Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τουρνουά χάντμπολ στην άμμο του Ίσσου το Σάββατο

ΧΑΝΤΜΠΟΛ - ΚΟΡΙΣΣΟΣ
22 Σεπτεμβρίου 2022 / 16:12
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το χάντμπολ μετά από 40 χρόνια στην Κέρκυρα έχει αποκτήσει πολλούς φίλους και πλέον τα παιδιά πηγαίνουν στα δυο σωματεία του νησιού για να πλαισιώσουν τις Ακαδημίες και στη συνέχεια να φτάσουν να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το χάντμπολ μετά από 40 χρόνια στην Κέρκυρα έχει αποκτήσει πολλούς φίλους και πλέον τα παιδιά πηγαίνουν στα δυο σωματεία του νησιού για να πλαισιώσουν τις Ακαδημίες και στη συνέχεια να φτάσουν να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα.

Είτε θέλουμε είτε όχι αυτή η ανάπτυξη είναι έργο του Νίκου Πέρρου, που έφερε το άθλημα στο νησί και στη συνέχεια το ανέδειξε, κάνοντας σωστές επιλογές ακόμη και σε συνεργάτες. Μην ξεχνάμε ότι ήταν αυτός που καθιέρωσε τα τουρνουά  Δημ. Σχολείων, εκεί έπεσε η σπίθα για να βρεθούν περισσότερα παιδιά στο άθλημα. Άλλωστε από τότε για να μπορέσουν να βρουν μια ομάδα να παίζουν, είχε εκτός από τον Φαίακα και τον Λαοδάμα (παλιότερα), ενώ σήμερα υπάρχει το τμήμα χάντμπολ του Κερκυραϊκού, που έχοντας στις τάξεις αγόρια και κορίτσια έχει πετύχει πάρα πολλά, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Το χάντμπολ πλέον δεν έχει μείνει άθλημα σε κλειστά γυμναστήρια, έχει εξελιχθεί, ήδη γίνονται ακόμα και παγκόσμια πρωταθλήματα σε άμμο. Τα παιδιά στο νησί μας θα έχουν την ευκαιρία αυτό το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στον Ίσσο να παίξουν Beach Handball (εκεί που διεξήχθη το EBT πανευρωπαϊκό συλλόγων το 2009), στα πλαίσια του ΚόρΙσσου 2022, με αγώνες που θα ξεκινήσουν στις 15.00 και θα ολοκληρωθούν στις 18.30  με πολλές εκπλήξεις όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, άλλωστε είναι το 10ο τουρνουά Beach Handball  ΚόρΙσσος.   

Όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου των διοργανωτών, παράλληλα θα γίνει και αγώνας δρόμου 2 χιλιομέτρων στην άμμο για παιδιά Γυμνασίων. Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση του Κόρισσου Π.Π.Α.Συλλόγου με την ΠΕΔΙΝ, τον Δήμο Ν. Κέρκυρας, τον Κερκυραϊκό, την ΠΕΠΦΑ, τον Λαοδάμα και φυσικά το πρόγραμμα ΔΙΑΠΛΟΥΣ της ΨΚ του ΓΝΚ. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και ο γνωστός μας για τις περιβαλλοντικές του ευαισθησίες και όχι μόνο, Γκίνης Σταμάτης ο οποίος θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες για το οικοσύστημα Ίσσος, Χαλικούνας, Λίμνη , Λαούδια.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια