Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλπες στον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας στις 16 Οκτωβρίου

Ιατρικός Σύλλογος
27 Σεπτεμβρίου 2022 / 14:03

Εφτά οι υποψήφιοι συνδυασμοί. Ποιοι διεκδικούν θέση στο Δ.Σ και στα άλλα όργανα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στις κάλπες προσέρχονται στις 16 Οκτωβρίου οι γιατροί της Κέρκυρας για να εκλέξουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων έληξε στις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ έχει ήδη γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων για το Δ.Σ, το Πειθαρχικό Συμβούλιο, την Εξελεγκτική Επιτροπή και των εκπροσώπων στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) μετά από λεπτομερή έλεγχο.

Στην εκλογική αναμέτρηση της 16ης Οκτωβρίου συμμετέχουν εφτά υποψήφιοι συνδυασμοί και συγκεκριμένα οι εξής: «Αδέσμευτη Ιατρική Κίνηση» (ΑΔΙΚ), «Ανεξάρτητη Ιατρική Πορεία» (ανεξάρτητη υποψήφια), «Γιατροί της Κέρκυρας- ΣΙΕΚ» (Σύλλογος Ιατρών Ελευθεροεπαγγελματιών Κέρκυρας), «ΔΗΠΑΚ», «Ιατρική Συνεργασία», «Νέα Ιατρική Πορεία», «Παρέμβαση για όλα» (Π. ΟΛΑ). Τη θέση πάντως του Προέδρου για ακόμη μια θητεία διεκδικεί ο Δημήτρης Καλούδης.

Ανανέωση της τετραετίας διεκδικούν και ακόμη πέντε μέλη του απερχόμενου ΔΣ. Πρόκειται για την Αναστασία Αποστολίδου (γενική γραμματέας) , τον Χρήστο Γιάγκα (ταμία) και τα μέλη Κώστα Σπίγγο, Γεώργιο Μηλιό και Σπύρο Μάστορα. Οι ζυμώσεις και οι συζητήσεις καλά κρατούν ενόψει των αρχαιρεσιών που έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του κλάδου.

Εκπλήξεις πάντως στην υποβολή των υποψηφιοτήτων δεν σημειώθηκαν, ενώ υπήρξαν ορισμένες που κατατέθηκαν την τελευταία στιγμή. Όπως για παράδειγμα του Άγγελου Σπύρου, Β’ Αντιπροέδρου στο ΔΣ, που κατεβαίνει ως υποψήφιος του συνδυασμού «Γιατροί της Κέρκυρας- ΣΙΕΚ» μόνο για τη θέση εκπροσώπου στο ΠΙΣ, θεωρώντας ότι ο κύκλος του έχει ολοκληρωθεί στο διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου, προσδοκώντας παράλληλα σε μια υποψηφιότητα στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Τα ονόματα

Επικεφαλής της «ΑΔΙΚ» είναι ο γενικός ιατρός Σπύρος Γαλάνης που διεκδικεί επίσης θέση εκπροσώπου στον Π.Ι.Σ. Για το Δ.Σ την ψήφο διεκδικούν επιπλέον οι Ιωάννης Αργαλιάς, Αθανάσιος Καββαδίας, Αθανασία Καραφέρη, Σπύρος Κουλούρης (ο κ. Κουλούρης είναι υποψήφιος και για τον ΠΙΣ), Βασίλειος Πανδής, Μιχαήλ Τζιόλας, για το Πειθαρχικό Συμβούλιο οι Μάρκος Ααρών, Κωνσταντίνα Αρμένη, Ιωάννης Ζαβιτσάνος και επιπλέον για τον ΠΙΣ η Χρυσούλα Μαραγκού.

Η «Ανεξάρτητη Ιατρική Πορεία» συμμετέχει στις εκλογές μόνο για το Δ.Σ με την μοναδική υποψήφια να είναι η Στυλιανή Μάστορα. Επικεφαλής του μακροσκελούς ψηφοδελτίου της παράταξης «Γιατροί της Κέρκυρας- ΣΙΕΚ» για το ΔΣ είναι ο σημερινός Πρόεδρος Δημήτρης Καλούδης.

Το ψηφοδέλτιο για το διοικητικό συμβούλιο συμπληρώνεται από άλλα 13 ονόματα και συγκεκριμένα από τους Αλ Αντάσι Αμπντελ Γανι Ιωσήφ, Αναστασία Αποστολίδου, Χρήστος Γιάγκας, Σπύρος Δαφνής, Νικόλαος Δημησιάνος, Αλέξανδρος Καββαδίας, Μιχαήλ Κόκκινος, Θεόδωρος Κοντζιάλης, Κωνσταντίνος Κοντοστάνος, Περικλής Μπαλανίκας, Νικόλαος Μπαλής, Ηλίας Παπανικολάου και Δημήτριος Πολυμενάκος. Υποψήφιοι για το Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι οι Σπύρος Ασωνίτης, Αντώνιος Κογεβίνας, Δημήτριος Μουμούρης, Σοφία Μαυροπούλου, Σπύρος Μπόϊκος, Δημήτριος Μπουζούκης, Σπύρος Σαλβάνος, Ηλίας Τησαρχόντου, Βασίλειος Χειμαριώτης.

Επιπλέον, θέση στην Εξελεγκτική Επιτροπή διεκδικούν οι Σοφία Κοντοστάνου, ο Αντώνης Πάσχος και η Δήμητρα Σαζιώτη, ενώ ενδιαφέρον για την θέση εκπροσώπων στον ΠΙΣ έχουν εκδηλώσει οι Αναστασία Αποστολίδου, Σταμάτιος Βαρθολομαίος, Χρήστος Γιάγκας, Σπύρος Δαφνής, Δημήτρης Καλούδης, Δημήτρης Μουμούρης, Νικόλαος Μπαλής, Άγγελος Σπύρου.

Η «ΔΗΠΑΚ» συμμετέχει στις εκλογές μόνο για το Δ.Σ έχοντας ως υποψήφιες την Ευθυμία Κάντα και την Χρυσούλα Κάντα. Από την «Ιατρική Συνεργασία» επικεφαλής είναι ο Γιώργος Μηλιός, ο οποίος διεκδικεί επίσης και θέση εκπροσώπου στον ΠΙΣ. Επιπλέον υποψήφιες για το ΔΣ είναι η Ευανθία Κιρκίνη και η Ανθούλα Κούρκουλου.

Με 12 υποψηφίους για το ΔΣ δίνει το «παρών» στις αρχαιρεσίες η «Νέα Ιατρική Πορεία». Υποψήφιοι είναι οι Νικόλαος Αυγούστης, Ευάγγελος Δουΐτσης, Ευγένιος Δουμαράπης, Αντώνιος Δραγανίγος, Αλεξάνδρα Καλούδη, Σπύρος Καρδάκης, Αντώνιος Λειβαδιώτης, Αλέξιος Μαρτζούκος, Σπύρος Μάστορας, Σταμάτιος Μπιάγκης, Αλέξανδρος Πουλής και Ανδρέας Σιμόπουλος.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι Ιωάννης Προβατάς και Δημήτριος Μαρτζούκος, ενώ θέση εκπροσώπων στον ΠΙΣ διεκδικούν πέρα από το Δ.Σ οι Αλ. Μαρτζούκος και Σπ. Μάστορας. Επικεφαλής της Π.ΟΛΑ για το ΔΣ είναι ο Νίκος Πολύζος, ενώ το ψηφοδέλτιο συμπληρώνουν επίσης οι Πέτρος Αργίτης, Παναγιώτης Δρογγίτης, Χριστόφορος Κοντομάρης, Κώστας Σπίγγος και Χριστίνα Τσίτου. Θέση εκπροσώπων στον ΠΙΣ διεκδικούν οι Μαρία Γονίδη, Παναγιώτης Δρογγίτης, Καλλίνικος Χριστοδούλου, Φώτιος Παπαβλασσόπουλος και Κώστας Σπίγγος.

Η διαδικασία

Οι κάλπες θα στηθούν στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας (πλατεία Σκαραμαγκά 4). Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τη δύση του ήλιου. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο, εφόσον είναι οικονομικώς τακτοποιημένοι οχτώ ημερολογιακές ημέρες πριν από τις εκλογές. Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας τα μέλη του αριθμούν τα 561, ενώ η θητεία του 11μελούς ΔΣ που θα προκύψει θα είναι τετραετής.

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ