Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έντεκα (11) σωματεία της ΕΠΣ Κέρκυρας εκτός μητρώου της ΓΓΑ

ΕΠΣΚ – ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
26 Σεπτεμβρίου 2022 / 16:17
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Νέα τροπολογία Αυγενάκη με την οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την τετραμερή συνάντηση ΕΠΟ, Αυγενάκη, ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ στις 2/9 με θέμα το μητρώο της ΓΓΑ για τα σωματεία που δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα και την εγκύκλιο του Υφυπουργού να μην εκδίδουν σε αυτά άδεια διεξαγωγής αγώνα έχουμε νέα δεδομένα. Μάλιστα έστειλε επιστολή σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ ενημερώνοντάς τες, όπως και για τη στάση της ΕΠΟ μετά την συνάντηση που είχαν στις 2/9.

Έτσι μεταξύ των άλλων και με προτροπή κάποιων Ενώσεων να δεχθεί ο Υφυπουργός να μην αποκλειστούν τα σωματεία που έχουν καταθέσει τις αιτήσεις για την εγγραφή και αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί, κυρίως από αδυναμία της ΓΓΑ να ελέγξει όλα τα χαρτιά τους, ο κ. Αυγενάκης με νέα τροπολογία του, θα δώσει τη δυνατότητα σε αυτά τα σωματεία να συμμετάσχουν στα πρωταθλήματα και για το λόγο αυτό θα  ενημερώσει τις Περιφέρειες να εκδώσουν άδεια. Αναφέρει χαρακτηριστικά «… θα καταθέσουμε άμεσα στη Βουλή τροπολογία, ώστε και εκείνα τα σωματεία που ολοκληρώνουν την υποβολή αίτησης στο Μητρώο και κατέχουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση (ανεξάρτητα εάν ακόμα δεν είναι οριστικά εγγεγραμμένα) να έχουν το δικαίωμα χρήσης των Δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων και να τους εκδίδουν οι Περιφέρειες άδειες διεξαγωγής αγώνων».

Είναι μια απόφαση θετική και προς τη σωστή κατεύθυνση, λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία της 30/9, με τη δυνατότητα έστω και την τελευταία στιγμή κάποια σωματεία να κάνουν την αίτηση εγγραφής να στείλουν τα έγγραφα και με τον τρόπο αυτό να μην αποκλειστούν.

Από την Κέρκυρα, σύμφωνα με την ΕΠΣΚ, ως την περασμένη Παρασκευή, αν και έχουν υποβάλλει όλα τα χαρτιά τους έντεκα σωματεία δεν έχουν πάρει την ειδική αθλητική αναγνώριση, επειδή είτε δεν έχει γίνει ο έλεγχος τους, είτε δεν έχουν ενημερώσει τα σωματεία για πιθανόν λάθος σε κάποιο έγγραφο. Όμως  αλλά με τη νέα τροπολογία δεν θα έχουν θέμα συμμετοχής. Αυτά είναι: ΑΕ Κανονιού, ΑΟ Κέρκυρα 1996, Μ. Αλέξανδρος, ΑΟ Κέρκυρα, ΑΟ Κάβος, Ολυμπιάδα Καρουσάδων, Αχιλλέας Νυμφών, Ομόνοια, Κοντόκαλι, Βολίδα, Θιναλιακός.        

Σύμφωνα δε με πληροφορίες από την ΕΠΣΚ, θα ενημερωθούν άμεσα τα σωματεία για αναστολή τουλάχιστον μιας εβδομάδας στην έναρξη του πρωταθλήματος (ήταν να ξεκινήσει το ερχόμενο Σάββατο) και αυτό γιατί περιμένουμε το αποτέλεσμα της απόφασης της ΓΣ της ΕΠΟ την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη και αν αποφασιστεί αποχή από όλα τα πρωταθλήματα, δεν θα είναι σωστά 24ώρες πριν τη σέντρα να το ξέρουν οι ομάδες. Οπότε το Δ.Σ. θα προχωρήσει στην αναβολή.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια