Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρώτο κουδούνι χωρίς μάσκες

Αγιασμός
12 Σεπτεμβρίου 2022 / 10:36

Για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια οι μαθητές πήγαν στο σχολείο χωρίς προστατευτικές μάσκες και διαγνωστικά τεστ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα στα σχολεία όλης της Κέρκυρας, με την έναρξη του σχολικού έτους να σημαίνει χωρίς προστατευτικές μάσκες και διαγνωστικά τεστ, που είχαν ενταχθεί στην καθημερινότητα των παιδιών, τα δύο τελευταία χρόνια της πανδημίας.



Ο αγιασμός πραγματοποιήθηκε στα σχολεία των τριών δήμων της Κέρκυρας, με τα βιβλία και τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται στη θέση του.

Σε αρκετά σχολεία των τριών Δήμων οι μαθητές βρήκαν τα κτήρια "φρεσκαρισμένα", ενώ στο 1ο, 2ο, 3ο Γενικό Λύκειο καθώς στο 6ο και 7ο Δημοτικό πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ενεργειακής αναβάθμισης.

Ωστόσο το θέμα της σχολικής στέγης παραμένει στην πρώτη γραμμή αφού και φέτος υιοθετήθηκε η λύση των προκάτ αιθουσών και των μισθωμένων χώρων.
Παράλληλα οι σχολικές μεταφορές που θα ξεκινήσουν με καθυστέρηση έχουν εγείρει αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα.  

Στο πλαίσιο ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια, άνδρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονταν στις εισόδους σχολείων μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια.