Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δώρισαν φορητούς υπολογιστές και τηλεοράσεις στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Βελονάδων

Ειδικό σχολείο
14 Σεπτεμβρίου 2022 / 15:56

Κερκυραϊκές επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων για την στήριξη του σχολείου με εξοπλισμό

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε μια όμορφη πρωτοβουλία αποτυπώθηκε το ενδιαφέρον κερκυραϊκών επιχειρήσεων για την στήριξη και την καλύτερη λειτουργία του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, που άνοιξε πριν λίγες μόλις ημέρες τις πύλες του, στο νέο κτίριο - κόσμημα στους Βελονάδες, ανταποκρινόμενοι στην πρόταση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων.

Οι φορητοί υπολογιστές και οι τηλεοράσεις, χορηγίας τοπικών επιχειρήσεων, παραδόθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, στο ανακαινισμένο διδακτήριο, από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρο Αγγελόπουλο.

Στην παράδοση παρευρίσκονταν επίσης ο βουλευτής ΝΔ Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, ο Δήμαρχος Γιώργος Μαχειμάρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Κέρκυρας Παναγιώτης Παπαδάτος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Χαρίτων Κουτσούρης, ο Πρόεδρος Βελονάδων Σπύρος Μηλιώτης και η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας Δέσποινα Σαββίδου.


Εργαστήριο πληροφορικής

Ο νέος εξοπλισμός αναμένεται να αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμος στην εκπαιδευτική διαδικασία, μέρος της οποίας στηρίζεται πλέον στην τεχνολογία. Οι τέσσερις υπολογιστές που παραδόθηκαν θα αξιοποιηθούν για την δημιουργία εργαστηρίου πληροφορικής, ενώ οι δυο τηλεοράσεις θα υποστηρίξουν τα μαθήματα στις αίθουσες διδασκαλίας. Η πρωτοβουλία των κερκυραϊκών επιχειρήσεων προέκυψε, κατόπιν πρότασης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων για την υποστήριξη του σχολείου με τεχνολογικό εξοπλισμό.

«Ζητήσαμε κάποιες χορηγίες από κερκυραϊκές επιχειρήσεις, προκειμένου να υποστηρίξουμε τη λειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου με τεχνολογικά μέσα. Υπήρξε άμεση ανταπόκριση και σήμερα παραδώσαμε τέσσερις φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και δυο τηλεοράσεις που σύντομα κι αυτές θα γίνουν τέσσερις», τόνισε στην «Ε» ο κ. Αγγελόπουλος.

12 μαθητές

Στο νέο κτίριο που ανακατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα φοιτούν 12 μαθητές. Η προσπάθεια ίδρυσής του ξεκίνησε πριν χρόνια και αφού ξεπέρασε όλα τα εμπόδια κατάφερε να λειτουργήσει προ διετίας στο Σχολικό Κέντρο Αγρού. Ωστόσο επειδή οι χώροι δεν επαρκούσαν για τη στέγασή του, κρίθηκε αναγκαίο η μεταφορά του σε άλλο κτίριο. Μετά τις εργασίες που έγιναν, το παλιό Δημοτικό Σχολείο Βελονάδων μεταμορφώθηκε σε ένα κτίριο – κόσμημα, έτοιμο να υποδεχθεί τα παιδιά, ηλικίας 6-12 ετών.

Το άνοιγμα του σχολείου στις 12 Σεπτεμβρίου, βρήκε και τους 11 εκπαιδευτικούς στη θέση τους για την υποστήριξη των μαθητών. Σημειώνεται ότι τα παιδιά πέραν της διδασκαλίας, υποστηρίζονται με φυσιοθεραπείες, εργοθεραπείες και λογοθεραπείες καθημερινά από εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού.

Γκίκας: Πλώρη για την νότια Κέρκυρα

Μετά την επίσκεψη ο Στέφανος Γκίκας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με χαρά και μεγάλη ικανοποίηση επισκέφτηκα σήμερα το 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόρειας Κέρκυρας, η λειτουργία του οποίου ξεκίνησε και επίσημα. Υπενθυμίζω ότι η ίδρυση του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και 2ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Βόρειας Κέρκυρας εγκρίθηκε το καλοκαίρι του 2020 από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις Υπηρεσίες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και στον κ. Δήμαρχο, διότι με ιδία μέσα και δωρεές επιχειρηματιών της περιοχής ολοκλήρωσε την επισκευή του κεντρικού κτηρίου, όπου στεγάζονται σήμερα οι μαθητές μας.



Παράλληλα, επιθυμώ να ευχαριστήσω τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε., Θανάση Γιάνναρη, για την ολοκλήρωση των μελετών για το έργο αποκατάστασης του τοιχίου και όλου του περιβάλλοντος χώρου, προϋπολογισμού 250.000 Ευρώ. Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα.


Είναι πολύ σημαντικό που η Βόρεια Κέρκυρα αποκτά Ειδικό Σχολείο, το οποίο και με την ολοκλήρωση των έργων του περιβάλλοντος χώρου θα ειναι ένα από τα καλύτερα της χώρας. Σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, κ. Αγγελόπουλο, βάζουμε πλέον πλώρη για τη δημιουργία Ειδικού Σχολείου και στην Νότια Κέρκυρα».

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΖΔΡΙΓΙΑΝΝΗ