Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπιάγκης: Τώρα είναι η ώρα για επαναπροκήρυξη όλων των άγονων θέσεων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Δημήτρης Μπιάγκης
12 Σεπτεμβρίου 2022 / 13:40

«Η τροπολογία που φέραμε στη Βουλή και η επιμονή μας για συστράτευση έδειξε κιόλας τα πρώτα της αποτελέσματα»

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Σε νέα εποχή εισέρχεται για το Νοσοκομείο Κέρκυρας μετά την ένταξη στις άγονες ζώνες» τονίζει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιάγκης, μετά τη δημοσίευση των προσωρινών αποτελεσμάτων της προκήρυξης θέσεων ιατρών» 
 
«Τα πρώτα απτά αποτελέσματα της ένταξης της Π.Ε. Κέρκυρας στις άγονες & προβληματικές περιοχές Α’ Ζώνης των ευεργετικών διατάξεων του άρθρου 40 του Π.Δ. 131/1987 είναι πλέον ορατά. Τα στοιχεία από την αποδοχή και τη συμμετοχή των ιατρών στις προκηρύξεις των νέων θέσεων για το Νοσοκομείο μας αποδεικνύουν τη διάθεση των υποψηφίων να καλύψουν επιτέλους τα χρόνια κενά που δοκίμασαν τις αντοχές του προσωπικού και της κοινωνίας της Κέρκυρας.

Οι ιατροί έθεσαν στις πρώτες προτιμήσεις τους το Νοσοκομείο μας (100% συμμετοχή σε όλες τις θέσεις, 70% των υποψηφίων επέλεξαν την Κέρκυρα ως πρώτη επιλογή τους όταν σε κάθε διαγωνισμό το ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 25%).

Με χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζουμε ετούτη την αλλαγή σκηνικού που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις δομές υγείας της Π.Ε. Κέρκυρας. Η τροπολογία που φέραμε στη Βουλή και η επιμονή μας για συστράτευση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων του τόπου μας στον κοινό αγώνα για την καλυτέρευση των συνθηκών στις δομές υγείας της περιοχής μας έδειξε κιόλας τα πρώτα της αποτελέσματα.

Καλούμε όλους τους φορείς της Κέρκυρας, μα κυρίως το Υπουργείο Υγείας και την 6η Υ.Π.Ε., τώρα που οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την περιοχή μας, να προχωρήσουν άμεσα στην επαναπροκήρυξη όλων των άγονων θέσεων των προηγούμενων διαγωνισμών, ώστε να εκμεταλλευτούμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουμε στη διάθεσή μας.

Εμείς συνεχίζουμε στο δρόμο της συστράτευσης που χαράξαμε, επαναφέροντας το θέμα των άγονων προκηρύξεων με επίκαιρη ερώτηση που ήδη καταθέσαμε στον Υπουργό Υγείας».