Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σταθερή στήριξη της AHEPA Κέρκυρας στα παιδιά του Σπιτιού Παιδικής Μέριμνας

AHEPA
20 Σεπτεμβρίου 2022 / 15:34

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζοντας τις δράσεις εθελοντικής προσφοράς στην τοπική κοινωνία,

το τμήμα AHEPA «Corcyra HJ-34» έδωσε για ακόμα μια φορά χαρά στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Σπίτι Παιδικής Μέριμνας. Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε κρουαζιέρα με το Πειρατικό σκάφος. Στο γνωστό «Πειρατικό» καράβι που δραστηριοποιείται στο νησί μας, οι μικροί Κουρσάροι πήραν τα σπαθιά τους και ντυμένοι πειρατές πέρασαν ξένοιαστες και χαρούμενες στιγμές, δύο ώρες συναρπαστικής περιπέτειας.

Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου τα παιδιά μαζί με τους συνοδούς τους είχαν την ευκαιρία, για άλλη μια χρονιά, να ξεναγηθούν με βάρκα και να απολαύσουν τις ομορφιές των σπηλαίων, των γειτονικών παραλιών αλλά και των θαλάσσιων κολπίσκων της πάντα γοητευτικής Παλαιοκαστρίτσας. Το ευχάριστο αυτό απόγευμα για τα παιδιά ολοκληρώθηκε με γεύμα που παρέθεσαν τα μέλη του Τμήματος AHEPA στο εστιατόριο “Vrachos”, προσφορά του ιδιοκτήτη του εστιατορίου. Μετά το γεύμα, μια έκπληξη περίμενε τα παιδιά καθώς τα μέλη του τμήματος μοίρασαν σε κάθε παιδί μια σχολική τσάντα, γεμάτη από σχολικά είδη.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου τα παιδιά επέστρεψαν στην Παλαιοκαστρίτσα όπου και επισκέφτηκαν το Corfu Aquarium. Το ραντεβού τους ανανεώθηκε αφού σύντομα θα έχουν τη χαρά να ξανασυναντηθούν μέσα από τις δραστηριότητες που ετοιμάζουν σε συνεργασία με τη Προϊσταμένη του Σπιτιού Παιδικής Μέριμνας. Ο Γραμματέας Αντώνης Προβατάς Το Διοικητικό Συμβούλιο των AHEPA ευχαριστεί θερμά τον ιδιοκτήτη καθώς και όλα τα μέλη του πληρώματος του σκάφους «Black Rose» για την εξαιρετική φροντίδα που προσέφεραν στα παιδιά, τα μέλη του σωματείου λεμβούχων Παλαιοκαστρίτσας, τους εργαζόμενους του εστιατορίου «Vrachos» που γευμάτισαν τα παιδιά, καθώς και το Corfu Aquarium για την εξαιρετική συνεργασία. Επίσης, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του, στον επιχειρηματία και μέλος του τμήματος Corcyra HJ-34 κ. Γιώργο Χατζηελένη, καθώς και τα βιβλιοπωλεία κ. Παυλογιάννη Χρήστου και Παγκράτη Θεόδωρου για την προσφορά των σχολικών ειδών.

Ενέργειες σαν αυτές εντάσσονται στους πρωταρχικούς στόχους/σκοπούς της Ομογενειακής Οργάνωσης AHEPA. Αξίζει να δημοσιοποιούνται με σκοπό την ευαισθητοποίηση και άλλων φορέων-επιχειρηματιών στην κατεύθυνση διοργάνωσης δράσεων εθελοντικής και ανιδιοτελούς προσφοράς στους συνανθρώπους μας.