Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αφιέρωμα στον Χάρη Ξανθουδάκη, στις μέρες ηλεκτρακουστικής μουσικής

ΜΕΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
12 Σεπτεμβρίου 2022 / 18:25
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Οι Ημέρες Ηλεκτροακουστικής Μουσικής του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής είναι σήμερα η μακροβιότερη σειρά εκδηλώσεων ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα επιστρέφουν στην Κέρκυρα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ετήσια συνάντηση των συνθετών ηλεκτροακουστικής μουσικής που εργάζονται στην χώρα μας και των Ελλήνων συνθετών που ζούν ή/και εργάζονται στο εξωτερικό πραγματοποιείται φέτος στην Κέρκυρα, εδώ όπου ξεκίνησε αυτό το ταξίδι πριν 20 χρόνια.

Οι Ημέρες Ηλεκτροακουστικής Μουσικής του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής είναι σήμερα η μακροβιότερη σειρά εκδηλώσεων ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα και επιστρέφοντας στην Κέρκυρα μετά από την Αθήνα το διαδικτυακό Ρέθυμνο και τα δια-ζώσης Γιάννενα οι Μέρες περιλαμβάνουν ένα πρόγραμμα από έργα των μελών του ΕΣΣΗΜ, υποψήφιων μελών, φοιτητών κ.ά.

Επιπλέον, τρείς ειδικές συναυλίες πλαισιώνουν τις φετεινές Μέρες:

Ένα αφιέρωμα στο Χάρη Ξανθουδάκη, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και - μεταξύ άλλων - από τους πρώτους συνθέτες ηλεκτρονικής μουσικής στην Ελλάδα και ιδρυτικό μέλος του ΕΣΣΗΜ

Μια συναυλία της FeBeME (Βελγική Ομοσπονδία Ηλεκτροακουστικης Μουσικής)

Μια συναυλία της CIME (Διεθνής Συνομοσπονδία Ηλεκτροακουστικης Μουσικής)

Τη διοργάνωση και φέτος αναλαμβάνουν σε συνεργασία πάντα με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής [ΕΣΣΗΜ], δύο Εργαστήρια της Σχολής Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, δηλαδή το Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Ερευνας & Εφαρμογών [ΕΡΗΜΕΕ] (Τμήμα Μουσικών Σπουδών) και το Εργαστήριο Παραστατικών Περιβαλλόντων στις Τέχνες [PEARL].

Οι συναυλίες πραγματοποιούνται στο Αίθριο Χαλεπά - Κτήριο Ασκληπιός στο Παλαιό Ψυχιατρείο Κέρκυρας

Από τη Πέμπτη 22 έως και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.