Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο «παρά πέντε» άλλαξαν οι τιμές των εισιτηρίων του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας

Οικονομική Επιτροπή
19 Σεπτεμβρίου 2022 / 15:02

Ανακαλείται προηγούμενη απόφαση και τα εισιτήρια των εκδηλώσεων γυρνούν στα 10 ευρώ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με μια βιαστική απόφαση, όπως και όλη η διοργάνωση, ο Δήμος προχώρησε σήμερα σε μερική ανάκληση της απόφασης για τον καθορισμό της τιμής των εισιτηρίων  του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας.


Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση «λόγω του ότι από σήμερα ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τις οποίες είναι υποχρεωτική η έκδοση εισιτηρίων» που έκανε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας, αναμορφώθηκε η τιμή, "πατώντας" στην απόφαση δημοτικού συμβουλίου για την ένταξη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το 2018, όπου αναγραφόταν ενδεικτική τιμή 10 ευρώ. 

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της 13ης Σεπτεμβρίου, η Οικονομική Επιτροπή με κατά πλειοψηφία απόφαση, ενέκρινε τον καθορισμό εισιτηρίου σε ορισμένες από τις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Κέρκυρας.

Η απόφαση προέβλεπε:
  



Ολα 10

Με τη σημερινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, τα εισιτήρια των εν λόγω εκδηλώσεων, ξαναγύρισαν στα 10 ευρώ.

Αυτό ισχύει είτε η αρχική απόφαση ήταν 1 ευρώ, είτε 75, ενώ σε περίπτωση που έχουν ήδη εκδοθεί εισιτήρια, θα πρέπει να γίνει η ανάλογη λογιστική "τακτοποίηση".

Η σημερινή απόφαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την παράταξη Υδραίου ενώ οι Γ. Τριανταφυλλούδης και Φανή Τσιμπούλη της παράταξης Τρεπεκλή καταψήφισαν με την αιτιολογία ότι δεν ισχύει η οικονομοτεχνική μελέτη της απόφασης ένταξης του 2018 για τον καθορισμό της τιμής και απαιτείται  νέα απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 65 παρ. 3 του ν. 3852/2010 (Καλλικράτειου), η οποίο λαμβάνεται με απόλυτη πλειοψηφία και θα εξειδικεύει το ύψος της τιμής. 

Επίμαχο ζήτημα

Για το εάν ο Δήμος δικαιούται να εισπράττει εισιτήριο κατά τη διάρκεια που "τρέχει" η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, οι απόψεις διίστανται: Ο μεν αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Παντελιός απαντά στην "Ε" ότι υπάρχει σαφής όρος στη μελέτη του έργου να εισπράττεται εισιτήριο, η δε αντιπολίτευση αντιτείνει ότι εισιτήριο προβλέπεται μόνον από τη λήξη του προγράμματος και εξής. Στην επίμαχη παράγραφο μάλιστα, σύμφωνα με τη Φανή Τσιμπούλη, αναγράφεται: «Ο Δήμος Κέρκυρας που αποτελεί και τον φορέα Διαχείρισης και Υλοποίησης της εν λόγω επένδυσης, έχει ως στόχο μέσω της αιτούμενης χρηματοδότησης να διοργανώσει και να καθιερώσει το «Φεστιβάλ Πόλης» για την πρώτη τριετία, και μετά, μέσω των εσόδων που θα έχει, να συνεχίσει την διοργάνωση αυτού».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ