Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεργούν και στην Κέρκυρα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι την Παρασκευή 16/9 (video)

Απεργία
15 Σεπτεμβρίου 2022 / 11:04

Το απόγευμα της Παρασκευής θα πραγματοποιθεί απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων επισιτισμού -τουρισμού σε όλη τη χώρα.

Τα συνδικάτα έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία διεκδικώντας υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, αλλά και τοπικές επιχειρησιακές συμβάσεις.

Το απόγευμα της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.



Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σταμάτης Πελάης, σε συνέντευξη Τύπου αναφέρει:
«Κλιμακώνουμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις με την 24ωρη απεργία της Παρασκευής. Η κινητοποίηση αυτή παίρνει και πανελλαδικά χαρακτηριστικά, αφού, παρά την άρνηση της πλειοψηφίας της Διοίκησης της Ομοσπονδίας να προκηρύξει πανελλαδική απεργία, ωστόσο αρκετά σωματεία σε όλη τη χώρα έχουν πάρει αποφάσεις και προχωρούν. 

Δίνουμε τη μάχη για την Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και για την Πανελλαδική Σύμβαση. Για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς με την καθιέρωση ένος πλέγματος κανόνων, οι οποίοι θα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Γιατί αυτήν την ώρα στους χώρους δουλειάς οι εργαζόμενοι λιώνουν στην κυριολεξία, από την έλλειψη προσωπικού και από την εντατικοποίηση που οφείλεται στη μεγάλη προσέλευση τουριστών.

Δίνουμε τη μάχη απέναντι στην ακρίβεια. Απαιτούμε: Την κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Παλεύουμε για την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στο εξάμηνο. Δίνουμε τη μάχη για την επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία.

Αυτή η μάχη είναι κρίσιμη, δίνοντας τον καλύτερο αγωνιστικό μας εαυτό, μπορούμε να αποσπάσουμε κατακτήσεις.
Μπορούμε να είμαστε ισχυροί και αύριο μπορούμε να το αποδείξουμε με τη συμμετοχή μας στην απεργία αλλά στο συλλαλητήριο».