Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΓΕΣΥΚ: Η τοπική ΝΔ σε ρόλο «νταντάς» της διοίκησης του Νοσοκομείου Κέρκυρας

ΕΓΕΣΥΚ
15 Σεπτεμβρίου 2022 / 11:21

Μια οφειλόμενη απάντηση στη ΔΕΕΠ ΝΔ Κέρκυρας και σε όποιον την «πληροφορεί»: PART 3 - Σχέσεις ΕΓΕΣΥΚ με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου

Μετά το σχηματισμό του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΓΕΣΥΚ το 2022, έγινε συνάντηση με τον Διοικητή και ουσιαστικά μέσα στα θέματα που συζητήθηκαν  ήταν:
  1. Οι τιμωρίες γιατρών χωρίς να έχει προηγηθεί ΕΔΕ. Διεξοδικά αναφερθήκαμε στην υπόθεση του Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής Καλλίνικου Χριστοδούλου. Ρητά δε θέσαμε ότι δε θα δεχτούμε ποινή Ιατρού  χωρίς να υπάρχει ΕΔΕ.
  2. Συμπεριφορά του διοικητή προς τους Ειδικούς αλλά και στους ειδικευομένους. Θέσαμε ρητά τη πρόθεση μας να επικαλεστούμε τη νομοθεσία που ποινικοποιεί πλέων ακόμα και στο δημόσιο τον εργασιακό εκφοβισμό Νόμος 4808/2021.
  3. Να μεσολαβήσει ο διοικητής,  στο να σταματήσει η τοπική ΔΕΕΠ να αναφέρεται σε Ιατρούς- Μέλη της ΕΓΕΣΥΚ, διαφορετικά θα αντιπαρατεθούμε και μαζί της.
Οι δεσμεύσεις αυτές ήταν απαραίτητες στο να ηρεμήσει το κλίμα στο Νοσοκομείο, ούτως ώστε να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στη διεκδίκηση κινήτρων για τη στελέχωση του Νοσοκομείου με Ιατρούς.
Από τη πλευρά της διοίκησης, οι δεσμεύσεις αυτές τηρήθηκαν ως έναν βαθμό. Σαφέστατα και υπήρχαν προστριβές αλλά δεν είχαμε καταστάσεις που θύμιζαν το 2020 και 2021.
Μέχρι που αποφασίσατε εσείς κύριοι της ΔΕΕΠ, για ακόμα μια φορά να ανακατέψετε στην πολιτική σας αντιπαράθεση την ΕΓΕΣΥΚ, να ξαναδιαρρεύσετε υπηρεσιακές καταστάσεις Ιατρών του Νοσοκομείου στον τύπο, αλλά κυρίως να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΤΕ τον φασισμό και την αυθαιρεσία του παρελθόντος λέγοντας ξεδιάντροπα ότι:
  1. «καμία άσκοπη μετακίνηση προσωπικού δεν έγινε ή αυταρχικότητα από τη Διοίκηση δεν υπάρχει».
Χρησιμοποιούμε τη λέξη φασισμό έχοντας επίγνωση ότι είμαστε σε μια χώρα όπου η μνήμη της χούντας των συνταγματαρχών (1967-1974) είναι ακόμα νωπή.
Όπως νωπή είναι ακόμα η φασιστική, στοχοποιητική και αυταρχική συμπεριφορά της Διοίκησης, την οποία ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει (παρόλο που προσπαθούμε -μόνο και μόνο για το καλό του Νοσοκομείου-)  και φυσικά σιγουρά δε βοηθάει η υπενθύμιση τέτοιων συμπεριφορών, με στενόμυαλες και  γεμάτες μίσος ανακοινώσεις
  1. «είναι, πραγματικά θλιβερή η προσπάθεια κάποιων να ανάγουν τα προσωπικά τους ζητήματα/προβλήματα σε ζητήματα/θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος και συνδικαλιστικής δράσης και διεκδίκησης»
Αυταρχικότητα της Διοίκησης του Νοσοκομείου μέρος πρώτο.
 
Δε θα μιλήσουμε εμείς για την αυταρχικότητα της Διοίκησης του Νοσοκομείου.
Για αρχή  μιλήσει η ίδια για τον εαυτό της.
Στις  20/10/2020, η διοίκηση του Νοσοκομείου εξέδωσε δελτίο τύπου μέσα στο οποίο δικαιολογεί την πειθαρχική ποινή στον Διευθυντή της Χειρουργικής κλινικής Καλλίνικο Χριστοδούλου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Καλλίνικος Χριστόδουλου είχε τιμωρηθεί από τον Διοικητή του Νοσοκομείου, με αιτιολογικό, τη μη ορθή σειρά προτεραιότητας που είχε εγκρίνει στα χειρουργεία της συγκεκριμένης ημέρας (02/07/20).
Η τιμωρία αυτή δεν προέκυψε έπειτα από διενέργεια ΕΔΕ (ούτως ώστε να κριθεί ιατρικά), αλλά ήταν απόφαση του Διοικητή.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ΔΤ της Διοίκησης, με ύφος 1000 καρδινάλιων σε συνδυασμό με αλάθητο του Πάπα και την παντογνωσία του Αγίου Πνεύματος, έχοντας και λίγο από άρωμα «Παττακού»:
«Ο εκάστοτε Διοικητής, έχει το δικαίωμα, να καλέσει σε απολογία τον οποιοδήποτε υπάλληλο του Νοσοκομείου, όταν προκύπτει αυταπόδεικτο πειθαρχικό παράπτωμα. Η διενέργεια Ε.Δ.Ε. δεν αποτελεί υποχρεωτικό στάδιο της πειθαρχικής διαδικασίας. Εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια (κρίση) του πειθαρχικώς προϊστάμενου, εάν θα διεξαχθεί ή όχι
Στο δελτίο τύπου αυτό, χαρακτηριστικά αναφέρει :
«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας, δίδονται στην δημοσιότητα τα κάτωθι έγγραφα:».
Στα έγγραφα αυτά (τα οποία η ίδια η διοίκηση δίνει στη δημοσιότητα), περιλαμβάνεται :
  1. Η λίστα χειρουργείου

 
  1. Ο κανονισμός του χειρουργείου

  1. Η απόφαση του επιστημονικού συμβουλίου η οποία εγκρίνει με τον αρ. πρωτ.  710/19-08-2020, «Εισήγηση της 3μελους επιτροπής – Κανονισμός Λειτουργίας Χειρουργείου».
 

 
Καταλήγοντας στο δελτίο τύπου της:
«Από όλα τα ανωτέρω έγγραφα, προκύπτει ότι, στην συγκεκριμένη πειθαρχική διαδικασία, ακολουθήθηκαν, ευλαβικά, όλες οι προβλεπόμενες, εκ του Νόμου, ενέργειες.»
 
Και τώρα θα μιλήσουμε εμείς.
Το συμβάν έγινε όπως γράψαμε στις 02/07/2020 (Λίστα χειρουργείου την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η ΙΔΙΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ )

Ο διοικητής τιμώρησε τον Διευθυντή της Χειρουργικής Κο Χριστοδούλου και το Διοικητικό συμβούλιο, με το δελτίου τύπου αυτό επικύρωσε την αυθαιρεσία του Διοικητή, επικαλούμενο ότι δεν ακολουθήσε τον κανονισμό του χειρουργείου, 

 
 
Μόνο που η απόφαση έγκρισης του κανονισμού Χειρουργείου, βάση του οποίου τιμωρήθηκε ο Κος Χριστοδούλου, ελήφθη στις 16/10/2020, δηλαδή 3,5 μηνες ΜΕΤΑ το συμβάν και κοινοποιήθηκε στη διοίκηση ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ!!!!!
 
Αν δεν είναι αυτό ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ κύριοι της ΔΕΕΠ, τι είναι;
Αν αυτό δεν είναι ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ των επιστημονικών οργάνων του Νοσοκομείου, κύριοι της ΔΕΕΠ, τι είναι;
Μπορεί κάποιος να το ονομάσει και παράβαση καθήκοντος, από όλους τους εμπλεκομένους, αλλά αυτό είναι δουλειά της δικαιοσύνης να το κρίνει, όπως αναμένουμε με την κοινοποίηση της παρούσας επιστολής.
 
Και σας ρωτάμε κύριοι της ΔΕΕΠ Κέρκυρας ΔΙΟΤΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ  ΣΑΣ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΔΣ (ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ) ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ και υπερψήφισαν το δελτίο τύπου, νομιμοποιώντας ουσιαστικά την απόφαση του Διοικητή ως απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου:
 
Πώς λέγεται αυτός που ενώ δεν έχει το γνωστικό πεδίο να κρίνει μια Ιατρική πράξη, τιμωρεί έναν Διευθυντή Χειρουργικής, χωρίς να κάνει ΕΔΕ, δε ζητάει τη γνώμη της Διευθύντριας  Ιατρικής Υπηρεσίας, δεν ενημερώνει έγκαιρα το Διοικητικό Συμβούλιο, και έπειτα από την κοινωνική  κατακραυγή ζητάει τροποποίηση για τον κανονισμό χειρουργείου, χρησιμοποιώντας τον στη συνέχεια, για να νομιμοποιήσει την προγενέστερη τιμωρία;
 
Νομίζουμε ότι ο όρος αυταρχικός που χρησιμοποιούμε είναι πολύ επιεικής.
 
Δε ρωτάμε πώς λέγεται αυτός (εσείς δηλαδή) , που υπερασπίζεται τις παραπάνω πρακτικές για να υποστηρίξει  το αφήγημα του success story, αγνοώντας μάλιστα  έγγραφα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, από την ίδια τη διοίκηση, που αποδεικνύουν την αυταρχικότητά και παρανομία της … Αυτός ξέρουμε πώς λέγεται!!! 
 
Όπως και ξέρουμε τί γνώμη έχει αυτός για τον Κερκυραίο πολίτη, για τον οποίο θεωρεί πως όλο αυτό δε θα το καταλάβει!
 
Να αναφερθεί εδώ πως, ακόμα και τη καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου δε λογαριάζετε στο βωμό της υπεράσπισης της Διοίκησης, υποστηρίζοντας με όλες σας τις δυνάμεις ότι «καμία αυταρχικότητα από τη διοίκηση δεν υπάρχει»
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι Ο ΜΟΝΟΣ από το ΔΣ του ύψωσε ανάστημα, και κατήγγειλε δημόσια τη νομιμοποίηση της τιμωρίας Χριστοδούλου, ήταν ο Εκπρόσωπος Εργαζομένων Σπύρος Μοσχάτ αναφέροντας χαρακτηριστικά…
 

Ασφαλώς σύμφωνα με τη προσφιλή τακτική της «βαλλόμενης από παντού φουκαριάρας Διοίκησης», προκειμένου να υποβιβαστούν τα λεγόμενά του …. έγινε προσπάθεια να δοθεί κίνητρο στις πράξεις του χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας στα ΜΜΔ ότι πετάει λάσπη.
Πάντα στον βωμό… της «Αποκατάστασης της αλήθειας» (ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΤΕ ΤΣΑΚΩΜΕΝΟΙ) !!!!!
Σύμφωνα λοιπόν με το δελτίο τύπου του ΔΣ του Νοσοκομείου και τα έγγραφα, τα οποία το ίδιο το ΔΣ έχει δημοσιοποιήσει, τα οποία αποδεικνύουν ότι το διοικητικό συμβούλιο  λέει ψέματα στην ανακοίνωσή του, εξακολουθείτε κύριοι της ΔΕΕΠ να πιστεύετε ότι καμία αυταρχικότητα δεν υπήρξε από τη Διοίκηση;
Εμείς, από τη πλευρά μας, πιστεύουμε ότι υπάρχουν και νομικές προεκτάσεις, ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΙΑΣΥΡΕΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!! ΜΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!
Και το κυριότερο, πως έχετε το σθένος να υπερασπίζεστε μια Διοίκηση δεν έχει καν την κριτική ικανότητα, να κατανοήσει ότι τα έγγραφα που η ίδια δίνει στη Δημοσιότητα  αποδεικνύουν ότι ψεύδεται;
 
 
Και πάμε στην αποφράδα συνεδρίαση – ντροπή - 25η συνεδρίαση του 2021 του Διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου.
 
 
Στην 25η συνεδρίαση – ορόσημο για το Νοσοκομείο, μέσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν
  1. το θέμα 35 που αφορούσε τον τρόπο εφημέρευσης των κλινικών.
  2. και το ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ  25/ΕΗΔ2/03.06.2021, θέμα το οποίο αφορούσε την απάντηση στην ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥΚ, μέσω δελτίου τύπου από 25.05.21.
 
Συζητήθηκαν δηλαδή, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΜΕΡΑ, αυτά τα δυο θέματα, με διαφορά 1 ώρας!!!
 
 
Αυταρχικότητα της Διοίκησης του Νοσοκομείου μέρος δεύτερο.
 
Πάμε πρώτα στο θέμα της απόφασης εκτός ημερήσιας διάταξης, του ΔΣ του νοσοκομείου, που αφορούσε την απάντηση στην ΕΓΕΣΥΚ και ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ (δηλαδή ακόμα και από τα εκπροσώπους μας).
 
 
 
 
Αφού στη δεύτερη παράγραφό της, «νομιμοποιεί» για ακόμα μια φορά την ποινή Χριστοδούλου (τι και αν στο μεταξύ, είχε πάρει θέση και ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας, καταγγέλλοντας τις πρακτικές της διοίκησης του νοσοκομείου;)
απαντάει και στην ΕΓΕΣΥΚ, η διοίκηση αναφέρεται επίσης σε 2 διαφορετικές παραγράφους, σε 2 γυναικολόγους μέλη της ΕΓΕΣΥΚ.
 
Τον Π.Ν, ο οποίος είναι ο Πολύζος Νικόλαος τωρινός πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ  και στον Χ.Γ (δεν αναφέρεται το όνομα του διότι έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης η υπόθεσή του).
Αυτές οι 2 παράγραφοι  (6 και 7), παρόλο που έτσι όπως αποτυπώνονται φαίνονται άσχετες, έχουν σχέση με την παραλίγο διάλυση της Γυναικολογικής Κλινικής από άστοχες κινήσεις της Διοίκησης.
 
Ο Γυναικολόγος Πολύζος Νικόλαος όντως αποχώρησε από το ΓΝΚ μετά τη λήξη της σύμβασής του και εφόσον είχε γίνει πρόσληψη του Χ.Γ.
 
Σε αυτή την περίπτωση η διοίκηση εγκαλείται, για 2 λόγους.
  1. Στο ότι ΔΕΝ ΠΑΡΕΤΕΙΝΕ τη σύμβασή του, όπως όλες τις υπόλοιπες συμβάσεις ιατρών στο νοσοκομείο, παρότι η Υπουργική απόφαση Κικίλια, της έδινε τη δυνατότητα (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΑ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!) λόγω της πανδημίας να ανανεώσει τη σύμβαση για μερικούς μήνες ακόμα (και να έχει + 1 γιατρό στη δύναμη του νοσοκομείου εν καιρώ πανδημίας). Αυτό έγινε μάλιστα τη στιγμή, που ακόμα και με την παρουσία του νέου γυναικολόγου, συνέχιζε η αδυναμία κατάρτισης ολοκληρωμένης λίστας εφημέρευσής της Γυναικολογικής, για όλες τις μέρες του μήνα, (όπως ορίζεται βάση του νόμου Ν.4498/2017, τον οποίο μάλιστα, έχετε και το θράσος να επικαλείστε στο κατάπτυστο δελτίο τύπου σας, το οποίο όπως είπαμε έχει καταντήσει κουρελόχαρτο)
 
  1. Στον τρόπο που του ανακοίνωσε, ότι δε θα του ανανεώσει τη σύμβαση. Η απόφαση του ανακοινώθηκε  αργά το μεσημέρι της τελευταίας εργάσιμης ημέρας (2:34μμ), παρουσία του τότε προέδρου της ΕΓΕΣΥΚ και της προέδρου του ενιαίου σωματείου, μόλις αυτός είχε βγει από χειρουργείο. Τη στιγμή μάλιστα που επί μέρες, δεν έδινε καθαρή απάντηση στα πρωτοκολλημένα έγγραφα και προφορικά αιτήματα του ίδιου και του νομικού του συμβούλου, για το αν θα παραμείνει η όχι, ούτως ώστε να προγραμματίσει τη ζωή του.
 
Ουσιαστικά ο συνάδελφος «απολύθηκε» έχοντας ακόμα πάνω του τα αίματα του ασθενή.
 
 
Στο δελτίο τύπου μάλιστα, αιωρείται η αίσθηση ότι αποκαταστάθηκε δουλεύοντας σε άλλο Δημόσιο φορέα της Κέρκυρας…
Αυτό είναι αλήθεια κατά το ήμισυ.
Η δήλωσή του στους καταλόγους της ΥΠΕ είχε σαν πρώτο φορέα επιλογής το Γ.Ν. Αγρινίου.
  
Κατά τύχη παρέμεινε στην Κέρκυρα, χωρίς την εμπλοκή του Νοσοκομείου, με φορέα εργασίας το Κ.Υ. Κέρκυρας.
 
 
Αυταρχικότητα της Διοίκησης του Νοσοκομείου μέρος τρίτο.
 
Πάμε τώρα στη προσπάθεια ρεβανσιστικής εξόντωσης του Γυναικολόγου Χ.Γ.
Ο δεύτερος ιατρός που αναφέρεται, ο Χ.Γ. (ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Κο Πολύζο), βρέθηκε και αυτός σε αντιπαράθεση με τη Διοίκηση, εξ αιτίας μιας ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ επιστολής στον Διοικητή του Νοσοκομείου, ο οποίος και τον τιμώρησε (και αυτόν).
«Τυχαία» μετά την τιμωρία, βρέθηκε μόνο αυτός από το σύνολο των γυναικολόγων, αποσπασμένος από τη κλινική, στα ΤΕΠ COVID (δεν κοινοποιούμε τα έγγραφα διότι αποτελούν μέρος δικογραφίας).
Στη συνέχεια ο ίδιος ιατρός τιμωρείται εκ νέου,  διότι έκανε το λάθος να συνδράμει τον εφημερεύοντα της κλινικής σε χειρουργική επέμβαση σε ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
Η κλήση του μάλιστα σε απολογία, δεν έγινε τη μέρα του συμβάντος, αλλά εντελώς τυχαία, συνέπεσε ακριβώς την ίδια ημέρα που γνωστοποίησε την αγωγή του, για την πρώτη τιμωρία ενάντια στη διοίκηση. 
Ξέχασε βέβαια η διοίκηση ότι πέρα από τον Χ.Γ. που ανέβηκε στο τμήμα για να βοηθήσει σε χειρουργείο, το ίδιο συνέβαινε με δεκάδες άλλους γιατρούς του νοσοκομείου που η ίδια ανεβοκατέβαζε στο ΤΕΠ Covid κάθε μέρα, ταυτόχρονα με τα καθήκοντα τους στις κλινικές.
Το λέει άλλωστε η ίδια η Διοίκηση στη δικαιολογία που χρησιμοποιεί στο δελτίο τύπου της προκειμένου να δικαιολογήσει την τοποθέτηση του Χ.Γ. στο ΤΕΠ Covid με τα εξής λόγια: 
«Ο επικουρικός γυναικολόγος Χ.Γ. τοποθετήθηκε στο Τ.Ε.Π. Covid-19 του Γ.Ν.Κ., για ενίσχυση και στήριξη του Τμήματος, σύμφωνα με τον Νόμο, αλλά και την ειδικότερη Εγκύκλιο/Οδηγία του Υ.Υ. (στην Πανδημία, όλοι τα κάνουν όλα). Λόγω της Πειθαρχικής διαδικασίας, που είναι σε εξέλιξη, παραμένει ασχολίαστη η στάση του εν λόγω ιατρού να απουσιάζει από το Τμήμα του και να εμφανίζεται να διενεργεί χειρουργικές επεμβάσεις. Και αυτό χωρίς να τον προβληματίσει το ενδεχόμενο διασποράς του ιού, από το Τ.Ε.Π. Covid-19, στην Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Γ.Ν.Κ. Ίσως, δεν έχει αντιληφθεί τον τρόπο λειτουργίας των Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ., εν μέσω Πανδημίας, αλλά και τι υποχρεώσεις έχουν οι (υπάλληλοι) Ιατροί Ε.Σ.Υ.».
 
Άρα γιατί τον κάλεσε σε απολογία και στη συνέχεια τον τιμώρησε;;
 
Τελικά θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε, παραφράζοντας τον Όργουελ, ότι στην πανδημία όλοι τα κάνουν όλα αλλά κάποιοι κάνουν περισσότερα όλα...
 
 
Αυταρχικότητα της Διοίκησης του Νοσοκομείου μέρος τέταρτο.
Η Διοίκηση από τις 19/05/21 (πριν από αυτό το δελτίο τύπου) είχε ειδοποιηθεί από τρίτο και ήδη υπηρετούντα Γυναικολόγο,  Κ.Γ. ότι και αυτός προτίθεται να αποχωρήσει (να παραιτηθεί ο συγκεκριμένος), εφόσον δεν του χορηγηθεί η οφειλόμενη άδεια ετών, την οποία ζητούσε λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε και  έπρεπε να διερευνήσει άμεσα.

Του δίνεται η διαβεβαίωση ότι θα  πάρει την άδεια του τμηματικά, «για να προσέξει την υγεία του»  χωρίς να παραιτηθεί και  να βοηθήσει το τμήμα του με 2-3 εφημερίες μηνιαίως.
Ο ιατρός όμως παρά τις υποσχέσεις. επανέρχεται με έγγραφο 13 ημέρες μετά το συγκεκριμένο δελτίο τύπου που της Διοίκησης που  απαγορεύει στον Χ.Γ να χειρουργεί, και λιγότερο από μηνά από το προηγούμενο έγγραφό του, στο οποίο διαμαρτύρεται ότι μέσα σε 9 ημέρες καλείται να δουλέψει 126 ώρες (4 εφημερίες και 2 εμβολιαστικό κέντρο. Αναφέρει ξανά ότι δεν τηρήθηκαν όσα η διοίκηση υποσχέθηκε και προειδοποιεί ξανά για την επερχόμενη παραίτησή του στις  22/6/21, εάν δε μειωθεί ο φόρτος εργασίας του.

Παραίτηση την οποία τελικά και κατέθεσε.

Επανέρχεται με έγγραφο 20 ημέρες μετά την παραίτησή του, αναφέροντας ότι από την αναλγησία της Διοίκησης, ωθήθηκε σε  παραίτησή και σα να μη φτάνει αυτό τον έχουν ακόμα εγγεγραμμένο στη λίστα του Νοσοκομείου στα Ε.Ι.
ΜΠΑΧΑΛΟ!!!!

Για την ιστορία ο γιατρός αυτός, που εκλιπαρούσε να πάρει την άδεια που δικαιούταν,  για να αντιμετωπίσει τα θέματα της υγείας του, μετά από μερικούς μήνες έπαθε καρδιακό επεισόδιο, νοσηλεύτηκε στο ΓΝ Κέρκυρας και φυσικά διακομίστηκε στα Ιωάννινα…
Η διοίκηση λοιπόν του Νοσοκομείου προτίμησε να ΧΑΣΕΙ έναν ΚΕΡΚΥΡΑΙΟ γυναικολόγο, παρά να επιστρέψει στη Γυναικολογική Κλινική τον Χ.Γ. που είχε εξορίσει στα ΤΕΠ COVID.
Φέρνοντάς μας στην δυσάρεστη θέση να πούμε ότι το γινάτι βγάζει μάτι ……
 
Αυταρχικότητα της Διοίκησης του Νοσοκομείου μέρος Πέμπτο.
 
Ας επιστρέψουμε όμως στην περίπτωση του Χ.Γ.
 
Στην 25η αυτή συνεδρίαση που ουσιαστικά δικαιολογείται η δίωξη του Χ.Γ. ΣΑΝ ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ  -με τον τρόπο που αναφέραμε παραπάνω- 
 
Στο εντός ημερήσιας διάταξης στο ίδιο ΔΣ και την ίδια ημέρα συζητήθηκε  το  θέμα αρ.33 με τίτλο «Εφημέρευση Τμημάτων Νοσοκομείου»  
ΑΔΑ: ΩΞΟΝ4690Β3-274
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το σημείο που αναφέρεται στο Τ.Ε.Π. COVID (εκεί που ήταν τοποθετημένος ο Γ.Χ)
 

Ενώ παρακάτω στον τρόπο εφημέρευσης αναφέρεται

Άρα το ΤΕΠ  COVID κάλυπτεται σε μεγάλο μέρος του από συναδέλφους που μετακινούνται ανάμεσα σε αυτό και στις κλινικές τους.
Γεννάται έτσι το αυτονόητο ερώτημα: Πώς είναι δυνατό αυτοί να μη μεταδίδουν και ο συγκεκριμένος γυναικολόγος να μεταδίδει; 
«Θέμα προς επιστημονική διερεύνηση….»
 
Απορίας άξιον βέβαια, γιατί εδώ και 2 χρόνια στις επίσημες εφημερίες του Νοσοκομείου που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του, δεν αναγράφονται οι εφημερεύοντες στο τμήμα COVID...
Εμείς πιστεύουμε ότι θα ήταν προκλητικό για τον πολίτη να έβλεπε και επίσημα ότι εξετάζεται από παιδιάτρους, γυναικολόγους , ΩΡΛ κλπ, τη στιγμή που δεν υπάρχει έστω ανοιχτή θέση επικουρικού πχ Γενικού Ιατρού ή Παθολόγου ή ότι δεν επαναπροκυρήσσονται οι κενές οργανικές θέσεις.
Εν πάση περίπτωση το ότι συνέπεσε όπως και στην προηγούμενη περίπτωση η ημερομηνία να είναι ίδια με την ημερομηνία της απάντησης του Νοσοκομείου, με την «τυπική» νομιμοποίηση της απόφασης μας αφήνει ερωτηματικά.
 
Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δε μιλάμε για εργαλειοποίηση των εκπροσώπων μας στο Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά για πιθανή μεθόδευση και συγκάλυψη της στενευμένης  εξόντωσης του Χ.Γ. , τη στιγμή που όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Διοίκηση η απόφαση ήταν ΟΜΟΦΩΝΗ.
 
Ερωτηματικά μας αφήνει επίσης και το εξής:
 
Εφόσον στη διοίκηση γνώριζαν ότι το πρόβλημα στη γυναικολογική, θα κορυφωθεί γιατί δεν ζήτησαν επικουρικό ιατρό. Γιατί δεν παρτειναν, όπως μπορούσαν εύκολα να πράξουν, τη σύμβαση του Νίκου Πολύζου, όπως έκαναν με ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες συμβάσεις επικουρικών; Και μάλιστα, το ξανατονίζουμε,  με ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!!
Επισυνάπτουμε τον πίνακα της 6ης ΥΠΕ με τις θέσεις ιατρών που ζήταγαν τα υπόλοιπα Νοσοκομεία στις 9/7/21.
Η μόνη ανοιχτή προκήρυξη που έχει το Νοσοκομείο είναι από τον 12/2020 στην οποία ζητάει 5 Ιατρούς για τη ΜΕΘ χωρίς όμως να δίνει τριετία.
Έπρεπε να περάσουν 8 ΜΗΝΕΣ μέχρι να αποφασίσουν να προσλάβουν Γυναικολόγο.
Και προφανώς στο μεσοδιάστημα, εφημέρευαν  με τη βοήθεια του Πολύζου, που έτυχε όπως είπαμε να βρει νέα δουλειά στο Κέντρο Υγείας Κέρκυρας και όχι στο Αγρίνιο,  τον οποίο νωρίτερα οι ίδιοι της διοίκησης είχαν διώξει από το νοσοκομείο…
 
Η γυναικολογική λοιπόν δε διαλύθηκε λόγω γραφειοκρατίας. Διαλύθηκε λόγω του ότι το Γ.Ν Αγρινίου δεν έδρασε έγκαιρα και άργησε να βγάλει κατά 4 ημέρες θέση επικουρικού!!!!!!!!!!!!!
 
 
Αυταρχικότητα της Διοίκησης του Νοσοκομείου μέρος Έκτο.
 
Αυτά τα γεγονότα (μαζί με άλλα, όπως τις καταγγελίες για την τοποθέτηση νέου φαρμακοποιού το 2021) έφτασαν λοιπόν σε κοινοβουλευτικό έλεγχο. Είναι προφανές ότι ως ΕΓΕΣΥΚ έχουμε επαφές και ενημερώνουμε για όσα γίνονται στο νοσοκομείο, όλους τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, όπως μπορεί άλλωστε να σας το επιβεβαιώσει και ο κ.Γκίκας.
 
Το Νοσοκομείο ή η ΥΠΕ όμως, σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο Κοινοβούλιο, έκανε 6 μήνες να παραδώσει δημόσια έγγραφα στη βουλή!! Ακόμα και κάποια που τα είχε δημοσιεύσει το ίδιο σε δελτίο τύπου!
 
Αναρωτιόμαστε γιατί;
Εμείς θεωρούμε ότι ήταν αμέλεια….
Εσείς ίσως που εμπλέκεστε με τα κομματικά να ξέρετε κάτι παραπάνω..
 
 
Αυταρχικότητα της Διοίκησης του Νοσοκομείου μέρος έβδομο.
 
Επίσης καλό είναι εδώ να πληροφορήσουμε τη διοίκηση ότι πρωτίστως λογοδοτεί στον Κερκυραίο πολίτη και έπειτα στα αρμόδια όργανα και όχι αντίστροφα όπως δηλώνει στα δελτία τύπου.
Ο διοικητής καλό είναι να θυμάται ότι δεν πληρώνεται από την τσέπη του Υπουργού ή του υπεάρχη, πληρώνεται από τους φορολογούμενους πολίτες.
Αυτοί είναι οι εργοδότες του και σε αυτούς είναι ΥΠΟΛΟΓΟΣ.
Όπως και όλοι μας.
 

Η σχέση της ΔΕΕΠ ΝΔ Κέρκυρας με το Νοσοκομείο
 
Όπως αναφέραμε και στην αρχή, αυτά τα θέματα είχαν τεθεί από την πρώτη συνάντηση που είχε η ΕΓΕΣΥΚ με τον Διοικητή του Νοσοκομείου.
Βάλαμε το πλαίσιο συνεργασίας, δεν ανακινήσαμε τα ανωτέρω διότι έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, και συνεχίσαμε την προσπάθειά μας για αναβάθμιση των υπηρεσιών του Νοσοκομείου.
Έκτοτε δεν υπήρχαν κραυγαλέες παρεμβάσεις στους γιατρούς.
 
 
Ποια η ανάγκη σας λοιπόν, να ανακινήσετε τώρα, τις αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό του παρελθόντος, που κόντεψαν να τινάξουν το νοσοκομείο στον αέρα;
 
Η σχέση όμως της τοπικής ΔΕΕΠ με την διοίκηση του νοσοκομείου, είχε γίνει εμφανής στην κοινωνία, ήδη από το θέμα των καθαριστριών.
https://www.youtube.com/watch?v=apw2qRUKdTk
Αν και είναι δύσκολο από αισθητικής πλευράς να το χωνέψουμε, αφού είναι  ολόιδια λέξη προς λέξη, δεν το κατακρίνουμε, διότι χρονολογικά η ανακοίνωσή σας, έπεται της θέσης του Διοικητή.
 
Ας πάμε όμως σε θέματα που όντως δε συνάδουν χρονολογικά.
Ποια είναι όμως η θέση σας στα παρακάτω παραδείγματα;
Στις 2/6/2021 αποφασίζετε εσείς ως ΔΕΕΠ, να ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ στην ΕΓΕΣΥΚ, εμπλέκοντάς μας στην πολιτική σας αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έγινε μόλις ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 25η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ η οποία και επίσης απαντούσε στις καταγγελίες της ΕΓΕΣΥΚ,
 
 
Ασφαλώς και αποσκοπούσατε πολιτικά, στο να αποδυναμωθούν τα επιχειρήματα μας.
ΤΥΧΑΙΟ είναι όμως, ότι οι δύο ανακοινώσεις μοιάζουν, όχι μόνο λίγο.. αλλά είναι σχεδόν ταυτόσημες στο σχεδιασμό (σκελετό τους)
 
Παρατηρείτε τις ομοιότητες στα Δελτία τύπου ;
 
Σε αντιπαράθεση με το ΔΤ που εγκρίθηκε από το ΔΣ του Νοσοκομείου μια ημέρα αργότερα βρίσκετε ομοιότητες;
  
 
ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΡΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ;
Και ας υποθέσουμε ότι ήταν ΤΥΧΑΙΟ….
 
Πως εξηγείτε τη συντεταγμένη επίθεση στην ΕΓΕΣΥΚ;
 
Από που γνωρίζετε τις σχέσεις της Διοίκησης με τα συνδικαλιστικά όργανα του Νοσοκομείου;
Διαβάσατε μήπως τις ανακοινώσεις του Σωματείου του Γενικού Νοσοκομείου, οι οποίες ήταν στο ίδιο κλίμα με τις δικιές μας;
Μιλήσατε με την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών η οποία είναι ανενεργή εδώ και 4 χρόνια;
Ασφαλώς και όχι
Προφανώς σας ενημέρωσαν οι πήγες σας….
 
Δε θα μπορούσε βέβαια να μη σχολιαστεί και η στάση που δείξατε στον Αλέκο Κυπριανό, πρόεδρο τότε του Σωματείου του Ψυχιατρικού τομέα όταν κατηγορήθηκε η διοίκηση για παρέμβαση σε συνδικαλιστική δράση
 
Πως τολμάτε να εμπλέκετε την ΕΓΕΣΥΚ με την προηγουμένη Διοίκηση;
 
Σας θυμίζουμε ότι μέλη των προηγούμενων ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ ήταν ο Μάκης Αραβανής (μέλος της ΟΕΝΓΕ, εκλεγμένος με τη ΔΗΠΑΚ) και ο Μάνος Αντωνάκης, νυν αντιπρόεδρος.
 
Δεν τους λες και ανθρώπους του Κακαβίτσα αυτούς …..
 
Επίσης σας θυμίζουμε ότι έχετε νέο υπεύθυνο ΜΜΕ στη ΔΕΕΠ, βάλτε τον να κάνει μια αναζήτηση στα αρχεία των εφημερίδων και καναλιών της Κέρκυρας, για να δείτε και εσείς τη λάσπη που πετάτε.
 
Στη προσπάθεια αυτή συμμετείχε και η διοίκηση του Νοσοκομείου με την ακόλουθη ανακοίνωση.
 
Αυτός και είναι και ο λόγος που θεωρούμε ότι ένας από τους δυο σας ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία.
Βέβαια, εννοείται, πως δε πρόκειται να δώσουμε σε κανέναν εκτός της ένωσης τα πρακτικά μας, εκτός και αν θέλουμε, χωρίς αποφάσεις δικαστικών οργάνων.
 
Εν κατακλείδι

Παρά τις «χρονολογικές και από αμέλεια» αντιφάσεις αυτές, οι οποίες θεωρείτε ότι δεν προκαλούν εύλογες απορίες στο ακροατήριο σας, λες και είναι σανοφάγοι, είναι προφανές πως δεν δικαιολογούνται από κανέναν ενέργειες όπως:
 
  1. Η τιμωρία του Καλλίνικου Χριστοδούλου, που μεθοδεύτηκε, όπως τα ίδια τα έγγραφα της διοίκησης αποδεικνύουν.
 
  1. Η μη ανανέωση του Πολύζου, (κάνοντας τον το πρώτο επικουρικό Πανελλαδικά,  που δεν του ανανέωσαν η σύμβαση – έπειτα ακολουθήσε ο Καταραχιάς που επειδή ήταν στην Αθήνα, το θέμα του πήρε τεράστια έκταση). Η μη ανανέωση της σύμβασης του Πολύζου, κόντεψε να οδηγήσει σε αναστολή την Γυναικολογική κλινική.
 
  1. Η εμμονική στάση της διοίκησης να κρατάει τιμωρητικά  τον έτερο γυναικολόγο Χ.Γ στο ΤΕΠ COVID κάτι που επιβάρυνε το νοσοκομείο.
 
 
  1. Η αδυναμία της να στοιχειοθετήσει τις τιμωρίες του Χ.Γ. οι οποίες έγιναν επίσης χωρίς να έχει προηγηθεί ΕΔΕ και με δικαιολογία τη μετάδοση του κορονοϊού , κάτι το οποίο η ίδια η διοίκηση αναιρεί με το πρόγραμμα εφημέρευσης που ενέκρινε την ίδια ημέρα.
 

Με τις τοποθετήσεις σας αυτές ως ΔΕΕΠ καλύπτετε τις ανωτέρω πρακτικές. 
Αυτό είναι είτε άγνοια της κατάστασης που επικρατεί, είτε πεποίθηση. 
 
Η αθλιότητα σας βέβαια, ξεπερνά κάθε όριο αφού στην προσπάθειά σας να δικαιολογήσετε τις αυθαιρεσίες της διοίκησης για τη ποινή του γυναικολόγου Χ.Γ. δε διστάσατε να τον δυσφημήσετε, μη αναλογιζόμενοι ότι είστε ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Δε θα μπορούσε βέβαια να μη σχολιαστεί και η στάση που δείξατε στον Αλέκο Κυπριανό, πρόεδρο τότε του Σωματείου του Ψυχιατρικού τομέα όταν κατηγορήθηκε η διοίκηση για παρέμβαση σε συνδικαλιστική δράση.
 
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!!
Έχετε κατανοήσει ότι είστε όργανο πολιτικού Κόμματος;
Και όχι η ΝΤΑΝΤΑ της εκάστοτε διοίκησης;
Έχετε κατανοήσει ότι δε μπορείτε να σπιλώνετε υπολήψεις;
Έχετε κατανοήσει ότι είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ να λέτε «μετά από μια σύντομη και όχι και τόσο ιδανική υπηρεσιακή διαδρομή στο Γ.Ν.Κ. Αυτό επιβεβαιώνουν και οι συνάδελφοί του.»
Τα ξέρουν αυτά στη Συγγρού;
 
Ξέρουν ότι:
- εμμέσως υπερασπίζεστε  την τιμωρία ενός γιατρού, με δικαιολογία μια  ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ απόφαση του ΕΣ χωρίς ΕΔΕ;
-  ανέχεστε να έχουν ουσιαστικά εκδιωχθεί 3 γυναικολόγοι από το Νοσοκομείο;
- εξευτελίζετε τους υπάρχοντες γιατρούς;
- λέτε ψέματα στις ανακοινώσεις σας (ότι δήθεν δεν υπήρξε αλλαγή οργανογράμματος στο νοσοκομείο επί των ημερών σας);
 
 
Αλήθεια, ως Κερκυραίοι πολίτες και όχι ως ΔΕΕΠ
 
Πώς δικαιολογείτε την μη συνεχή ύπαρξη θέσεων επικουρικών στη λίστα της 6ης ΥΠΕ;
Πώς δικαιολογείτε τη μη προκήρυξη των άγονων θέσεων των προηγουμένων προκηρύξεων;
Πώς δικαιολογείτε την απουσία της ΠΕ Κέρκυρας από 3 συνεχόμενες προκηρύξεις εν μέσω πανδημίας παρά τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού για στελέχωση του νοσοκομείου στην πρώτη του επίσκεψη στο νησί;
Πως δικαιολογείτε το κλείσιμο της μεγάλης πτέρυγας της ΜΕΛ εδώ και 3 μήνες, εν μέσω θερινής σεζόν και αύξησης των κρουσμάτων προκειμένου να φτιαχτεί ένας θάλαμος αρνητικής πίεσης; Προφανώς με το ίδιο σκεπτικό που ανεχτήκατε την αλλαγή των προϊσταμένων την ίδια ημέρα που άνοιγε η τουριστική περίοδος το 2020!!!
Ως πολίτες, πώς δικαιολογείτε την διαρροή υπηρεσιακών στοιχείων από τις ανακοινώσεις σας, χωρίς να έχουν πρώτα ανακοινωθεί από το νοσοκομείο αλλά κυρίως γιατί έχετε διαρρεύσει στο παρελθόν προσωπικά δεδομένα εργαζομένων σε δελτίο τύπου σας;
 
Αλήθεια ποιος κάνει κακό στο νοσοκομείο; Εμείς που προσπαθούμε για τη στελέχωση του ή εσείς που ευτελίζετε τους εναπομείναντες γιατρούς; Και φεύγουν αηδιασμένοι;
 
Έτσι κι αλλιώς δεν χρειάζεται αντιπολίτευση ενάντια στην κυβέρνηση της παράταξης που υπηρετείτε. Την αντιπολίτευση  την κάνει η διοίκηση του νοσοκομείου με τις πράξεις της.
 
Έχετε ιδέα πόσοι έχουν παραιτηθεί ή έχουν αρνηθεί να ανανεώσουν τη σύμβαση τους λόγω της υπερεργασίας;
 
Σας πληροφόρησαν οι “πηγές σας”  ;
 
Για του λόγου το αληθές αναφέρετε: “Είναι, πραγματικά, θλιβερή η προσπάθεια κάποιων να αναγάγουν τα προσωπικά τους ζητήματα/προβλήματα σε ζητήματα/θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος και συνδικαλιστικής δράσης και διεκδίκησης”
Συμφωνούμε κατά το ήμισυ και σας απαντάμε: Είναι, πραγματικά, θλιβερή η προσπάθεια κάποιων να αναγάγουν τα προσωπικά τους συμπλέγματα ματαιοδοξίας σε ζητήματα/θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος και πολιτικής εξαργύρωσης.
 
Επίλογος: Δε θα δεχτούμε σπίλωση της προσπάθειας μας για στελέχωση του νοσοκομείου και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας. Αλλά κυρίως δε θα δεχτούμε να μας κοροϊδεύετε στα μούτρα μας.
Παραφράζοντας τα λογία πολιτικού σας …
«Η διαύγεια και η διαφάνεια είναι τα θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο. Ακόμα περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα ηθικής.
Σε τέτοιου είδους ανήθικες καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται εφόσον αποσαφηνιστούν πλήρως τα γεγονότα και καταδειχτούν οι υπαίτιοι.
Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για τη δημοκρατική ομαλότητα.
Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από πρωτοβουλία της ΔΕΕΠ Κέρκυρας, εκτός από αντιδημοκρατικό είναι και παράνομο και πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο.
Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη, να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια δικαιολογία ζήτησαν να βγουν αυτές οι ανακοινώσεις, ποιοι και πώς το ενέκριναν.
Επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στις ανάγκες κάθαρσης του δημοσίου βίου.
Αν δε γίνουν αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών», δυστυχώς θα αναγκαστούμε να σας αφήσουμε στην Ιστορία.
 
 Ε.Γ.ΕΣΥ.Κ.
The end?
15/9/2022