Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεχείλισε η ανθρωπιά για τον Κωνσταντίνο

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
12 Σεπτεμβρίου 2022 / 16:09
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο αργά το απόγευμα στο γήπεδο του Ολύμπου έξι ομάδες παλαιμάχων ποδοσφαιριστών το παρόν και αγωνίστηκαν σε φιλανθρωπικό αγώνα για τον Κωνσταντίνο, σε στόχο την οικονομική στήριξη του 17χρονου, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σάββατο αργά το απόγευμα στο γήπεδο του Ολύμπου έξι ομάδες παλαιμάχων ποδοσφαιριστών το παρόν και αγωνίστηκαν σε φιλανθρωπικό αγώνα για τον Κωνσταντίνο, σε στόχο την οικονομική στήριξη του 17χρονου, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η ανθρωπιά και η διάθεση για βοήθεια περίσσια, πάνω από 100 παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές βρέθηκαν στο γήπεδο και έκαναν αυτό που πρέπει για να βοηθήσουν, έστω και λιγάκι την οικογένεια το νεαρού, που δίνει τη δική του μάχη στην Αθήνα, με την επάρατο.

Εκεί βρέθηκαν και αρκετοί φίλοι, οικογένειες των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών, για να συμβάλουν στην προσπάθεια που έγινε, από τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας, σε συνεργασία με την ΕΠΣ Κέρκυρας και τον Όλυμπο.

Θα ξεχωρίζαμε την παρουσία της Μαρίας Γεωργάτου, η Κερκυραία Ολυμπιονίκης έχει δείξει τις ευαισθησίες της για τα κοινωνικά θέματα και σίγουρα είναι τιμή για όλους η εκεί παρουσία της, είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα του αθλητισμού του νησιού μας.

Από την πλευρά της Ένωσης υπήρχαν μέλη του Δ.Σ., ξεχωρίσαμε τον Αντιπρόεδρο κ. Ι. Μουζακίτη, ο οποίος γνωρίζει καλύτερα από όλους τι σημαίνει αυτός ο αγώνας για τον Κωνσταντίνο, ο ίδιος τον έκανε τα τελευταία χρόνια, αγωνιζόμενος στο πλευρό του γιου του Γιώργου στην Αθήνα, αλλά δυστυχώς δεν είναι καιρός όπου ο Γιώργος έχασε αυτή τη μάχη. Ακόμη εκεί ήταν από τα μέλη του Δ.Σ. ο κ. Φ. Βλαχόπουλος (έπαιξε με την ομάδα παλαιμάχων του Ολύμπου) και ο κ. Ν. Χρυσικόπουλος.

Επίσης βρέθηκαν και παλαίμαχοι διαιτητές (ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γ. Αρμενιάκος, το μέλος του Δ.Σ. τ. Κορίκης ο Αν. Τόμπρος κλπ), όπως και παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που δεν έπαιξαν με κάποια από τις ομάδες.

Ξεχωριστή η παρουσία, τόσο της ομάδας των δικηγόρων, όσο και της ΡΟΜΑ, που συγκροτήθηκε από πατεράδες των παιδιών της Ακαδημίας, για τον Ιερό αυτό σκοπό.

Το τελευταίο που μέτρησε σε αυτή την εκδήλωση ήταν τα αποτελέσματα των αγώνων, κανείς δεν έδωσε σημασία,  όλοι βρέθηκαν εκεί να συμβάλουν στην προσπάθεια, όλοι οι ποδοσφαιριστές έδωσαν χρήματα και όλοι προσευχήθηκαν στον Θεό να γίνει καλά ο Κωνσταντίνος. Για την ιστορία να ενημερώσουμε ότι έγιναν τρία ματς, ΑΟ Κέρκυρα-Αστέρας Κέρκυρας, αυτό ανάμεσα στη ΡΟΜΑ και τους Επίλεκτους της Κέρκυρας/Φαίακες και τέλος των Παλαιμάχων του Ολύμπου και της ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας.

Ο Σύνδεσμος Προπονητών είχε καλέσει τα μέλη του να είναι εκεί, για να βοηθήσουν και οικονομικά, αλλά και για να τους γίνει και ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά τις ταυτότητες τριετίας και τις κάρτες τεχνικής περιοχής, σύμφωνα με την τελευταία επικοινωνία με την ΠΕΠΠ.

Μάλιστα για τους απόντες, είχε τονίσει τα εξής… «για όσους δεν μπορέσουν να είναι παρόντες στο φιλανθρωπικό τουρνουά και έχετε τη διάθεση και τη δυνατότητα να βοηθήσετε να συνεχιστεί ο σκληρός αγώνας αυτής της οικογένειας, μπορείτε

καταθέτοντας ότι ποσό δύναται ο καθένας στον παρακάτω λογαριασμό της τράπεζας Πειραιώς GR 23 0171 5820 0065 8215 1243 186».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια