Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήλωση Αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Καλόγερου για Άλσος Γαρίτσας-Ανεμομύλου

Άλσος Γαρίτσας
27 Σεπτεμβρίου 2022 / 14:20

Το έχουμε τονίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι στόχος μας δεν είναι να καταστρέψουμε αλλά να φτιάξουμε, να διορθώσουμε και να αναδείξουμε

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Νίκος Καλόγερος, μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία ετέθη το θέμα του έργου Ανάπλασης Άλσους Γαρίτσας – Ανεμομύλου, προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:

«Η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο του έργου της ανάπλασης του Άλσους Γαρίτσας-Ανεμομύλου έχει ήδη υπογραφεί και ήδη έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες εφαρμογής της διαχειριστικής μελέτης. Στο Άλσος θα γίνουν εργασίες καθαρισμών, κατασκευής νέων γηπέδων μπάσκετ, παιδικής χαράς και γηπέδου σκέιτ, μικρό θεατράκι, χώροι ανάπαυσης καθώς και εργασίες κοπής «άρρωστων» και επικίνδυνων δέντρων και φύτευση 153 νέων δέντρων.

Όλοι γνωρίζετε την χρόνια εγκατάλειψη του Άλσους. Και νομίζω ότι όλοι επιθυμούν να το δουν όπως του αξίζει. Εκσυγχρονισμένο σε ό,τι αφορά τις υποδομές και αναβαθμισμένο. Το έχουμε τονίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι στόχος μας δεν είναι να καταστρέψουμε αλλά να φτιάξουμε, να διορθώσουμε και να αναδείξουμε και είμαι βέβαιος ότι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών η απόφασή μας για υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα μας δικαιώσει στον αγώνα τον οποίο κάνουμε.

Και πρόκειται για αγώνα, διότι μια πολύ μικρή μερίδα πολιτών, αντιδρά στην υλοποίηση του έργου επικαλούμενη προσπάθεια τσιμεντοποίησης και καταστροφής του Άλσους. Ορισμένοι επίσης πολίτες, ορμώμενοι από κομματικά κυρίως κριτήρια και έχοντας υπόψη την επερχόμενη προεκλογική περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών, προσπαθούν να δημιουργήσει κλίμα δυσαρέσκειας έναντι της δημοτικής αρχής με γνώμονα την ψηφοθηρία. Μια ακόμη μερίδα αυτοδιοικητικών προσώπων εκμεταλλεύονται αυτά τα δεδομένα προκειμένου και αυτοί να «καρπωθούν» τα όποια πολιτικά οφέλη.

Όλες οι παραπάνω πλευρές, συνεργάζονται και συναλλάσσονται κατά περίπτωση και στην προκειμένη φάση με στόχο να σταματήσουν το έργο και  να παρουσιάσουν τη δημοτική αρχή ως μη ικανή. Είναι, βλέπετε, πολύ πιο προσοδοφόρο ψηφοθηρικά να μην έχει να δείξει έργο. Τελικά όμως αυτός που την πληρώνει στην Κέρκυρα είναι ο ίδιος ο τόπος και οι πολίτες του.

Εμείς τονίζουμε ότι θα προχωρήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ολοκλήρωση των έργων, συμπεριλαμβανομένου και του έργου Ανάπλασης του Άλσους Γαρίτσας-Ανεμομύλου και καλούμε τους Κερκυραίους και τις Κερκυραίες να στηρίξουν αυτή μας την προσπάθεια ενάντια σε όλους όσοι δεν επιθυμούν να γίνει τίποτε σε αυτόν τον τόπο.

Σε όλους όσοι αντιδρούν στην ανάδειξη και αναβάθμιση του πολιτιστικού μας προϊόντος, στην ανάδειξη και αναβάθμιση των δημόσιων χώρων, στην ολοκλήρωση έργων υποδομών και γενικά σε ό,τι καλό και αν δρομολογείται ή γίνεται για τον τόπο μας. Καλούμε τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους να βάλουν στο περιθώριο αυτούς που εκμεταλλεύονται τον αγώνα που κάνουν στην καθημερινότητά τους παραπληροφορώντας τους και συκοφαντώντας την προσπάθειά μας.

Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους, και ειδικά για το έργο ανάπλασης του Άλσους Γαρίτσας-Ανεμομύλου, προκειμένου να αναδείξουμε και να ενημερώσουμε για μια ακόμη φορά αυτά που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν εκεί αναδεικνύοντας τα  ψέματα που λέγονται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα».