρα σε κανένα από τα δύο δεν τοποθετήθηκε ο συνθετικός  χλοοτάπητας, ενώ πέρα από τα γήπεδα ποδοσφαίρου το σκέπαστρο για το στίβο στο ΕΑΚΚ, μένει στα λόγια, τα κλειστά Γυμναστήρια Βορρά και Νότου είναι στο ΘΑ και ο κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα είναι μεγάλος. Ένα αθλητικό έργο σημαντικό δεν έχει γίνει, με μπαλώματα ο Κερκυραϊκός αθλητισμός μαραζώνει.   

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια