Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άμεση επαναπροκήρυξη όλων των άγονων θέσεων ιατρών ζητά ο Δημ. Μπιάγκης

Δημήτρης Μπιάγκης
14 Σεπτεμβρίου 2022 / 11:34

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον Υπουργό Υγείας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης ζητά την άμεση επαναπροκήρυξη όλων των άγονων θέσεων υγειονομικού προσωπικού για την Π.Ε. Κέρκυρας μετά και την ένταξη στις άγονες & προβληματικές περιοχές Α’ Ζώνης των ευεργετικών διατάξεων του άρθρου 40 του Π.Δ. 131/1987.

«Η επαναπροκήρυξη των άγονων θέσεων αποτελεί μια ανεξάρτητη διαδικασία από τις σχεδιαζόμενες προκηρύξεις του Υπουργείου για την περιοχή μας και μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποφέρει καρπούς», αναφέρει στην επίκαιρη ερώτησή του ο Βουλευτής και συνεχίζει:

«Σημαντικές θέσεις ιατρών, παρότι προκηρύχθηκαν στο παρελθόν, δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την κάλυψή τους, και δεν μπορούν να ενταχθούν στις σχεδιαζόμενες προσλήψεις του Υπουργείου, αλλά πρέπει να επαναπροκηρυχθούν με διαφορετική και πιο σύντομη διαδικασία. Τώρα, με την ένταξη της Κέρκυρας στις άγονες ζώνες, τα στοιχεία έδειξαν πως θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την κάλυψή τους.

Παρότι πέρασαν δυο και πλέον μήνες από την τροπολογία που φέραμε στην Βουλή, καμιά ενέργεια δεν έχει πραγματοποιηθεί από την 6η Υ.ΠΕ. και το Υπουργείο για την επαναπροκήρυξη αυτών των θέσεων που θα καλύψουν σημαντικότατα κενά στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας
».