Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Ελλάδα νικήτρια στους Βαλκανικούς αγώνες (video)

ΚΡΙΚΕΤ
12 Σεπτεμβρίου 2022 / 16:04
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Τα κορίτσια της Κέρκυρας που στο σύνολό τους σχεδόν εκπροσωπούν την Ελλάδα στο κρίκετ,

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Τα κορίτσια της Κέρκυρας που στο σύνολό τους σχεδόν εκπροσωπούν την Ελλάδα στο κρίκετ, βρέθηκαν στη Ρουμανία, στο Βουκουρέστι, για Βαλκανικούς αγώνες κατάταξης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κρίκετ και επέστρεψαν στην Ελλάδα/Κέρκυρα με το Κύπελλο, αφού ήταν οι νικήτριες του τουρνουά.

Πήραν μέρος η «οικοδέσποινα» Ρουμανία, η Σερβία και η Ελλάδα. Η ομάδα μας που έχει προπονητή μια παλιά δόξα του Ελληνικού κρίκετ τον Ιωσήφ Μισφούτ και τον Σπ. Δολιανίτη, μπόρεσε να κερδίσει και τα τρία ματς που έδωσε, με Ρουμανία και Σερβία στα προκριματικά και την Ρουμανία στον τελικό, καταλαμβάνοντας την 1η θέση, όντως καλύτερη ομάδα με διαφορά.

 

Στην επίσημη ανάρτηση της η ΕΛΟΚ ανέφερε για τους αγώνες:

«… Στη πρεμιέρα των αγώνων η εθνική μας κέρδισε την οικοδέσποινα Ρουμανία με σκόρ 85-86. Στο αγωνιστικό κομμάτι, πρώτη batting έκανε η Ρουμανία πετυχαίνοντας 85 ρόνια στα 19 over με όλες τις παίχτριες out . Η Ελλάδα έκανε 86 ρόνια σε 15 over και νίκησε με μόνο 2 out. Στον δεύτερο της αγώνα, η εθνική μας νίκησε με διαφορά 5 out τη Σερβία και προκρίθηκε στον τελικό. Η νίκη για την εθνική μας ήταν με 8 wickets, επί της αντίπαλης ομάδας, καθώς η Ελλάδα έκανε δεύτερη batting.
 
Στο μεγάλο τελικό που πραγματοποιήθηκε χτες 11/09 στο γήπεδο Moara Vlasiei της Ρουμανίας, τη νίκη με 77-81 πήρε η εθνική μας ομάδα δίχως να έχει κανένα out σε αντίθεση με την Ρουμανία, που είχε σε 14 over όλες τις παίχτριες out. Τον αγώνα άρχισαν και ολοκλήρωσαν στο batting η Αργυροπούλου Ιωάννα και η Σαββανή Αγγελική και πολύ καλή αγωνιστική παρουσία είχε αρχηγός της εθνικής μας Ιωάννα Χυτήρη καθώς και η αθλήτρια Μαρία Πολυμέρη όπου αναδείχθηκε και MVP των αγώνων.
Συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες της ομάδας μας καθώς και στους προπονητές κ. Ιωσήφ Μισφούτ και Σπυρίδων Δολιανίτη για το ήθος και των αγωνιστικό ζήλο που έδειξαν σε όλους τους αγώνες του τουρνουά».

Φυσικά όλη η αποστολή το πανηγύρισε έξαλα, άλλωστε η ανάπτυξη του γυναικείου κρίκετ τα τελευταία χρόνια στο νησί μας είναι ραγδαία και το ενδιαφέρον από τα κορίτσια για το άθλημα μεγάλο.  Οι αθλήτριες που βρέθηκαν στην αποστολή ήταν οι: Ιωάννα Χυτήρη (αρχηγός), Μαρία Συριώτη (υπαρχηγός), Αγγελική Σαββανή, Αγγελική-Ιωάννα Αργυροπούλου (Φερμαδόρος), Αδαμαντία Μακρή, Βασιλική Μουλίνου, Ελένη Γραμμένου, Θεοδώρα Παρίση-Μεσημέρη, Μαρία Βερβιτσιώτη, Μαρία Πολυμέρη, Πωλίνα Σκορδίλη, Κατερίνα Γισδάκη, Νεφέλη Γεωργοτά, Χρυσούλα Κάντα.

Στους αγώνες είχε επιλεγεί και ήταν και ως διαιτητής  ο Γιάννης Αυθίνος.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια